• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Základná časť Slovenskej basketbalovej ligy sa blíži ku svojej prvej štvrtine. Kto sa v 8. kole prepracoval do nášho tradičného výberu?

 

Zahraničný hráč kola

V stredu večer sa skončila domáca neporaziteľnosť Lučenca, nič na tom nezmenil ani vynikajúci výkon Melsahna Basabeho. Pred domácim publikom opäť predviedol prečo patrí k ligovej špičke, ale ani jeho 24 bodov, 12 doskokov, 4 zisky a celková užitočnosť 34 však nestačili na úspech proti Svitu. Iskra mala totiž vo svojich radoch Jalena Nesbitta, americký krídelník dopomol k zisku cenného skalpu 18 bodmi, 10 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. Levice uspeli v regionálnom derby proti Komárnu, vďačiť môžu za ďalšiu výhru aj rozohrávačovi Aminovi Hotovi. V koncovke bol rozhodujúcim hráčom na palubovke, v štatistikách mu napokon svietilo 21 bodov, 4 doskoky a 3 asistencie.  

 

Slovenský hráč kola

Inter nemal v predohrávke so Spišskou Novou Vsou výrazne problémy, svoj obvyke vysoký štandart si odviedol reprezentačný pivot Michal Baťka. V domácej aréne sa prezentoval 19 bodmi, 4 doskokmi, 2 asistenciami a najvyššou hodnotou plus/mínus bodov v rámci kola - +27. Svit si odnášal z lučeneckej palubovky cenné víťazstvo, svoj výrazný podiel mal na tom aj Stanislav Baldovský, autor 13 bodov a 4 doskokov. Aj Žiline sa podarilo vyhrať vonku, konkrétne v Handlovej. Postaral sa to s 20 bodmi a 5 doskokmi Jakub Merešš. 

 

Šiesty hráč kola

Vydarenú ligovú premiéru, akurát so zlým koncom, má za sebou nová posila Komárna Austin Williams. Americký pivot bol na Slovensku len niekoľko desiatok hodín, ale proti Leviciam potvrdil, že na juhu Slovenska očividne angažovali dobrého hráča. Pri svojom debute sa totiž prezentoval 8 bodmi, 9 doskokmi, 2 asistenciami a 2 blokmi. Dobrú energiu z lavičku priniesol krídelník Handlovej Saša Jankovič, ale ani jeho 13 bodov, 5 doskokov a 4 asistencie nepriniesli tretiu výhru po sebe. V žilinskom drese sa totiž darilo Mariovi Špaletovi, duel zakončil s 10 bodmi a 5 doskokmi. 

 

Strelec kola

Najlepším strelcom 8. kola SBL sa stal s 25 bodmi rozohrávač MBK Baník Handlová Stefan Mitrovič

 

 

Ideálna päťka kola

V ideálnej zostave 8. kola SBL figurujú zástupcovia piatich klubov. Za Levice to je Amin Hot, Lučenec "nominoval" Melsahna Basabeho. Komárno reprezentuje Miles Bowman, Svit Jalen Nesbitt a päťku dopĺňa Michal Baťka z Interu Bratislava. 

Foto: Lukáš Droppan