• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Je tu ďalší diel do našej skladačky pre sezónu 2023/24, konkrétne posledná legionárska posila. Hlavný tréner Saša Jankovič a športový riaditeľ Matthias Haufer vám predstavia ďalšieho člena nášho kádra. Pod košom si bude robiť poriadok Američan Lukas Milner, 208 centimetrov vysoký a bezmála 110 kilogramov vážiaci pivot.

"Lukas hrá ako tradičný center, no s modernými prvkami hry. Dokáže hrať chrbtom ku košu, rovnako má schopnosti na to, aby využíval aj strelu zo strednej vzdialenosti a potenciálne aj za tri body," hovorí Matthias Haufer.

Saša Jankovič zas dopĺňa, že Milnerov štýl by mal vhodne zapadnúť do nášho herného prejavu. "Rozhodli sme sa angažovať Lukasa Milnera, ktorý je 208 cm vysoký, ale zároveň veľmi atletický typ pivota. Očakávame, že bude veľkým prínosom nielen v obrannom, no aj na útočnom doskoku. Okrem toho veríme, že so svojou energiou a atletickosťou mu bude vyhovovať dynamický a rýchly štýl basketbalu, ktorým sa chceme prezentovať. Prichádza zo silnej univerzity, kde nemal veľkú minutáž, ale veríme, že v sebe má veľký potenciál a práve v drese BC Prievidza ho ukáže."

Zaujímavosťou je, že aj keď Lukasov príchod oznamujeme až teraz, v skutočnosti patril medzi naše prvé zazmluvnené posily. Kontrakt pre ďalšiu sezónu sme spolu podpísali už začiatkom júna, no Lukas si ešte medzitým skúsil prvý profesionálny angažmán v Austrálii. V tamojšej prvej lige odohral premiérovú porciu zápasov medzi mužmi a ukázal, čoho je schopný. Zatiaľ čo na vysoko hodnotenej univerzite Boise State University hral priemerne iba 13 minút a pripisoval si v priemere 3.15 bodu a 2.7 doskoku, pri prvej skúsenosti s profesionálnym basketbalom sa jeho minutáž a najmä produktivita výrazne navýšila. Krátke pôsobenie u protinožcov v tíme East Perth Eagles zakončil s priemermi 12 bodov, 6.5 doskoku, 1.3 asistencie a 1.7 bloku v 6 zápasoch, pričom hrával necelých 23 minút.

A to je niečo, čo v ňom Matthias Haufer videl už dlhšie. "Jeho univerzitné štatistiky síce na prvý pohľad nemusia pôsobiť atraktívne, no bol súčasťou kvalitného programu NCAA I, ktorý vyhral konferenčné tituly a opakovane sa dostal do turnaja March Madness. V autrálskej NBL 1 v priebehu tohto leta začal svoj prechod medzi profesionálov, čo mu určite pomôže. Takéto čísla za iba 22 minút na palubovke už ukázali jeho potenciál, no tiež je jasné, že máme na čom pracovať, napríklad pri manažmente faulov. Lukas bude naším najmladším zahraničným hráčom, takže kľúčová bude trpezlivosť," avizuje Haufer.

Highlighty novej posily Prievidze:


Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: nevadasportsnet.com