• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na hornej Nitre sa začali prípravy na nastávajúcu sezónu. Manažment handlovského Baníka rozbehol sériu rokovaní, ktoré budú postupne prinášať mená na tímovú súpisku.

Prvý, najdôležitejší krok, má handlovské vedenie za sebou. V uplynulý pondelok sa "baníci" dohodli na predĺžení spolupráce so 41-ročným trénerom Nenadom Miloševičom, ktorý sa svojmu zamestnávateľovi upísal na dva roky. "Myslím si, že sme urobili najdôležitejší krok ohľadom budúcej sezóny. Zazmluvnenie trénera je vždy základným kameňom k budovaniu nového ligového ročníka. 'Nešo' vlani odviedol fantastickú prácu a my veríme, že na ňu nadviaže. Podarilo sa nám s ním dohodnúť na dve sezóny, čo taktiež považujem za veľké pozitívum. Staronovému koučovi prajeme šťastnú ruku pri skladaní tímu a veľa šťastia v sezóne 2024/2025," skonštatoval manažér klubu Pavel Procner.

Na bývalého hráča Handlovej nečaká jednoduchá úloha. V priebehu nastávajúcich dvoch mesiacov bude jeho hlavným cieľom vytvorenie konkurencieschopného mužstva. A práve na tento cieľ sa chce handlovský kouč naplno sústrediť. Predtým ale ešte zhodnotil pôsobenie handlovského Baníka v uplynulej sezóne. "Som veľmi rád, že došlo medzi mnou a handlovským klubom k dohode. Uplynulú sezónu sme rozanalyzovali a za hlavný úspech v nej považujem návrat basketbalového ošialu do Handlovej. Myslím si, že všetci naši fanúšikovia na vlastné oči videli, že sa na handlovskú palubovku vrátil dobrý basketbal. Verím, že sa naše ambície posunú ešte ďalej a že bonusom bude účinkovanie Baníka v jednej z nadnárodných súťaží. Nechcem v tomto smere predbiehať, no bez pochýb by nám pôsobenie na európskej basketbalovej scéne prinieslo veľkú atraktivitu. Teraz sa už musíme venovať tvrdej práci a prípravám na novú sezónu. Chceme pokračovať v ceste, na ktorú sme vlani vykročili. V tomto momente môžem sľúbiť iba jediné. Môj tím bude hrať bojovný basketbal, na hraniciach svojich možností a dúfam, že postupom času sa nám tieto hranice podarí prekročiť. Verím, že od úvodu nového súťažného ročníka nás bude k nadštandardným výkonom hnať plné hľadisko. Ďakujem manažmentu klubu za prejavenú dôveru a verím, že sa budeme krok za krokom posúvať k našim spoločným cieľom,” vyhlásil handlovský kormidelník Nenad Miloševič.

V útrobách handlovskej športovej haly intenzívne prebiehajú aj ďalšie rokovania. O tom, kto v sezóne 2024/2025 bude obliekať handlovský dres, Vás budeme čoskoro informovať.

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: Lukáš Droppan