• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kto čakal v 23. kole reklamu na basketbal, tak sa jej vo všetkých prípadoch dočkal. Nesmierne vyrovnané zápasy, zaplnené hľadiská a opäť bolo z čoho vyberať. Aj z 23. kola vám prinášame prehľad najzaujímavejších výkonov.  

Pod Tatrami súboj veží 

Záverečné sekundy a jedna lopta rozhodla o tom, kto bude na najbližšie týždne kráľom východu. Pocit radosti z víťazstva prevládal na strane Svitu a veľmi dôležtiým prvkom na ceste za úspechom bol Peter Kalthoff. Všeobecne to bol v Iskra aréne súboj podkošových veží, najefektívnejšie z neho vzišiel práve Američan, keď mal na svojom konte 19 bodov a 9 doskokov. 

MVP kandidát sa opäť hlási

Výkon Aarona Wheelera proti Prievidzi vzbudil rozruch a niektoré hlasy hovorili o tom, či bolo ocenené správne meno a či je oprávnene zaradený medzi ďalšie prípadné ocenenia. Lenže hráč Patriotov odpovedal najlepším možným spôsobom, aj keď to v konečnom meraní na úspech nestačilo. V Komárne sa Wheeler prezentoval ďalším všestranným výkonom - 17 bodov, 15 doskokov, 3 asistencie, 3 zisky a 2 bloky.

Pod Zoborom sa nenudili

Titul najofenzívnejšieho stretnutia 23. kola si vyslúžila konfrontácia Nitry s Lučencom. Duel tabuľkových susedov z konca tabuľky rozhodne nenudil, o čo sa postarali najmä aktéri na palubovke. Opäť raz mal niekto blízko k triple-double, v tomto prípade to bol pivot "pelikánov" Vasilije Kneževič. Avšak ani jeho 22 bodov, 9 doskokov, 8 asistencií, 3 zisky a 2 bloky nestačili na lepšie hrajúceho súpera. 

Nováčik sa totiž po veľmi dlhom čase dočkal úspechu a na rozohrávke ho režíroval Eduard Kotásek. S veľkou energiou a dobrou streleckou rukou ťahal nitrianske družstvo za dôležitými bodmi do tabuľky. S 24 bodmi bol najlepším strelcom tímu, k tomu dodal 4 doskoky, 6 asistencií, 2 zisky a 2 bloky. 

Ten najlepší - Xavier Rhodes (BC Prievidza): Najväčšia pozornosť, aj televíznych kamier, sa koncentrovala na hornú Nitru, kde bola na programe 145. edícia derby Prievidze s Handlovou. Domáci sa pred najvyššou návštevou za veľmi dlhú dobu konečne dočkali v tejto sezóne víťazstva nad svojím hlavným rivalom. Vo vynikajúcom svetle sa na rozohrávke prezentoval Xavier Rhodes, prievidzského playmakera vedela defenzíva "baníkov" len ťažko zastaviť a výsledkom bolo 23 bodov, 9 doskokov a 3 asistencie na jeho konte. 

Foto: Lukáš Droppan