• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvé kolo v roku 2024 prinieslo nielen vysokú návštevnosť v halách, ale aj patričné výkony hráčov. MVP rebríček evidentne viacerých motivoval, k ním sa pridali aj ďalší hráči. Je tu prehľad najzaujímavejších výkonov 22. kola.

Vysoký handlovský štandard na rozohrávke 

Dlhšie voľno od zápasov "baníkom" neuškodilo, proti nováčikovi z Nitry splnili bez akýkoľvek problémov rolu favorita a pred svojimi fanúšikmi uspeli. Svoj vysoký štandard odviedli viacerí hráči, my sme sa v tomto smere zamerali na post rozohrávača, kde operuje Joshua Scott. Jeden z najlepších strelcov súťaže a hráčov s najvyššou užitočnosťou, pridal do svojej bohatej zbierky ďalší dobrý výkon. Konkrétne mal na svojom konte 19 bodov, 10 asistencií a 3 zisky. 

Líder Prievidze opäť úradoval 

Zahanbiť sa nenechal ani druhý tím z hornej Nitry, Prievidza. V jej prípade možno hovoriť o veľmi cennom úspechu, keď si len ako druhý tím v sezóne odnášala úspech z palubovky Levíc. Významné víťazstvo režíroval už tradičný líder v družstve trénera Sašu Jankoviča, Kevion Taylor. Top strelec Niké SBL patril na ihrisku k dominantným hráčom, v štatistikách mu napokon svietilo 28 bodov, 10 doskokov, 4 asistencie a 2 zisky. 

Dráma na Spiši s dvoma pôsobivými výkonmi

Najvyrovnanejší duel 22. kola sa odohral na Spiši, do poslednej sekundy nebolo jasné, kto z tohto súboja vzíde ako víťaz. Hosťujúcu zástavu Inter držal vo veľkej miere Gojko Sudžum. Bosniacky pivot dal o sebe po dlhšej dobe vedieť a to hneď dosť výrazným spôsobom. Vo svojom priestore dominoval, dokumentuje to 32 bodov a 12 doskokov na jeho konte. Ani tento výkon však nestačil na úspech. 

Rytierský kolektív dokázal pretlačiť súpera z hlavného mesta a získať do tabuľky dosť cenné dva body. Mimoriadne všestranný výkon podal na víťaznej domácej strane Daishon Smith. Skúsený zámorský basketbalista zaznamenal 20 bodov, 7 doskokov, 5 asistencií a 6 ziskov. 

Ten najlepší - Julius Brown (Iskra Svit): Najofenzívnejšie stretnutie 22. kola sa hralo jednoznačne v Lučenci, celkovo tam padlo cez 200 bodov. Strelecký večer mali najmä hráči Svitu, k úspechu sa dostali cez mimoriadne pôsobivú úspešnosť za 3 body. A to všetko režíroval z postu rozohrávača Julius Brown. Peak hráč mesiaca október dal o sebe konečne výrazne nahlas vedieť, čoho dôkazom je najviac bodov zo sobotňajších zápasov - 33 a tiež najvyššia užitočnosť - 39. Okrem bodového konta mal 6 doskokov, 3 asistencie a 3 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan