• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

O ťažkej situácii Komárna na palubovke, ale aj mimo nej, sme už písali. Na juh Slovenska prišiel zlepšiť neľahkú situáciu 25-ročný americký pivot Austin Williams. Nový člen „obuvníkov“ verí, že sa všetko zlepší a jeho družstvo sa posunie v tabuľke na vyššie pozície.

Pre administratívne starosti prišlo Komárno v krátkom čase až o dvojicu Američanov. Deondreho Raya nahradil v tíme Vladimir Djordjevič a Austin Williams prišiel za Bradleyho Hayesa. „Prišla ponuka od klubu, že potrebujú pomôcť v tejto situácii. Hľadali niekoho veľkého a silného pod košom a mne to prišla ako vhodná príležitosť. Chcem sa jej naplno chopiť. O Komárne som predtým moc toho nevedel, ale naštudoval som si pred svojím príchodom všetko potrebné. Teší ma, že moja profesionálna kariéra môže pokračovať. Chcem sa zlepšovať a postupovať v rámci úrovni kvality líg smerom nahor. Dôležité sú pre mňa víťazstvá,“ povedal na úvod Williams.

Američan zatiaľ odohral za Komárno dve stretnutia, v oboch prípadoch z toho víťazstvá však neboli. Svoje kvality však už preukázal, priemerne má na svojom konte 9 bodov, 10 doskokov a 2,5 bloku. „Som atletický, tvrdý, hrám s veľkou energiou. Starám sa o doskoky, bloky a starám sa o to, aby som urobil všetko pre víťazstvo svojho tímu. Liga je veľmi slušná, hrá sa tu agresívne. My sa trápime so zraneniami, keď sa dáme zdravotne dokopy, tak si myslím, že budeme veľmi dobrí,“ ohodnotil doterajšie účinkovanie v SBL hráč Komárna.

V tíme Aleksandara Vržinu pokračuje početná maródka, k dispozícii stále nie je až kvarteto hráčov - Lukáš Bolek, Nini Gabrijel, Svetozar Stamenkovič a Boban Tomič. Pamätá si niečo Williams vo svojej doterajšej kariére pod deravými košmi? „Pamätám si niečo podobné, bolo to počas mojej univerzitnej kariéry. Na Drexeli nás tri roky po sebe trápili zranenia. Viem, aké to je, keď vám chýbajú traja - štyria hráči. Treba si z toho zobrať len pozitívne veci, zomknúť sa,“ odpovedal samotný hráč.

DSC 9696

Williams je stále v podstate nováčikom v profesionálnom basketbale, za sebou má totiž len jeden rok v Európe. Po odchode z univerzity prikývol na ponuku nórskej Froye: „Nórsko je lepšie, ako si mnohí ľudia myslia. Hrajú tam talentovaní hráči, päť-šesť klubov je tam dobrých. Samozrejme, bola to možnosť naučiť sa inému, na aké som bol dovtedy zvyknutý. Teší ma, že som si za Froyu mohol zahrať.“

Dobré čísla mu počas rozbehnutej sezóny vyniesli angažmán vo francúzskom L'union Lourdes-Tarbes Pyrenees Basket. Z Francúzska prišla finančne lákavejšia ponuka, ale tiež je pre mňa dôležité, aby som hral o najvyššie priečky. Bola to dobrá voľba, pre ktorú som sa napokon rozhodol,“ vysvetlil Williams.

Komárno bude mať s Williamsom možnosť ukončiť trojzápasovú šnúru už v piatok, kedy v predohrávke 10. kola privíta Lučenec.

Foto: Lukáš Droppan