• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ak by sme mali v krátkosti zhrnúť 34. kolo, tak to bol večer v podaní zámorskych basketbalistov. Američania a Kanaďania mali hlavné slovo a niektorí sa dokonca priblížili k historickým métam. To najlepšie zo soboty ako vždy, máme pre vás na jednom mieste. 

Podkošová kvalita Svitu

Aktuálne najsilnejšou zbraňou sú v zápasoch Svitu podkošoví hráči. Ukázalo sa to aj v stretnutí na palubovke majstrovských Levíc, kde bol opäť výrazne vidieť Peter Kalthoff, ale my by sme poukázali na AJ-a Sumbryho. 29-ročný pivot preukázal svoje skúsenosti a presnú ruku v dôležitých okamihoch duelu, ale napokon ani jeho 23 bodov, 10 doskokov a 3 bloky nestačilo na úspešný večer "medveďov".  

Hrdina Komárna 

"Diabli" zvládli drámu na hornej Nitre, ktorá priniesla rozuzlenie doslova v poslednej sekunde. Hrdinom Komárna sa stal Alonzo Walker, víťazným dopichnutím vybojoval pre svoj tím možno najdôležitejší úspech v doterajšom priebehu základnej časti. Celkovo bol kanadský center podstatnou postavou komárňanského kolektívu, v štatistikách mal zapísaných 17 bodov a 5 doskokov. 

Prievidzská sila na oboch stranách

Prievidza sa okamžite vrátila na víťaznú cestu po zaváhaní s Komárnom. V domácom prostredí urobila s Interom Bratislava v podstate krátky proces a fanúšikovia mohli obdivovať na oboch stranách palubovky dve výrazne tváre družstva trénera Sašu Jankoviča. Začneme už v podstate stálicou týchto článkov, Kevionom Taylorom. Kandidát na najužitočnejšieho hráča základnej časti mal neomylnú ruku z trojbodovej vzdialenosti (8/8), celkovo mu svietilo v štatistikách 30 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. 

Veľmi blízko k vyrovnaniu ligového rekordu bol však jeho spoluhráč Lukas Milner. Ten rozdával interistom "čapice" ako na požiadanie, k jasnej výhre prispel 15 bodmi, 11 doskokmi, 2 asistenciami, 7 (!) blokmi a jasne najpozitívnejšou hodnotou plus/mínus bodov - 42. 

Ten najlepší - Wesley Harris (Spišskí Rytieri): Spišiaci si úspešne vylepšili reputáciu po nezdare s Nitrou, doma hladko zastavili rozbehnutý Lučenec. Mimoriadnu efektivitu v krátkom čase predviedol Wesley Harris. Len niečo vyše 25 minút mu stačilo na to, aby mal na svojom konte 31 bodov, 8 doskokov a po jednej asistencii, zisku, bloku. K tomu predvádzal efektné akcie, ktorými zdvíhal fanúšikov zo sedadiel. 

Foto: Lukáš Droppan