• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jeden slovenský zástupca už je v play off Alpsko-jadranského pohára, druhý má túto métu na dosah. Spišských Rytierov čaká v tejto súťaži rozhodujúci zápas v skupinovej fáze, víťazstvo nad poľskou Dabrovou Górniczou ich posunie do štvrťfinále.

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (utorok 14. decembra o 18.00 h):

Spišskí Rytieri - MKS Dabrowa Górnicza (Poľ.)

K zápasu: Karty sú v C-skupine Alpsko-jadranského pohára rozdané jasne, Dabrowa Górnicza už má istú miestenku, ale nie je jasné, kto pôjde s ňou do play off. V hre sú dva tímy - Velika Gorica a Spišskí Rytieri. V prospech chorvátskeho tímu hovorí lepšia bilancia zo vzájomných zápasov, preto musí účastník Niké SBL zvíťaziť, ak chce získať postupovú miestenku. Pozitívom je, že "Novovešťania" ešte neokúsili chuť prehry doma v Alpsko-jadranskom pohári, vždy ale z toho bola dráma až do poslednej sekundy. A aká je momentálna situácia u Rytierov? Čo sa týka ligy, tak určite celkom dobrá, cez víkend si odnášali cenné body z palubovky Lučenca (88:81). Táto výhra posunula úradujúceho majstra na tretie miesto v tabuľke. Navyše, zlepšiť by sa mohla aj situácia s rotáciou, tréner Štefan Svitek by už teoreticky mohol mať k dispozícii niektorú z dvoch avizovaných zahraničných posíl. "Kocky sú v našej skupine hodené jasne. Môžeme v našej skupine obsadiť prvé, druhé, ale i tretie, nepostupové miesto. Takže cieľ je jasný. Proti, už isto postupujucej Górniczi, nastúpime s jediným cieľom. Vybojovať vyraďovaciu fázu Alpsko-jadranskeho pohára. K tomu nám bude stačiť akákoľvek výhra. Chlapci sú po výbornom výkone v Lučenci naladení dobre, pokúsime sa zvíťaziť. Verím, že nám k tomu dopomôže aj naša nová posila, Američan Morsell uz s tímom trénoval. Samozrejme, adaptácia chvíľu potrvá, no dúfam, že nejaké minútky už dostane aj proti Poliakom," prezradil generálny manažér klubu Michal Búza. 

Dabrowa Górnicza cestuje na Spiš bez akéhokoľvek tlaku, je totiž jasné, že v C-skupine skončí najhoršie na druhom mieste. Nováčik v tohtoročnej edícii Alpsko-jadranského pohára našiel premožiteľa len v jednom prípade, Spišiaci hrali s týmto súperom v prvom vzájomnom zápase vyrovnanú partiu (85:93). V lige sú na tom zverenci trénera Jaceka Winnickeho oveľa horšie, bilancia 3 výhier a 11 prehier ich radí na predposledné miesto EBL ligy, aj to len vďaka lepšej bilancii oproti Lublinu. Aktuálne ťahajú sériu troch prehier za sebou, naposledy neuspeli s Legiou Varšava (78:81). V družstve prišlo teda prirodzene k zmenám, novou tvárou je reprezentant Brazílie Caio Pacheco, do francúzskeho Boulazacu odišiel Nicolas Moore a do fínskej Nokie Steven Haney. Kto je najväčšou hrozbou na strane súpera? Určite Mike Lewis, Devyn Marble a Josip Sobin. 

Kde sledovať:

Foto: Branislav Gúgľava