• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Výrazné víťazstvá, dominancia podkošových hráčov, ale aj lídrov na rozohrávke. Prinášame vám na jednom mieste to najlepšie zo 4. kola základnej časti.

Po prestávke v plnej sile

Povinnú zápasovú stopku si Rob Howard odkrútil a hneď, ako si na seba opäť navliekol levický dres, tak preukázal svoju dôležitosť pre tím. Presvedčiť sa o tom mohla defenzíva Prievidze, ktorá si s Američanom nevedela rady. Za necelých 23 minút stihol Howard zaznamenať 18 bodov, 11 doskokov, 2 asistencie a 3 bloky. A ako bonus, v kolónke faulov mu svietila nula. 

Jordan pomohol Nitre k premiérovému úspechu

Špeciálny večer to bol rozhodne pre hráčov Nitry. Slávia sa na štvrtý pokus dočkala historicky prvého úspechu od príchodu do Niké SBL. Najlepší možný scenár, pretož sa im podarilo uspieť u súpera a navyše takého, ktorý kolo pred tým zvíťazil u úradujúceho majstra. Svoju dôležitosť pre nitriansky kolektív preukázal James Jordan, autor 20 bodov, 5 doskokov a 4 asistencií. 

Silné duo, tentoraz zo Svitu

Spokojnosť zostáva v radoch Svitu, opäť to totiž vyzerá, že mali správnu ruku pri výbere legionárov. V podstate veľmi nenápadne sa Iskra vyšplhala už na druhé miesto v tabuľke, tretie víťazstvo v sezóne pridali v Lučenci. Na rozohrávke to režíroval takmer neomylný Julius Brown (13/10 z poľa), s 28 bodmi najlepší strelec zápasu. K tomu dodal 2 doskoky a rovnaký počet ziskov. Pod košom k tomu dominoval Peter Kalthoff, víťazný duel zakončil so 16 bodmi, 15 doskokmi, 4 ziskmi a 4 blokmi.  

Ten najlepší - Michael Fusek (Spišskí Rytieri): Určite na radosť mnohých sa konečne do výberu najlepších výkonov kola dostal slovenský basketbalista a to hneď na ten povestný vrchol. Útok Interu mal pred ním rešpekt a sám sa na palubovke cítil veľmi dobre. "Fusovi" pristálo v štatistikách 11 bodov, 13 doskokov, 2 asistencie a hlavne 6 blokov, čím nebol vôbec ďaleko od vyrovnania ligového rekordu v tejto štatistike (8). Najpodstatnejšie na konci dňa ale bolo, že sa s Rytiermi mohol radovať z prvého víťazstva v sezóne. 

Foto: Lukáš Droppan