• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Neúplné jedenáste kolo Slovenskej basketbalovej ligy prináša zaujímavý program zápasov. V dolnej polovici tabuľky zabojujú o dôležitú výhru Spišská Nová Ves a Komárno. Handlová sa môže prípadným triumfom priblížiť tabuľkovému susedovi zo Svitu. O tretie miesto si to rozdajú Prievidza s Lučencom. Kolo uzatvorí 13. decembra dohrávka Interu Bratislava s Levicami.

SBL 2019/2020 - 11. kolo: 

MBK Baník Handlová - Iskra Svit

Mestská športová hala, streda 20. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Martin Margala, Ján Kurpaš, Richard Sirocký

Pre Handlovú sa až teraz začína druhá štvrtina základnej časti, keďže cez víkend mali zverenci trénera Branka Maksimoviča voľno. Pred týždňom si Baník odnášal dva body z palubovky Spišskej Novej Vsi, v dramatickej koncovke tam zvíťazil 87:85. Dobrou správou pre nich je, že teraz ich čaká viac stretnutí pred domácim publikom a prípadný úspech proti Svitu by znamenal posun na šieste miesto v tabuľke. "Čaká nás náročný zápas s nepríjemným súperom, ktorý disponuje hráčmi s výbornými individuálnymi schopnosťami. Preto musíme sústrediť všetku svoju koncentráciu do obrany. Nesmieme poľaviť ani na sekundu a byť disciplinovaní počas celých štyridsiatich minút. V útoku musíme viac tvoriť a hrať tímovo. Na stredajší zápas by som chcel pozvať všetkých fanúšikov Handlovej, pretože ich budeme veľmi potrebovať," vyjadril sa pred zápasom kouč Handlovej Branko Maksimovič.

Ofenzívne a výsledkové motory Iskry sa po vynikajúcom vstupe mierne zadrhli. Treba hľadať za tým náročnejší program, ale aj citeľné absencie v kádri trénera Rudolfa Juga. Proti Interu chýbala v sobotu legionárska dvojica Isaiah Johnson a Jalen Nesbitt, čo tabuľkový líder patrične využil. Z Iskra arény odchádzal s jasným víťazstvom 106:69, pre domácich to bola však druhá prehra pred vlastnými fanúšikmi v rade. Či nastúpi zámorské duo v stredu, to je zatiaľ v tejto chvíli otázne. "Podtatranci" však potrebujú zabrať, ak nechcú, aby sa im rivali vzdialili. "V stredu nás čaká ďalší ťažký zápas na palubovke Handlovej. Plne rešpektujeme silu súpera, no veríme, že ak budeme plniť veci, ktoré robíme poctivo na tréningoch a podáme koncentrovaný a bojovný výkon, tak sa na konci zápasu budeme môcť tešiť z víťazstva," prezradil asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik. 

DSC 0417

BC Prievidza - BKM Lučenec 

Niké aréna, streda 20. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Tomáš Doušek, Stanislav Bara, Eduard Uhrin 

Výkony Prievidze sú stále ako na hojdačke, na jednej strane sa im podarí uchmatnúť dva body spod Tatier, na druhej strane prišla na palubovke Levíc najvyššia prehra v sezóne - 66:86. "Hornonitrania" však môžu byť ešte pokojní, keďže vďaka vyrovnanosti súťaže figurujú aktuálne na piatom mieste tabuľky. Herný prejav proti Patriotom je výstrahou pre zverencov trénera Tihomira Bujana, keďže v jednom momente prehrávali aj viac ako 30-bodovým rozdielom. Po mesiaci sú však späť v domovskej Niké aréne a motiváciou pre nich je možný postup na tretiu priečku. "Čaká nás ťažký súper, na ktorého pôde sme nehrali dobre. Máme pár dní na to, aby sme sa pripravili na tento zápas a podali výkon, s akým budeme spokojní," prezradil asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy.

Aj Lučenec v predchádzajúcom kole neuspel, v Komárne prehral po dramatickej koncovke tesne 77:81. Pre "Novohradčanov" to bol špecifický týždeň, keďže pre reprezentačné povinnosti chýbal tréner Peter Jankovič. Ten bol k dispozícii až na priamo na zápase, navyše na juhu Slovenska chýbal zranený Jaroslav Musil. Kouč BKM je však späť a k dispozícii už by mal byť aj reprezentačný krídelník. "Máme pred sebou ďalší veľmi ťažký zápas na palubovke Prievidze. Prievidza je veľmi silný tím a obzvlášť na domácej palubovke. Kvalitne vyskladaný tím, ktorý je vedený skúseným trénerom. Vieme, kde je silná stránka domáceho celku a pokúsime sa ju zastaviť, aj keď to bude veľmi náročné. Pripravovali sme sa ako na ostatné zápasy a určite nejdeme do Prievidze len na výlet," povedal tréner Lučenca. Tieto dva faktory by mohli vrátiť Lučenčanov na víťaznú vlnu a zároveň si poistiť aktuálne tretie miesto. "Je to pre nás veľký zápas, musíme hrať múdro a nie sebecky. Keď budeme počúvať pokyny trénera, tak máme na to, aby sme vyhrali," myslí si Melsahn Basabe. 

22

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - MBK Rieker COM-Therm Komárno

Mestská športová hala, streda 20. novembra o 19.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Karniš, Tomáš Turček, Tomáš Holländer

Súboj tabuľkových susedov, v ktorom sa hrá o "štyri" body. Spišská Nová Ves sa počas víkendu dočkala premiérového víťazstva, proti Žiline predviedla najlepší výkon v ofenzíve. Dokázali to aj bez dvojice legionárov - Wiktora Sewiola a Selvedina Planinčiča. Povzbudenie pre zverencov trénera Ericha Korfantu by mohlo rezultovať do sebavedomejších výkonov, keďže "Novovešťanov" čaká teraz väčší počet stretnutí doma. V hre je aj možnosť priblížiť sa svojmu tabuľkovému susedovi a zároveň stredajšiemu súperovi. "Atmosféra je po našej prvej výhre omnoho lepšia, všetci sa na zápas proti Komárnu tešíme. Musíme však nadviazať na výkon, ktorý sme predviedli proti Žiline, čaká nás typologicky úplne iný súper, musíme sa na neho dobre pripraviť. Vôbec sa nepozeráme na to, či sú v tíme hostí nejaké problémy, je tam veľa skúseností, ktorá má svoju kvalitu. Očakávame ťažký zápas no verím, že budeme úspešní," myslí si kouč Erich Korfanta.

Komárnu sa tiež podarilo zlomiť čakanie na víťazstvo, v domácom prostredí si vyšliapli na Lučenec. Maródka u "obuvníkov" sa opäť o čosi zlepšila, k dispozícii už bol totiž skúsený pivot Svetozar Stamenkovič. Aj s jeho pomocou prišiel zo psychologického hľadiska dôležitý zisk dvoch bodov. Ak sa podarí v stredu večer zmazať nulu v kolónke víťazstiev u súperov, tak sa môžu basketbalisti Komárna príbližiť k vyššie postaveným celkom. "Posledná výhra nás určite povzbudila. Ideme na zápas proti tímu, ktorý hrá rýchly basketbal. Pripravili sme sa na súpera a budeme bojovať. Očakávam dobrý zápas a verím, že ak dodržíme herný plán, tak budeme úspešní," uviedol rozohrávač Komárna Nenad Miloševič. 

Foto: Daniel Faix, Miloš Paciga, Karol Scholtz