• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred vianočnými sviatkami sa odohralo z pohľadu konečných výsledkov jedno z najtesnejších kôl doterajšieho ročníka Niké SBL. Ak by sme ho mali v skratke charakterizovať, tak to bol súboj balkánskych skúseností a sebavedomej zámorskej dravosti. Opäť tu máme pre vás tradičný prehľad individuálnych výkonov, v tomto prípade zo 17. kola. 

Podkošové duo Interu nestačilo na úspech 

Interu sa v tomto období darí zlepšovať a stabilizovať svoj herný prejav, ale v domácom stretnutí proti Komárnu to na úspech nestačilo. Nič na tom nezmenila ani tradične kvalitná podkošová úderka z Balkánu. Ozren Pavlovič nevybočil ani v tomto prípade zo svojej 20-bodovej šnúry, ktorú momentálne v lige ťahá. Do štatistík si zapísal 25 bodov, 7 doskokov a 5 asistencií.

Ešte viac evidentná bola pre defenzívu "diablov" prítomnosť Gojka Sudžuma v žlto-čiernych farbách. Bosniacky pivot tiež potvrdil svoju aktuálnu výbornú formu, v zápase zaznamenal 22 bodov a 17 doskokov. Počtom doskočených lôpt atakoval tohtosezónne maximum, ktoré drží s číslo 18 dvojica Sal Nuhu a Ján Zorvan.

Prievidza našla stabilitu

Ťah s angažovaním Keviona Taylora sa pre vedenie Prievidze zatiaľ dokonale vypláca. Pre menej skúsený tím priniesol v prvom rade stabilitu vo výkonoch, čo tréner Saša Jankovič rozhodne oceňuje. Americký krídelník to potvrdil aj v stretnutí pod Tatrami, vo Svite dopomohol k dôležitému úspechu 25 bodmi, 5 doskokmi a 2 asistenciami. 

Aké by to bolo kolo bez Kigaba?

Túto otázku si pokladajú mnohí, pretože v Niké SBL nemá nik v tomto období lepšiu fazónu, ako reprezentant Kanady v službách Spišských Rytierov. Abu Kigab sa výrazným slovom prihlásil do boja o najužitočnejšieho hráča základnej časti, aj keď v sobotňajšom zápase s Handlovou odchádzal z palubovky ako člen zdolaného tímu. Nič na tom nezmenilo ani jeho 25 bodov, 12 doskokov a 2 asistencie.  

Ten najlepší - Joshua Scott (MBK Baník Handlová): Skloniť sa totiž musel pred playmakerom "baníkov", ktorý graduje v decembri svoje čísla na palubovkách. Joshua Scott sa priblížil k prvému triple-double sezóny 2023/2024, ale pokojne si vystačí "len" s víťazstvom svojho tímu. Američan v službách Handlovej dal o sebe vedieť 31 bodmi, 8 doskokmi, 6 asistenciami a 3 ziskmi, čím vyskočila jeho užitočnosť na hodnotu 42. To je mimochodom v tejto štatistike delené druhé miesto, ktoré okupuje spolu so spoluhráčom Jordanom Harrisom a Aaronom Wheelerom z Levíc. 

Foto: Lukáš Droppan