• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Eurovia Slovenská basketbalová liga skompletizovala 8. kolo. Handlová zvíťazila najtesnejším možným rozdielom v Nitre, Karlovka si zapísala prvý domáci triumf sezóny, Inter bral body v Lučenci a Komárno zvíťazilo nad Svitom.

MBK Lučenec - BK Inter Bratislava 70:86 (12:28, 21:22, 14:15, 23:21)

Lučenec: Stojačíč 17, Rountree 9, Rendla 8, Mandič 6, Sims 5 (Blagojevič 19, Pipíška P. 6, Pipíška B. a Zorvan 0)

Inter: Barač, Hoferica a Rančík po 17, Bílik a Bulatovič po 14 (Páleník 7, Kozlík a Mrviš 0)

TH: 20/13 - 19/14, Fauly: 19 - 23, Trojky: 9 - 8, Rozhodovali: Šarišský, Karniš, Kovalčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): "Inter dnes ukázal, že má kvalitný hráčsky káder. Aj vďaka tomu dokázal v úvode hry odskočiť, čo bolo rozhodujúce pre prvú a druhú štvrtinu. Hra sa viac-menej vyrovnala v tretej štvrtine, no Inter svojimi skúsenosťami dokázal kontrolovať zápas do úplného záveru. My sme sa snažili či už pressingom, alebo zmenami obrán spraviť zmenu, no tá kvalita na strane hostí bola citeľná a v konečnom dôsledku rozhodla o výsledku zápasu."

Maroš Rendla (hráč Lučenca): "Možno to vyznie divne, ale zápas ako taký, hodnotím v konečnom dôsledku pozitívne. Predsa len sme mali možnosť nabrať cenné skúsenosti s kvalitným súperom, akým Inter určite je. Žiaľ, stalo sa nám niečo podobné ako v piatkovom zápase s Prievidzou - opäť nám ušiel úvod stretnutia, neustrážili sme súpera, ktorý si utvoril náskok a udržiaval si ho až do záveru. Podobná bola aj koncovka zápasu, kedy sme sa pokúšali o zvrat, ale to nestačilo a Inter drámu nepripustil. My sa musíme viac koncentrovať na úvodné štvrtiny, aby nám súperi takpovediac neušli, zlepšiť streľbu a hrať viac kolektívne."

Oliver Vidin (tréner Interu): "Do dnešného zápasu sme nastupovali s oklieštenou zostavou, chýbali nám hlavne dvaja skúsení legionári. Som veľmi rád, že aj ostatní hráči dnes ukázali, že absentujúcich hráčov dokážu plnohodnotne nahradiť, pretože v dnešnom zápase a naozaj ťažkej atmosfére zabrali naplno. Hrali fantasticky a kolektívne, čo je veľmi dôležité. Táto výhra nás veľmi teší a svojim zverencom gratulujem."

Lukáš Hoferica (hráč Interu): "Lučenec je síce nováčikom v najvyššej súťaži, no už vopred sme vedeli, že v domácom prostredí nikomu nič nedaruje. S tým sme sem dnes prišli. Zároveň sme sa však chceli prezentovať našou hrou a nedovoliť sa domácim rozohrať, keďže vieme, že má kvalitného rozohrávača, ktorý vie aj skórovať. Sme radi, že sa nám podarilo dodržať to, čo sme si povedali a že sme od začiatku duelu diktovali svoje tempo." 

 

MBK SPU Nitra - MBK Handlová 85:86 (20:27, 17:22, 25:17, 23:20)

Nitra: Myles 29, Pejovič 16, Novysedlák 12, Stojanov 11, Ostojič 8 (Štefek 7, Ábel 2, Miloševič Nikola a Samek 0)

Handlová: Sedmák 20, Wright 19, Thompson 15, Miloševič Nenad 12, Zejak 6 (Haviar 8, Mátych a Stria po 3, Krč 0)

TH: 25/20 - 24/19, Fauly: 20 - 24, Trojky: 7 - 9, Rozhodovali: Turčin, Lamoš, Hudec

Povedali po zápase:

Dragan Ristanovič (tréner Nitry): "Veľmi dobrý zápas, skutočne úrovne najvyššej súťaže, s veľkým nasadením. Nám nič iné nezostáva, musíme mať veľké nasadenie, keďže nemáme skúsenosti. V rozhodujúcich momentoch urobíme na ihrisku iné veci, ako sme sa dohodli. Maličkosti dnes rozhodovali. V prvom polčase nám súper unikol, rozdiel už bol veľký, ale pekne sme to dotiahli. No na konci nám chýbalo trošku šťastia."

Filip Pejovič (hráč Nitry): "Bol to veľmi dobrý zápas. Dokázali sme dať najviac bodov v sezóne, no neskončilo sa to pre nás šťastne. Oproti prvému polčasu, sme v druhom zlepšili obranu. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, no rozhodol jeden moment."    

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): "Musím poblahoželať mojim hráčom, bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo a obzvlášť pre mňa, pretože som tu nový tréner. V prvej polovici sme v podstate kontrolovali zápas, ale v druhom polčase sme urobili niekoľko hlúpostí. Naša zostava mala len 9 hráčov, boli unavení, takže viem to pochopiť. Teraz máme týždeň čas na to, aby sme zohnali nejakých nových hráčov a tvrdo potrénovali, aby sme podávali dobré výkony."

Peter Sedmák (hráč Handlovej): "V dnešnom zápase to boli dva rozličné polčasy. V prvom nám všetko vychádzalo, hlavne sme boli pozorní v obrane. V tretej štvrtine sme začali hrať sebecky. Nitrania sa dokázali zlepšiť. Bol to pre nás zápas so šťastím, ale sme za to radi. Máme oklieštenú zostavu o to je výhra cennejšia." 

 

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Iskra Svit 95:62 (23:10, 28:26, 29:18, 15:8)

Komárno: Langston 20, Kuffa 18, Bilič a Halada po 12, Djordjevič 7 (Vido 17, Jurčina 7, Marchyn 2, Kurthy a Petrovský 0)

Svit: Singletary 10, Jankovič 9, Fleming 6, Belavý 3, Radisavljevič 0 (Šoutvin 18, Bachan 8, Sarna 5, Kubaský 3, Bizub a Skvašík 0)

TH: 9/6 - 13/10, Fauly: 18 - 18, Trojky: 13 - 8, Rozhodovali: Pipíška, Doušek, Matejčík

Povedali po zápase:

Richard Ďuriš (tréner Komárna): „Sme veľmi radi, že sme sa po našej poslednej domácej prehre fanúšikom revanšovali nielen výsledkom, ale aj predvedenou hrou a bojovnosťou, ktorá nás zdobila počas celých štyridsiatich minút. Aj keď sme sa nevyhli hluchým fázam, myslím si, že sme dnes veštci makali v obrane. Teší ma, že sme mohli dať priestor všetkým hráčom, ktorí si to za nasadenie na tréningu zaslúžia. Veríme, že nás toto víťazstvo nakopne, v sobotu cestujeme do Spišskej Novej Vsi, kde sa nehrá ľahko, preto sa musíme aj na tento duel dobre pripraviť.“

Andrej Kuffa (hráč Komárna): „Sme radi, že sme vyhrali, vrátili sme našim fanúšikom radosť z víťazstva a našej hry. Dnes sme hrali tímovo a dobre nám fungovala obrana, z ktorej sme síce na chvíľku vypadli, ale bolo to len na krátky čas, takže to bolo v poriadku. Čo viac dodať, vyhrali sme doma o vyše tridsať bodov a sme šťastní. “

Michal Madzin (tréner Svitu): „Gratulujem domácemu tímu k dobrému výkonu a dobrej obrane. Náš súper sa presadil aj v útoku a zabránil akýmkoľvek možnostiam sa presadiť našej ofenzíve. My sa musíme z tohto poučiť, zlepšiť viacero vecí a ideme sebavedomo do ďalších zápasov. “

Saša Jankovič (hráč Svitu): „V prvom rade gratulujem Komárnu k víťazstvu, vyhrali úplne zaslúžene a vo všetkých herných činnostiach boli lepší ako my. Veci, na ktorých sme pracovali počas posledných dní, sme nedodržali, najmä v obrane. Musíme pochopiť, že nemôžeme počítať s tým, že zápasy budeme vyhrávať len doma, ale to nasadenie a energiu, s ktorou hráme doma, musíme zo seba vydať aj na palubovkách súperov a potom to bude určite lepšie.“

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 63:49 (23:12, 13:9, 17:14, 10:14)

Karlovka: Hlivák 14, Kožár 12, Brliť 9, Hašan 5, Doležaj 4 (Abrhám 11, Podhorský 4, Krajčír a Pasovský po 2, Galád, Halmeš a Židzik 0)

Spišská Nová Ves: Henry a Šolevič po 14, Antoni a Majerčák po 5, Hovaňák 0 (Krajňák 5, Osvald 4, Lenárt 2, Ovčiarik 0)

TH: 29/22 - 19/10, Fauly: 25 - 23, Trojky: 5 - 3, Rozhodovali: Holländer, Bara, Bartoš

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Dnes môžeme byť spokojní iba s výsledkom. Najmä predvedená hra v druhom polčase nebola ako sme si predstavovali, nebol to žiadny oku lahodiaci basketbal. V tretej štvrtine sme nezahrali ani jeden protiútok. Spomalili sme hru a nezahrali sme to, čo máme natrénované. Musíme nájsť väčšiu motiváciu, s takýmto výkonom nemôžeme ísť do Prievidze.."

Juraj Krajčír (hráč Karlovky): "Dnes sme boli veľmi nekoncentrovaní, zahadzovali sme ľahké strely a súpera sme často nechali hrať jedna na jedna a my sme naopak nehrali našu rýchlu hru. Ťahalo sa to s nami po celý zápas a to musíme v sobotu napraviť." 

Dávid Demečko (tréner Spišskej Novej Vsi): "Myslím si, že dnes bola Karlovka v obrane agresívnejšia ako my, dali sme im viac možností na voľné strely, a to rozhodlo. Tempo hry dnes nebolo najlepšie, často sa prerušovalo, ale napriek tomu si myslím, že príčinu slabej hry tam nemôžeme hľadať." 

Vladimír Hovaňák (hráč Spišskej Novej Vsi): „Dnes sa nám hralo veľmi zle. Boli sme už od úvodu prispatí a bez potrebnej agresie. Karlovka dnes natiahla rýchlo svoj náskok na pätnásť bodov a už to udržala celý zápas. Hoci domáci nehrali nič extra, my sme to využiť nedokázali, ani keď sme v druhom polčase bránili agresívnejšie."  

 

BK Levickí Patrioti - BC Prievidza 93:68 (24:20, 21:14, 23:21, 25:13)

Levice: Keely 17, Musil 14, Djokič 13, Summers 10, Djurič 8 (Krajčovič 19, Josipovič 6, Nofflet 4, Vojtek 2)

Prievidza: Batina 17, Jones 13, Körner 6, Dramičanin 5, Jašš 3 (Ihring 13, Giles 7, Marič 4, Miljanič 0)

TH: 24/20 - 17/10, Fauly: 20 - 21, Trojky: 7 - 10, Rozhodovali: Ženiš, Doušek, Lamoš

Povedali po zápase:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Určite sme nečakali taký priebeh duelu. Som veľmi hrdý na mojich hráčov, je výborne byť levickým trénerom v tejto chvíli, čo som povedal aj v šatni. Tímový výkon bol výborný. Na druhej strane však hovorím, že musíme zostať nohami na zemi. Čaká nás totiž ešte veľa zápasov. Ako tím a len ako tím môžeme mať dobrú sezónu."

Jaroslav Musil (hráč Levíc): "V prvom rade by som vyzdvihol našu agresivitu, nepustili sme súpera k ľahkým bodom. Nepoľavili sme v nej, boli sme počas celého zápasu koncentrovaní."

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Dnes sa zrodilo zaslúžené víťazstvo Levíc vo výbornej atmosfére. My sme dnes nevyzerali ako tím."

Mário Ihring (hráč Prievidze): "Nečakali sme takýto priebeh. Súperovi sme dovolili veľmi veľa ľahkých košov. Nehrali sme našu hru, oni udávali tempo. Viac-menej sme iba strieľali, nedávali sme veľa košov spod koša, čo nás asi stálo zápas."

Foto: Martin Šopinec