• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dvadsaťjedenročný odchovanec žilinského basketbalu Patrik Pažický dnes predĺžil spoluprácu s Patriotmi o ďalšie dva roky do konca sezóny 2025/26. Stodeväťdesiattri centimetrov vysoký krídelník tak natiahne svoj pobyt v Leviciach už na šesť rokov.

Patrik Pažický prišiel do Levíc pred štyrmi rokmi v pozícii jedného z najtalentovanejších hráčov ročníka 2002 na Slovensku. Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska mal však prvé tri roky v službách Patriotov veľké zdravotné problémy s kolenom a takmer celé toto obdobie vynechal, prípadne len trénoval individuálne. „Trúfnem si povedať, že pri problémoch, aké mal 'Pažo', by to 9 z 10 hráčov už dávno zabalilo. Len jeho obrovská túžba a cieľavedomosť mu dopriala v tejto sezóne vrátiť sa na palubovky," povedal generálny manažér Patriotov Ladislav Garaj. Druhá operácia kolena v priebehu troch rokov bola zdá sa úspešná a tak mohol 'Pažo' v tejto sezóne konečne hrať basketbal. „Je to vzácny typ hráča, ktorý má v sebe skrytý basketbalový talent, má skvelé videnie na ihrisku, má trpezlivosť a patrí k tým zopár slovenským hráčom, ktorého treba skôr z telocvične vyháňať, ako ho nútiť robiť niečo navyše. Môžem povedať, že to sú práve vlastnosti, kvôli ktorým mal klub takú trpezlivosť pri jeho dlhodobých zdravotných problémoch, ktoré mal a vždy sme ho podržali. Veríme, že teraz nám to svojimi výkonmi vráti. Veľakrát sme sa bavili aj s trénermi, kde by už výkonnostne 'Pažo' bol, nebyť tých troch stratených rokov," dodal Garaj.

V tejto sezóne nastúpil v Niké SBL Paťo Pažický v 15 zápasoch, v ktorých odohral v priemere 12 minút a zaznamenal 4,3 bodu na zápas. V prvoligovom Žiari nad Hronom patrí k najvyťažovanejším hráčom, v priemere tam strieľa takmer 18 bodov na zápas, k čomu pridáva aj 6,5 doskoku a 4,6 asistencie na zápas.

Patrik Pažický po podpise zmluvy povedal: „S Patriotmi som sa rozhodol predĺžiť zmluvu, pretože tu už mám za tie štyri roky svoje zázemie, fanúšikovia sú tu super, je to radosť hrať pred takou kulisou. Toto je moja prvá sezóna čo reálne hrám, za čo som veľmi vďačný a užívam si atmosféru zápasov. Teším sa na ďalšie dve sezóny v lige aj v Európe, v ktorých chcem basketbalovo napredovať a dosiahnuť individuálne, aj tímovo najviac, čo sa bude dať.“

Pažický je druhým mladým slovenským hráčom, ktorý bude v Leviciach pôsobiť aj v sezóne 2024/25. Zmluvu na budúcu sezónu má v klube podpísanú aj Samuel Solčánsky.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan