• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Je to jednoduché, tri tímy idú zabojovať o to, aby sa ich séria dostala aj do ďalšieho týždňa. Proti budú ich súperi, ktorí majú šancu získať štvrťfinálový mečbal. Máme pred sebou zaujímavé druhé zápasy v troch štvrťfinálových sériách. 

Niké SBL 2023/2024 - 2. zápas štvrťfinále play off (streda 17. apríla, 18.00 h):

BKM Lučenec - Patrioti Levice 

/stav série - 0:1/

Pred zápasom: S prvým polčasom mohol byť Lučenec u majstra spokojný, s druhým už absolútne nie. Kým na prestávku išiel za vyrovnaného stavu, tak z palubovky napokon odchádzal s prehrou o 26 bodov, ktorá bola najvyššia v rámci úvodných zápasoch štvrťfinále play off. Teraz sa však vracujú do svojho prostredia, kde získali veľkú väčšinu výhier v aktuálnom ročníku. A presne v tento scenár dúfajú aj v stredu, aj keď vedia, komu budú čeliť. "Po pár týždňoch hráme doma. Už sa tešíme na to, ako budeme cítiť fanúšikov, ktorí nás budú tlačiť k tomu, aby sme zdolali Levice. Dúfame, že príde dosť ľudí a pomôžu nám. Družstvo sa koncentruje na to, aby sa pred druhým zápasom zlepšilo. Našou túžbou je ukázať počas celého stretnutia najlepšíu verziu samých seba a dať zo seba všetko, bez ohľadu na okolnosti," vyjadril sa tréner Jordi Guárdia. 

Levice si splnili svoju misiu, ktorou bolo uhájenie domácej palubovky a získanie prvého bodu v štvrťfinálovej sérii. Zlom síce prišiel až po prestávke, čo je trochu zdvihnutým prstom pred ďalším duelom, ale na konci dňa sa počíta úspech. Ten upokojil Patriotov, keďže vedú a tlak je pred stredou na strane súpera. Stále však platí, že sú v pozícii papierového favorita ako víťaz základnej časti. "V stredu nás čaká náročný zápas. Vieme, že v Lučenci sa nehrá jednoducho, no my urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili. Nesmieme však nastúpiť do zápasu podobným štýlom ako tomu bolo v domácom zápase, pretože sa nám to môže vypomstiť," myslí si David Abrhám. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Ladislav Bartoš, Jakub Izák
Kde sledovať:

DSC 5201 

Inter Bratislava - BC Prievidza 

/stav série - 0:1/

Pred zápasom: Inter bol veľmi blízko k tomu, aby ukončil domácu víťaznú sériu Prievidze a uchmatol si z hornej Nitry cenný prvý bod na úvod série. V dramatickom závere však veci nedopadli podľa predstáv "žlto-čiernych", teraz je teda čas na nápravu. S prostredím zrekonštruovaných Pasienkov sa zžili, už len to pretaviť do priaznivého konečného výsledku a vyrovnaného stavu. Postupne sa na tribúny vracajú aj fanúšikovia, čo je môže byť tiež v stredu podstatný faktor. "Mali sme spod koša dve čisté situácie, aby sme zápas vyrovnali, ubránili posledný útok, možno dostali zápas do predĺženia. Myslím si, že sme zmeškali veľkú príležitosť. Treba si z toho zobrať pozitívne veci, čo sme spravili, ako sme sa do zápasu vrátili. Musíme to zanalyzovať, na stredu sa pripraviť a doma vyhrať," prezradil tréner Danilo Rakočevič. 

Prievidza zvládla úvodný krok, aj keď cestu za vedením v sérii si predstavovali fanúšikovia BC určite ako jednoduchšiu. Rozhodla až posledná minúta, po ktorej mohla zavládnuť radosť z predĺženia domáceho úspešného ťaženia. S úspešným nastavením môžu teraz cestovať do hlavného mesta, kde by radi potvrdili aktuálnu formu. S veľkou pravdepodobnosťou budú mať za chrbtom aj početnú skupinu priaznivcov. "Play off je určite iná súťaž ako základná časť. S výnimkou posledného duelu v základnej časti, bol každý z našich spoločných zápasov veľmi vyrovnaný a očakávam, že teraz to bude rovnako vyrovnané. Odlišné oproti základnej časti to je najmä v tom, že všetky mužstvá hrajú každý jeden zápas série na hranici svojich možností, lebo už sa nie je na čo šetriť. Každý jeden čo i len malý detail môže rozhodovať," uviedol tréner Saša Jankovič, ktorého doplnil C.J. Jackson: "Bude to dobrý, zaujímavý zápas. Očakávam, že oba tímy opäť prídu s typickou intenzitou play off, pretože obaja bojujeme o úspešnú sezónu. Musíme byť pripravení urobiť všetko, čo bude treba pre výhru."

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Anton Šarišský, Stanislav Bara
Kde sledovať:

 DSC 7642

MBK Baník Handlová - BC Komárno

/stav série - 0:1/

Pred zápasom: Handlová nenašla recept na streleckú úspešnosť Komárna, preto odchádzala od "diablov" s prehrou. Lenže na hornej Nitre sa cíti komfortnejšie, takže úloha je jasná - vyrovnať sériu a dostať ju do ďalšieho týždňa. "Je pred nami druhý štvrťfinálový zápas proti Komárnu. Pokiaľ v ňom chceme uspieť, musíme eliminovať obrovskú individuálnu kvalitu súpera. To dosiahneme iba v prípade, že budeme hrať tímovo v obrane, aj v útoku. K jednotlivým herným situáciám musíme pristupovať koncentrovane a s veľkou energiou. Čaká nás veľmi náročný zápas, no ja verím, že sme pochopili, ako sa dá Komárno zdolať a že využijeme domáce prostredie. Našim cieľom je vyrovnať stav série na 1:1," vyhlásil tréner Nenad Miloševič. K tomu bude potrebné minimalizovanie chýb a výpadkov v koncentrácii, ktoré súper v nedeľu nekompromisne trestal. Veľkým faktorom môže byť aj podpora fanúšikov, s ktorou sú "baníci" vždy silnejší. "V tejto fáze súťaže už nie je čas na výhovorky, vyplakávanie či alibizmus. Všetko máme vo svojich rukách a je len na nás, ako k druhému štvrťfinálovému stretnutiu pristúpime. Súpera veľmi dobre poznáme, pripravili sme sa na neho dobre a každý jeden z nás pozná svoju úlohu na palubovke. Teraz je to už iba o individuálnom prístupe každého hráča. Nečaká nás nič jednoduché, napriek tomu však ešte stále verím, že sme posledné slovo nepovedali," dodal Branislav Pipíška. 

Komárno mohlo byť spokojné, výhoda domáceho prostredia sa ukázala ako dôležitá zbraň v úvodnom súboji play off proti Handlovej. V podstate bez výraznejších ťažkostí si "diabli" zaknihovali prvý bod v sérii a s väčším pokojom a sebavedomím môžu cestovať k súperovi. Hráči sa evidentne naladili na správnu vlnu, takže sa pokojne môže zopakovať minuloročná cesta, ktorá skončila až tesne pred vrcholom. "V nedeľu sme dostali malú ochutnávku z atmosféry, respektíve kúsok toho, čo dokážu vytvoriť fanúšikovia Handlovej a s týmto vedomím ideme aj na ich palubovku. Očakávame búrlivé prostredie, avšak pripravujeme sa na to, ideme zabojovať o druhé víťazstvo v tejto sérii," prehlásil Sal Nuhu. 

Delegácia rozhodcov:
  • Marek Kúkelčík, Zdenko Zubák, Martin Margala
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan