• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dve štvrťfinálové série sa dočkajú minimálne ešte jedného zápasu, Handlová jasne predčila Komárno a Inter vrátil Prievidzi tesnú prehru z víkendu. Levice sú o krok bližšie k semifinále, v Lučenci získali druhé víťazstvo.

Niké SBL 2023/2024 – 2. zápas štvrťfinále play off:

BKM Lučenec – Patrioti Levice 57:88 (12:22, 18:20, 18:22, 9:24)

Lučenec: Givance 22, V. Kneževič 10, Rákai 6, Zorvan 5, Siládi 2 (Sapiega a Young po 6, Aidi, Grenda, Ištok a Skubeň 0)

Patrioti: Wheeler 21, Adaway 15, Howard 12, Abrhám 9, Vrbica 5 (Bojanovský 12, Kováč 7, D. Kneževič 3, Solčánsky, 2 Kulčár 1, Pažický 0)

TH: 10/7 – 16/13, Fauly: 19 - 13, Trojky: 2 - 11, Rozhodovali: Tomašovič, Bartoš, Izák

/stav série – 0:2/

Povedali po zápase:

Jordi Guárdia, tréner Lučenca: "Je to 0:2 v sérii. Boli sme v zápase 27 minút, ale potom sme ich nevedeli zastaviť. Nemali sme vydarené stretnutia z trojbodovej vzdialenosti a stále prišli aj nevynútené chyby. Ak chceme vyhrať, tak to musí byť takmer perfektné, čo nie je jednoduché. Teraz je čas na analýzu a robotu. Najdôležitejšia vec teraz, mimo taktiky, je naše nastavenie na zápas č. 3. Som si istý, že sa ako tím a individuálne nevzdáme, a pôjdeme sa do Levíc pobiť o víťazstvo. Stále to dokážeme a prvá vec je, aby sme tomu verili. Zvládneme to. Ďakujeme všetkým, ktorí prišli do haly. Uvidíme, či sa stretneme ešte najbližší utorok. Ideme do toho."

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Veľmi šťastný za víťazstvo. Možno záverečné skóre neodzrkadluje priebeh vzhľadom na to, aký stav bol ešte v tretej štvrtine. ale som rád, za tú zvýšenú energiu, od toho sa potom odvíjal aj náš útok. Ďakujeme fanúšikom za obrovskú podporu, cítili sme energiu na ihrisku, ktorú nám dali a ideme sa nastaviť na domáci zápas."

David Abrhám, hráč Patriotov: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, v tejto atmosfére sa hrá vždy ťažko. Lučencu išlo prakticky o veľa a myslím si, že sme tento zápas zvládli, splnili sme to, čo sme chceli. Nedovolili sme, aby sa udialo to, čo bolo v prvom zápase, že sme nastúpili možno trochu, nepovedal by som, že vlažne, ale Lučenec hral dobre a my sme nebránili, tak ako by sme chceli. Myslím si, že teraz sme už od prvej minúty dodržali to, na čom sme sa dohodli a konečný výsledok to len odzrkadľuje. Ale určite aj Lučencu ide kredit za to, že bojovali, že sa nevzdávali do konca, mali tu skvelú atmosféru, takže gratulujem aj im."

 

Inter Bratislava – BC Prievidza 92:66 (16:23, 21:20, 21:14, 34:9)

Inter: Pavlovič 25, Smith 23, Daye 14, D. Koller a Zdanavičius po 2 (Sudžum 9, Szabó 8, Kozlík 6, Hudec 3, Ďurečko a M. Koller 0)

Prievidza: Taylor 19, Jackson 18, Milner 13, Rhodes 7, Bolek 5 (Belikov a Kincel po 2, Hričo, Chlupis, Krčmárik, Lukáč a Teličák 0)

TH: 15/11 – 9/7, Fauly: 18 - 15, Trojky: 15 - 9, Rozhodovali: Ženiš, Šarišský, Bara

/stav série – 1:1/

Povedali po zápase:

Danilo Rakočevič, tréner Interu: „Vynikajúce! Začali sme veľmi nervózne, neboli sme organizovaní. Ani v útoku ani v obrane. Akoby sme za päť minút chceli vyhrať zápas a mysleli si, že bude rýchlo hotovo. Ale potom sa všetko začalo od vynikajúcej obrany, vyšlo zopár striel, zopár útokov. Neviem, kedy bol v play off polčas 55:23... Aj atmosféra bola vynikajúca. Na Pasienkoch sme dlho takú nemali. Môžeme sa tešiť, že sa tu bude hrať aj budúci utorok. V sobotu sa budeme snažiť hrať čo najlepšie, aby sme prekvapili.“

Ozren Pavlovič, hráč Interu: „Prievidza je dobrý tím, ak netrafíte zopár striel, vyšplhá sa po vašom chrbte. Pokiaľ ide o rýchlu tranzíciu, sú jedni z najlepších v lige. Začali sme trocha ťažkopádne, minuli zopár striel z dobrých pozícií. Otvoril sa im priestor a hrali tak s vyšším sebavedomím. Ale my sme sa vrátili do stretnutia. Boli sme si vedomí našich kvalít, išli akciu po akcii a konečne vo štvrtej štvrtine sme ich zlomili. Zaslúžene sme doma vyhrali.“

Saša Jankovič, tréner Prievidze: „Bol to zápas dvoch odlišných polčasov. Prvý sme začali výborne. Hrali sme tímovo, bránili, behali. Fungovalo všetko, na čom sme sa dohodli. V druhom polčase sa niektorí kľúčoví hráči dostali do problémov s faulmi, ktoré sme museli riešiť. Inter pritvrdil v obrane a začal hrať famózne v útoku. Všetko mu padalo. Nám už nepadlo nič. Chalani išli s hlavami dole. Gratulujem teda Interu, tento výsledok si zaslúžil.“

Lukáš Bolek, hráč Prievidze: „Prvú štvrtinu – celkovo úvod – sme zachytili s takou energiou, s akou sme chceli a myslím, že polčas sme mohli vyhrať aj o viacej bodov. Celkovo si myslím, že sme urobili strašne veľa chýb. Aj čo sa týka nášho skauting reportu. lebo veci, na ktorých sme sa dohodli, sme totálne nesplnili.“

 

MBK Baník Handlová – BC Komárno 94:73 (29:19, 23:20, 25:16, 17:18)

Handlová: Johnson 26, Yarbrough 24, Petráš 21, Láštic a Moffe po 5 (Marrov 14, Balčiunas 5, Obert 3, Bolf, Pipíška a Vranský 0)

Komárno: Gilbreath 23, Walker 13, Páleník 12, Volárik 4, Nuhu 2 (Harvey 8, Tate 6, Dolník a M. Foltín po 3, Danielič a Halász 0)

TH: 17/16 – 23/18, Fauly: 22 - 21, Trojky: 12 - 11, Rozhodovali: Kúkelčík, Zubák, Margala

/stav série – 1:1/

Povedali po zápase:

Nenad Miloševič, tréner Handlovej: "Nastúpili sme s úplne inou energiou, ako naposledy. V tomto zápase hráči ukázali túžbu po víťazstve. Verím, že to nebol jediný zápas, v ktorom sme ukázali, že môžeme konkurovať aj tak kvalitnému tímu, akým je Komárno. Avšak, ako trénera a bývalého hráča Handlovej ma mrzí, že na takýto dôležitý zápas play off neprišlo viac fanúšikov. Takúto Handlovú si nepamätám a musím povedať, že som sklamaný.“

Juraj Láštic, hráč Handlovej: "V prvom rade by som chcel pogratulovať Komárnu k skvelému výkonu. Podali sme skvelý výkon a ukázali sme, že vieme bojovať ako kolektív. Avšak, tento výsledok by nebol taký jednoznačný bez našich fanúšikov, ktorým ďakujem. Verím, že v ďalšom zápase halu zaplníme, aby sme opäť vytvorili takúto úžasnú atmosféru."

Ivan Djordjevič, tréner Komárna: "V tomto zápase sme neukázali hru, na akú sme zvyknutí, hrali sme jemne. Handlová ukázala v tomto zápase krásnu akciu. Teraz je na nás ukázať reakciu a budeme ďalej bojovať."

Samuel Volárik, hráč Komárna: "Ukázali sme odlišný výkon, ako v prvom zápase. Nedokázali sme sa odprezentovať tak, ako na domácej palubovke. Stav je vyrovnaný a ideme ďalej. Doma sa pobijeme o ďalšie víťazstvo!"

Foto: Lukáš Droppan