• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred kľúčovým stretnutím o postup z predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2025 hlási reprezentačný tím cennú posilu, v Leviciach bude k dispozícii trénerovi Aramisovi Nagličovi aj Timotej Malovec.

19-ročný krídelník bol významným elementom na ceste za úvodnými dvoma bodmi v I-skupine, k triumfu v Rumunsku pomohol 12 bodmi, 4 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi. „Je to jeden kvalitný hráč v našej rotácii a jeho pracovný prístup je na vysokej úrovni. V Rumunsku výborne bránil, ako vysoké krídlo vie zavrieť veľký priestor a veľmi múdro hrá v útoku. Bude to pre nás veľká pomoc,“ povedal k jeho návratu kouč Slovákov.

Malovec absentoval pri výhre nad Albánskom a vôbec nebolo isté, či sa ešte v rámci predkvalifikácie pripojí k reprezentačnému tímu. „Dôvodom absencie bol začiatok letnej prípravy v klube, spolu s prípravnými zápasmi. Celý nápad vznikol zo dňa na deň, po dohode medzi klubom a reprezentáciou. Určite zavážilo to, že sa po výhre nad Albánskom naše šance na postup zvýšili a tiež to, že nevymeškám veľkú porciu letnej prípravy v klube,“ uviedol samotný hráč.

Druhý triumf v I-skupine pozorne sledoval a už sa teší na stredajšiu atmosféru v Leviciach: „Chalani odviedli kus dobrej roboty a víťazstvo si zaslúžili. Veľmi ma potešilo, v akom počte nás ľudia prišli podporiť a dúfam, že v stredu znova zavítajú do haly v rovnakom, ak nie väčšom počte. Myslím si, že máme výborný kolektív a vždy som rád, keď sa môžeme všetci stretnúť a reprezentovať Slovensko.“

Situácia v tabuľke je pred záverečnými 2 zápasmi celkom jasná, Albánsko v sobotu večer definitívne stratilo šancu na postup a o jedno miesto si to rozdá Slovensko s Rumunskom. Tromfy majú v rukách zverenci trénera Aramisa Nagliča, sú na čele tabuľky, v celej predkvalifikácii ťahajú 6-zápasovú šnúru výhier a za sebou budú mať podporu publika. „Očakávam veľmi náročný zápas, či už fyzicky alebo psychicky, ale myslím si, že ako tím sa poctivo pripravíme a budeme siahať po víťazstve,“ dodal na záver Malovec.

Pri takomto stretnutí by ste nemali chýbať, vstupenky sú stále v predaji prostredníctvom siete Ticketportal.sk. Zápas o postup je na programe v stredu 2. augusta o 18.00 h.

Zdroj: slovakbasket.sk

Foto: Lukáš Droppan