• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Príde aj v semifinále na rozuzlenie v poslednom možnom zápase? To sa dozvieme v utorok večer. V sérii Komárna s Levicami zatiaľ rozhoduje domáce prostredie, "diabli" teda dúfajú v naplnenie tohto scenára. Prievidza cestuje na Spiš, kde by rada zaznamenala prvý play off triumf u súpera. 

Niké SBL 2023/2024 - 4. zápasy semifinále play off (utorok 7. mája, 18.00 h):

BC Komárno - Patrioti Levice

/stav série - 1:2/

Pred zápasom: Komárno predviedlo v sobotu dva rozdielne polčasy. S prvou 20-minútovkou mohlo byť spokojné, do šatní išli v Leviciach za vyrovnaného stavu. Lenže druhé dejstvo tretieho semifinálového zápasu prehrali o 33 bodov (66:99), a tak nemohla byť spokojnosť u nikoho. Stav série značí jediné, Komárno musí pred vlastnými fanúšikmi uspieť, inak je po semifinálovej sérii a môže v sezóne 2023/2024 teoreticky zostať bez akejkoľvek medaily. K tomu bude potrebný čo najviac koncentrovaný výkon a s minimom chýb. "Myslím si, že všetci v tíme vieme, o aký zápas ide a tak k nemu chceme aj pristúpiť, toľko k tomu. Treba vyjsť na ihrisko a biť sa o víťazstvo celých 40 minút, a nie len 20, ako tomu bolo naposledy. Kto bude viac chcieť, ten vyhrá," vyhlásil Samuel Volárik. 

Patrioti predviedli, že v play off im sedia druhé polčasy a vďaka domácemu zápasu si vybojovali postupový mečbal v tejto sérii. Netreba však zabudúať na to, že na juhu Slovenska už dvakrát v aktuálnom ročníku neuspeli, takže nerád by toto celé do tretice zopakovali a vracali ešte semifinálové dianie do Levíc. "Utorkový zápas bude pre každého z nás obrovským podujatím. Máme príležitosť uzavrieť sériu. Vieme, že minulý zápas to bolo pre nás ťažké, takže sa budeme musieť lepšie pripraviť a vyjsť silnejší," povedal Aaron Wheeler. Vonku majú "žlto-zelení" svoju silu, no v Komárne nebudú môcť počítať s Draškom Kneževičom, ktorý si musí odpykať zápasovú stopku za sobotňajšie dianie na palubovke. Medailu už majú v tomto ročníku istú, ale len s týmto faktom sa nechcú uspokojiť. "V rýchlom slede ďalší zápas série. Potrebujeme sa pripraviť a naladiť na náročné prostredie, v ktorom sa bude hrať a bojovať o každú loptu. Nasadenie na maximum a podpora našich fanúšikov sú veci, ktoré verím, že budú hrať v náš prospech, aby sme tento zápas zvládli víťazne," dodal tréner Michal Madzin. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Ladislav Bartoš 
Kde sledovať:

DSC 7200 fb 

Spišskí Rytieri - BC Prievidza

/stav série - 2:1/

Pred zápasom: Spišiaci zaznamenali v play off zatiaľ najvyššiu prehru, keď im druhý polčas v Prievidzi nevyšiel tak, ako si želali (89:102). Prvý mečbal zostal nevyužitý, ale situáciu majú stále vo svojich rukách, plus sa predstavia pred svojím obecenstvom. Veľkým otáznikom však je, v akej situácii sa nachádza zranenie ruky Michaela Fuseka, ktorý musel ísť dole z palubovky v samotnom závere stretnutia. Potenciálna strata slovenského reprezentanta môže byť veľkým zásahom do zostavy, ale zápasy vždy vyhráva tím. "Určite nás čaká najdôležitejší zápas doterajšej sezóny. Verím, že bude platiť môj dom, môj hrad, a že domáce prostredie využijeme na postup do finále. To je asi najlepšia pozvánka pre nášho fanúšika, chalani budú potrebovať každý jeden hlas, ktorý ich povzbudí. Prievidza príde určite nabudená domácou výhrou, čaká nás určite tvrdý boj o finále. Či to bude s Fusekom, alebo nie, uvidíme pred zápasom, každopádne musíme a chceme byť pripraveni na všetky alternatívy. Tu už nejde o žiadne špeciálne taktiky, tímy sa v tejto fáze dokonale poznajú. Pôjde o to, kto dá do toho viac energie a povestného srdiečka. Čakám plnú halu, fantastickú atmosféru a pevne verím, že po zápase budeme oslavovať my. Urobíme pre to úplne všetko," vyjadril sa asistent trénera Erich Korfanta. 

Prievidzi vyhovuje domáce publikum v aktuálnom ročníku Niké SBL, aj vďaka tomu sa dokázala otriasť z diania u Rytierov a odvrátiť prvý mečbal svojho semifinálového rivala. To isto dodalo družstvu sebavedomie, no teraz prichádza tá ťažšia skúška - získať prvý úspech u súpera v play off a vynútiť si rozhodujúci duel v tejto sérii. Je jasné, že ľahké to nebude, ale na Spiš cestuje aj početná skupina priaznivcov, ktorá sa pokúsi dotlačiť tím k vytúženej méte. "Musíme sa v Spišskej pobiť o víťazstvo a som presvedčený, že sa vo štvrtok ešte uvidíme v Prievidzi. Urobíme pre to všetko," odznelo z úst trénera Sašu Jankoviča. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Anton Šarišský, Artjoms Ribakovs 
Kde sledovať:

Foto: Katarína Puškášová, Tony Mark