• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Popri trénerských a hráčskych novinkách, je tak trochu v úzadí obsadzovanie postov asistenta trénera v jednotlivých kluboch Niké SBL. Kto už má túto záležitosť vyriešenú, to sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Majstrovské Levice prirodzene nemenia nič, fanúšikovia tak aj naďalej uvidia na lavičke osvedčenú dvojicu Michal Madzin a Ladislav Lutovský. Lutovský je už neodmysliteľnou tvárou Patriotov, tento post zastáva od roku 2015.

Vo vicemajstrovskom Komárne sa chopil taktovky skúsený kouč Krunoslav Krajnovič, asistentom zostáva Ivan Djordjevič. Pre Srba to bude druhý rok v Niké SBL, medzitým sa zhostil rovnakej funkcie aj pri reprezentačnom tíme Slovenska do 18 rokov.

Bez zmien by mal byť aj realizačný tím víťaza základnej časti, Spišských Rytierov, pokračovať by malo duo Teo Hojč a Erich Korfanta.

Zatiaľ najväčšou zmenou prešiel realizačný tím Iskry Svit. Na uvoľnené miesto hlavného trénera zasadol Slovák Lukáš Varga a šancu asistovať mu dostal Nikola Maslarevič. Srbský kouč sa etabloval najskôr v mládežníckych štruktúrach „medveďov“ a teraz dostáva prvú príležitosť aj pri mužoch. Pod Tatrami sa osvedčil pri práci, čoho výsledkom je funkcia asistenta trénera aj pri reprezentačných tímoch Slovenska do 13 a 14 rokov.

DSC 2120

Lučenec ešte nemá obsadený post hlavného trénera, preto plynule prechádzame k Interu Bratislava. Už v podstate klubová legenda „žlto-čiernych“ Goran Bulatovič bude po novom hrajúcim asistentom trénera. Týmto krokom postupne pripravujú Čiernohorca na obdobie po konci hráčskej kariéry. Pre oficiálnu klubovú webstránku vysvetlil tento krok generálny manažér Michal Ondruš: „Pokračovanie bude zahŕňať pestrejšiu paletu činností. Buli stále zostáva hráčom, aj keď možno na ňom nebude spočívať taká veľká ťarcha minút, ako v poslednej sezóne. Zároveň bude pri seniorskom A-tíme hrajúcim asistentom trénera. Popri tom sa zapojí aj do mládežníckeho programu v pozícii kouča. Sme veľmi radi, že sa tak stalo a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Tá doterajšia bola vždy na vynikajúcej úrovni a určite taká bude aj naďalej.“

35-ročný basketbalista dodal, prečo sa rozhodol zotrvať v Interi: „Netrvalo mi dlho, kým som sa rozhodol zostať, lebo s Interom sa mi spájajú len dobré emócie. Teším sa aj na rolu trénera, ktorú budem v budúcej sezóne zastávať. Je to pre mňa čosi nové a veľmi ma to motivuje. Opakujem, Inter je bol vždy mojim druhým domovom a urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby nás čakala ďalšia úspešná sezóna.“ Cez leto dostane šancu si túto pozíciu vyskúšať pri slovenskom výbere do 18 rokov.

V Prievidzi dostal družstvo na starosť Saša Jankovič, chrbát mu zostáva kryť Maroš Helmecy. Videoanalytik pri reprezentačnom tíme Slovenska je súčasťou klubu z hornej Nitry od roku 2017. Neďaleká Handlová sa rozhodla zveriť tím Nenadovi Miloševičovi a v tejto chvíli nie je jasné, či bude mať vedľa seba aj asistenta trénera.

Foto: Lukáš Droppan