• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po Leviciach, Prievidzi a Svite sa konečne dočkajú play off aj v Komárne. Na juhu Slovenska začína na konci víkendu posledná štvrťfinálová séria, tabuľkovo najvyrovnanejšia, s Handlovou. 

Niké SBL 2023/2024 - 1. zápas štvrťfinále play off (sobota 13. apríla, 17.00 h):

BC Komárno - MBK Baník Handlová

/stav série - 0:0/

Pred zápasom: "Diablov" delila možno jedna lopta od toho, aby napokon čelili vo štvrťfinále inému súperovi. Na konci dňa a v závere základnej časti sa počítalo víťazstvo nad Svitom a to, že play off môžu odštartovať pred domácim publikom. Podobne ako pred rokom, tak aj teraz sú nasadenou štvorkou a všetci dúfajú, že by sa mohla zopakovať cesta k striebru. Najskôr je ale potrebné urobiť prvý krok v komárňanskej hale. "V každom zápase to bude náročné. Nie je žiaden priestor na opravu, každý duel musí byť so správnym prístupom, na vysokom fyzickom leveli a určite budú rozhodovať drobné detaily. V základnej časti máme proti sebe bilanciu 2-2, preto očakávam ťažkú a vyrovnanú sériu," uviedol tréner Ivan Djordjevič pred začiatkom série

Handlová naproti tomu v poslednom stretnutí dlhodobej časti neuspela, takže návrat do play off po ročnej absencii začne u súpera. To môže byť ale pre "baníkov" výhoda, keďže ako jeden z troch tímov mali v základnej časti pozitívnu bilanciu v tejto štatistike (9-7). Vzájomné zápasy s Komárnom boli vzácne vyrovnané, oba tímy si zobrali zhodne po dve víťazstvá a aj konečné skóre z týchto stretnutí prinieslo v oboch kolónkach rovnaký počet bodov. Takže nielen tabuľkovo, ale aj štatisticky to má nábeh na najvyrovnanejšiu štvrťfinálovú sériu. "Je za nami dlhodobá časť súťaže a ak by som ju mal hodnotiť, povedal by som iba, že naše postavenie v tabuľke je zrkadlom súčasnej reality. Ako tréner nemôžem byť spokojný, no pred nami stoja štvrťfinálové boje s náročným súperom a my sa k nim musíme postaviť čelom. V play off nie sú prekvapenia nijakou raritou. Komárno prešlo mnohými zmenami, no v súčasnosti má zastabilizovaný tím. Je rozdiel robiť zmeny postupne, ako jednorazovo obmeniť hneď štyroch kľúčových hráčov. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo bude Komárno pred štartom štvrťfinálovej série veľkým favoritom na postup. Domáce prostredie ale nie vždy znamená výhodu. Zo skúseností viem, že prvý zápas je častokrát kľúčový, no nie vždy to tak musí byť. Všetko sa odvíja od momentálnej formy oboch tímov a pripravenosti, či zdravotného stavu hráčov. Verím, že v prvom kole play off ukážeme úplne inú tvár, ako v poslednej štvrtine dlhodobej časti. Veľmi dobre viem, kde je náš problém a robím všetko pre jeho vyriešenie. Či sa mi to podarí, ukáže už blízka budúcnosť. Stále dúfam, že v sérii s Komárnom budú rozhodovať maličkosti a práve my budeme tí, ktorí urobia v najdôležitejších okamihoch správne rozhodnutia," vyjadril sa mimo iného pred prvým zápasom kouč Nenad Miloševič. V podobný priebeh dúfa aj Jakub Petráš: "Čaká nás posledná a najzaujímavejšia fáza tejto sezóny. V nastávajúcich štvrťfinálových bojoch narazíme na Komárno, ktoré hrá v poslednom období dobrý basketbal. Tohto súpera máme ešte celkom živo v pamäti, keďže sme s ním prednedávnom odohrali dôležitý domáci zápas. Prehrali sme v ňom tesne, iba o jeden kôš bolo Komárno lepšie. Teraz sa ale už musíme svedomite pripraviť na agresívnu obranu a do zápasu vstúpiť s nasadením, koncentráciou a sebavedomím. Dôležité bude vydržať po celých štyridsať minúť."

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Peter Ženiš, Artjoms Ribakovs
Kde sledovať: 

Foto: Karol Scholtz