• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spišskí Rytieri majú v tomto období mierne déjá vu spred roka, v nabitom programe zápasov sa musia vysporiadať s početnou absenciou dôležitých hráčov. Ako sa s tým snažia vysporiadať, čo rozhodlo o výsledku v Kapfenbergu, sme zisťovali u trénera Tea Hojča.

Aktuálne jediný slovenský zástupca v Alpsko-jadranskom pohári si veril na úspešný vstup proti rakúskemu tímu, ale v druhom polčase rozhodla súčasná situácia v družstve, že napokon odchádzali z Kapfenbergu s prehrou 79:98. „V Kapfenbergu som sa pokúsil rozšíriť rotáciu trochu inak, ako tréneri sme sa rozhodli, že to takto skúsime. Myslím si, že to nebolo zlé, pretože po prvom polčase sme vyhrávali. Nepomohlo nám však, že Daishon Smith zacítil cez prestávku bolesť, takže v druhom polčase už nehral. K tomu sa neskôr pridali u Pipkinsa a Fuseka problémy s faulami, to boli naši jediní vysokí hráči v tomto stretnutí. Rotácia bola úzka, fyzicky sme postupne odišli. Kapfenberg to v druhom polčase využil a otočil zápas na svoju stranu. Konečný rozdiel nie je podľa mňa reálnym ukazovateľom toho, ako to vyzeralo na palubovke,“ vrátil sa kouč Spišiakov k stredajšiemu vystúpeniu svojho tímu.

Ako to vyzerá so súpiskou Spišiakov v týchto dňoch? Dlhšiu dobu nie je k dispozícii dvojica Adam Antoni a Viktor Juríček, v Rakúsku navyše chýbal Ivan Židzik, takže výraznejšiu porciu minút si odkrútil napríklad Matej Zuščák. Pre slovinského kouča to nie je žiadna novinka, s niečím podobným sa musel vysporiadať aj pred rokom. Vtedy sa „Novovešťanom“ podarilo vyhrať základnú časť Niké SBL, získať ligový bronz a dostať sa na Final Four Alpsko-jadranského pohára.

0M6A1283

„Bohužiaľ, trápia nás zranenia. Začína to u tréningového procesu, kde nie je taká veľká konkurencia a intenzita. Neviem, či sme v tejto sezóne mali tréning, kedy som mal všetkých k dispozícii. Samozrejme, má to vplyv na užšiu rotáciu v zápasoch. Hráči tak musia hrať na postoch, na ktorých obvykle nehrajú. Tým sa aj obmedzujú z pohľadu trénera nejaké taktické možnosti, ale snažíme sa urobiť z toho to najlepšie, čo sa dá. Všetci by sme boli radi, keby sme boli konečne kompletní a spoločne fungovali. Ľahšie by sa nám potom hralo. Po zdravotnej stránke robíme v rámci klubu všetko možné a dostupné, preto verím a dúfam, že čoskoro budeme všetci,“ vyslovil Hojč prianie, ktoré by potešilo všetkých fanúšikov jeho družstva.

Kalendár zápasov je v tomto smere neúprosný, už v sobotu ich v Niké SBL čaká dosť dôležité stretnutie v Lučenci a až po ňom bude krátky priestor na vydýchnutie, respektíve pozbieranie síl. „V aktuálnej situácii by nám pomohlo mať viacej hráčov do rotácie, ale na to nemáme vplyv. Musíme tak prispôsobiť tréning, počkať na návrat hráčov, zostať na pozitívnej vlne. Momentálne sa dá len toto robiť, patrí to do súčasti sezóny. Vždy chceme hrať najlepší možný basketbal a vyhrávať,“ povedal odhodlane na záver tréner Spišských Rytierov.

Foto: Karol Scholtz