• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Z pohľadu atraktivity zápasov nemohlo 32. kolo rozhodne nudiť. A podobne k tomu pristúpili aj samotní hráči, preto bolo na čo pozerať. Často viditeľné, ale aj menej známe tváre dali o sebe vedieť a my vám na jednom mieste zhrnieme to najpodstatnejšie zo sobotňajšieho večera. 

Úspešný lučenecký večer

"Pelikáni" majú istotu účasti v play off, rozhodujúci krok spečatili celkom dominantným víťazstvom proti svojmu priamemu rivalovi. Na domácej palubovke len potvrdili, že sa im hrá komfortnejšie a proti Nitre mala celá základná päťka dvojciferné bodové hodnoty. Voľba z lučeneckého tímu padla na Karolisa Sapiegu, ktorý bol nebezpečný z trojkovej vzdialenosti a aj dominoval v podkošovom priestore. Litovec sa podieľal na dôležitom víťazstve 15 bodmi, 8 doskokmi, 3 asistenciami a 3 ziskmi.  

"Fuso" sa zahrieva do správnej formy 

Východniarske derby bolo pre diváka mimoriadne atraktívne, k tomu sa aj individuálne bolo na čo pozerať. Spišským Rytierom sa napokon podarilo zastaviť úspešné ťaženie rivala z neďalekého Svitu. Pred výbornou kulisou sa vyhecoval k jednému zo svojich najlepších výkonov v sezóne Michael Fusek. Pivot "Novovešťanov" ukázal svoje kvality na oboch stranách palubovky, výsledkom toho bolo 17 bodov, 14 doskokov a 4 bloky na jeho konte.

Strelecký súboj na hornej Nitre

146. edícia hornonitrianskeho derby nesklamala, Handlová s Prievidzou predviedli duel plný zvratov a emócií. "Baníkom" sa nepodarilo zastaviť sériu prehier, aj keď bojovali o úspech do samotného konca. Najvýraznejšie vyčnieval v domácich farbách Justin Johnson, autor 31 bodov, 7 doskokov a 4 asistencií.

Na víťaznej strane bol však o čosi lepší hráč, konkrétne dôverne známy Kevion Taylor. Ústredná tvár Prievidze a jeden z kandidátov na MVP si do štatistík zapísal 34 bodov, 9 doskokov a 4 asistencie.  

Ten najlepší - Aaron Wheeler (Patrioti Levice): MVP súboj na diaľku si však v sobotu večer v rámci 32. kola podmanil jeho hlavný konkurent a v podstate z viacerých strán líder na toto ocenenie. Aaron Wheeler sa síce práve proti Prievidzi nedokázal výraznejšie presadiť, ale obrana Komárna si musela v tomto smere vypiť povestný kalich až do dna. Levický krídelník bavil prítomných divákov a aj pred televíznymi kamerami svojou hrou, z palubovky odchádzal s 30 bodmi, 12 doskokmi, 4 blokmi, 8 plusovými faulami, najvyššou hodnotou plus/mínus bodov v rámci tímu - 25, a s najvyšším indexom 32. kola - 42.  

Foto: Lukáš Droppan