• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Hráči sa čoraz lepšie zohrávajú a je už len otázka času, kedy a v koho podaní príde prvé triple-double sezóny 2023/2024. K tomu sa začínajú formovať známe tváre, ktoré plánujú pravidelne bojovať o zmienku v tejto rubrike. Ako vždy, tak aj teraz je tu to najdôležitejšie zo 7. kola Niké SBL. 

Zomknutie Spišiakov 

Spišskí Rytieri cestovali do Lučenca v značne oklieštenom zložení, ale táto situácia zomkla družstvo okolo trénera Tea Hojča. Po nie práve najvýraznejšom vstupe do sezóny, sa čoraz viac ukazuje v dobrom svetle Cory Reeves. Krídelník "Novovešťanov" mal nemalý podiel na úspechu proti "pelikánom", v štatistikách mu svietilo 17 bodov a 10 doskokov, čo je jeden z jeho najlepších výkonov v bielo-modrých farbách. 

Trojková pomoc doviedla Svit k prvému miestu

Vítazná séria Iskry pokračuje, nič na tom nezmenil ani úradujúci majster z Levíc a po víkendových výsledkoch to Svit vynieslo na prvé miesto Niké SBL. Šláger 7. kola bol nesmierne vyrovnaný, pokojne sa dá povedať, že v ňom rozhodovali detaily. Na úspešnej strane to bol výkon v podaní Brysona Mozona. Americký krídelník výrazne pomohol najmä trojkami, keď si každý druhý pokus našiel cestu do koša. Celkovo zakončil duel s 23 bodmi, 4 doskokmi a 2 ziskmi. 

Komárňanskú šou režíroval každý jeden hráč 

Televízny duel Komárna s Handlovou sa celkom rýchlo zmenil na jednostrannú a jednoznačnú záležitosť domácich. O slovo sa prihlásil v podstate každý jeden hráč, my však vypichujeme dva výkony u vicemajstra. Amit Ebo má aktuálne najbližšie k dosiahnutiu ceneného triple-double, izraelský rozohrávač sa etabloval medzi najlepších hráčov, čo dokazuje aj jeho výkon v nedeľu večer - 15 bodov, 8 doskokov a 7 asistencií. Mimoriadna spokojnosť fanúšikov a vedenia klubu prevláda aj s výkonmi Yusufa Mohameda, ktorý sa stal podkošovou oporou "diablov". Proti celku z hornej Nitry zaznamenal 19 bodov, 8 doskokov a 2 bloky. 

Ten najlepší - Lukas Milner (BC Prievidza): Na ruke mal potenciálne vyrovnávajúcu strelu, no aj tak si zaslúži povestný klobúk dole. Medzi stabilných lídrov Prievidze sa zaradil americký pivot Lukas Milner a tou najlepšou správou v tomto smere je, že svoje výkony neustále zlepšuje. Na palubovke Interu Bratislava len potvrdil svoj status podkošovej opory, keď mal na svojom konte 21 bodov, 13 doskokov a 2 bloky. 

Foto: Lukáš Droppan