• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Hneď na úvod druhej štvrtiny základnej časti Eurovia SBL sa dočkali premiérového víťazstva vonku Košičania a Žilinčania. V šlágroch desiateho kola zvíťazili basketbalisti Interu a Levíc, doma triumfovali aj hráči Komárna.

MBK Handlová – KB Košice 80:113 (29:34, 17:23, 21:23, 13:33)

Handlová: Tyus 18, Štefek 17, J. Djordjevič 12, Landenbergue 9, Gabrič 8 (Zejak 7, Dratva 5, Dolník 4, Haviar a Mátych 0)

Košice: Körner a Stamenkovič po 19, Baldovský 18, Marič 16, Pilčevič 9 (Fletcher 16, Sedmák 14, V. Djordjevič 2, Židzik 0)

TH: 7/6 – 24/21, Fauly: 23 - 13, Trojky: 4 - 8, Rozhodovali: Pipíška, Sirocký, Bartoš

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "Gratulujem Košiciam k zaslúženému víťazstvu."

Adam Štefek, hráč Handlovej: "Opäť sme posadili súpera v nesprávnej chvíli na koňa. Košičania v závere prevzali taktovku a my sme sa do zápasu vrátiť nedokázali. Myslím si, že o víťazstvo sme sa mali viacej pobiť."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Toto víťazstvo sme potrebovali ako soľ. Gratulujem chlapcom za dobrý výkon."

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Konečne sa nám podarilo na palubovke súpera uspieť. Aj napriek tomu, že v tomto stretnutí padlo veľa bodov, nešlo o divácky atraktívny basketbal. Pre nás je ale dôležité, že sme splnili cieľ, s ktorým sme do Handlovej cestovali."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 106:76 (27:17, 28:22, 29:19, 22:18)

Komárno: Bowman 26, V. Djordjevič 18, Tomič 15, Jankovič 10, Hoferica 4 (Diminič 13, Jurčina 6, Adams 5, Stojanov 4, Vojtek 3, Marchyn 2, Kürthy 0)

Spišská Nová Ves: Nzege 22, Antoni 14, Majerčák a Ninkovič po 8, Lenárt 0 (Bennett 11, Krajňák 10, Osvald 3, Korfanta 0)

TH: 15/14 – 14/12, Fauly: 24 - 17, Trojky: 12 - 6, Rozhodovali: Lukáč, Turčin, Gálová

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "V prvom rade, som veľmi šťastný, pretože sme vyhrali zápas a chcel by som svojim chlapcom za toto pogratulovať. Je vidieť pokroky v našej hre, špeciálne v defenzíve, kde sme nemali výpadky a sústredili sme sa počas celého zápasu. Nehrali sme dobre len napríklad päť minút a potom sme mali útlm, teraz sme hrali kompaktne počas celého duelu a hlavne, na rovnakej úrovni v našej defenzíve. Chalani pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne a pochopili, akú obranu chceme hrať a zobrali to pozitívne, čo bolo aj na našej hre vidieť. A to je pre mňa veľmi dôležité. Dokázali sme hrať sústredenú obranu, a to sa potom odrazilo aj v našom útoku. Ideme krok po kroku, tešíme sa na ďalší zápas."

Miles Bowman, hráč Komárna: "Veril som svojim spoluhráčom, že tento zápas zvládneme. A viera v naše schopnosti sa vyplatila, pretože sme vyhrali nad súperom výrazným rozdielom, takže nikto nemôže na nás nič zlého povedať. Podali sme dobrý výkon, za ktorý sa nemusíme hanbiť, navyše si zahrali všetci chalani z lavičky, takže môžeme byť jedine spokojní."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Do Komárna sme prišli s cieľom podať výkon podobný tomu vo Svite. Samozrejme, vedeli sme, že domáci sú veľký favorit, doma neprehrali a hrali aj so silnejšími tímami ako sme my. My sme mali problém hrať štyridsať minút, hlavne v obrane. Jeden čas sme išli na mínus šesť bodov a znova spravíme tri či štyri fatálne chyby a súper nám odskočil desaťbodovou šnúrou na pätnásť bodov a už sa to s nami vezie. Máme mladý tím, musíme na sebe pracovať a chce to čas, no ten čas nemáme. Máme veľa zranených hráčov, hlavne v podkošovom priestore sme labilní a preťažujeme našich podkošových hráčov, a tam sme zraniteľní. Ale v globále chlapci bojovali, behali počas celého zápasu po ihrisku, za čo im patrí moja vďaka. Hrali sme to, na čo sme momentálne mali."

Ryan Bennett, hráč Spišskej Novej Vsi: "Inkasovali sme príliš veľa bodov. S domácimi sme nedokázali hrať vyrovnanú partiu, už v prvom polčase sme inkasovali viac ako 50 bodov, čo u tak silného súpera akým Komárno je, tak potom nemáte veľmi šancu na úspech. A keďže sme nehrali dobre v obrane, ani v útoku to z našej strany nebolo sebaisté, výsledok je tak pomerne jednoznačný. Verím však, že sa pozbierame a najbližší zápas zvládneme oveľa lepšie."

 

Iskra Svit - BK Levickí Patrioti 86:99 (18:27, 29:25, 15:22, 24:25)

Svit: Avramovič 24, Jackson 19, Radonjič 16, Ivelja 9, Galata 8 (Ivan a Bizub po 5, Findura 0)

Levice: Petani 13, Kurbas a Sims po 12, Djurič 11, Žiak 8 (Vašl 19, Smith 8, Bachan a Krajčovič po 6, Bojanovský 4)

TH: 26/20 – 9/8, Fauly: 17 - 27, Trojky: 6 - 11, Rozhodovali: Šarišský, Kovalčík, Karniš

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Bojovnosť, nasadenie, energia a chcenie boli na maximálnej úrovni, akú sme vedeli poskytnúť. Veľká vďaka patrí fanúšikom, ktorí ocenili výkon chlapcov, pretože dali zo seba všetko. A samozrejme gratulujem Leviciam k víťazstvu."

Saša Avramovič, hráč Svitu: "V určitých momentoch sme mali šancu vyhrať, ale stratili sme pár bodov. Levice hrali ofenzívne. Dali nám pár rýchlych bodov a prišli sme o šancu vyhrať. S tímom sme odohrali dobrý zápas, ale musíme sa z tohto zápasu poučiť a zlepšiť obranu."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Odohrali sme dobrý zápas, hrali sme od začiatku do konca. Vo Svite sa hrá veľmi ťažko, ale musím povedať, že odohrali taktiež veľmi dobrý zápas aj napriek tomu, že dvaja dôležití hráči nehrali. Bolo ťažké ubrániť Avramoviča, ale zápas sme mali pod kontrolou. Moji hráči splnili všetko, čo sme natrénovali. Musíme sa sústrediť na ďalší zápas, ale myslím si, že sme na správnej ceste."

Milan Žiak, hráč Levíc: "Odohrali sme náročný zápas, pretože prvé tri štvrtiny boli bodovo vyrovnané, ale štvrtá štvrtina rozhodla v náš prospech. Všetci chalani ukázali, že sme právom na druhom mieste v tabuľke. Každý jeden z nás prispel ku výhre. Čakali sme, kedy sa to zlomí, kedy príde únava na hráčov Svitu. Je dôležité, že máme širšiu rotáciu."

 

 

BK Inter Bratislava - BC Prievidza 76:66 (17:14, 17:11, 19:17, 23:24)

Inter: Matovič 13, Barač 12, Rančík 9, Mrviš 8, Grznár 0 (Baťka 19, Vlahovič 12, Kozlík 3, Nuhanovič 0)

Prievidza: Sitton 17, Bílik a Wisseh po 12, Martin 8, Glasgow 2 (Musil 11, Voss 4, Jašš, Smith a Zorvan 0)

TH: 20/16 – 8/6, Fauly: 16 - 20, Trojky: 6 - 6, Rozhodovali: Brziak, Lamoš, Margala

Povedali po zápase: 

Oliver Vidin, tréner Interu: "Rozhodlo, že sme viac chceli vyhrať a boli sme koncentrovaní počas celého zápasu. Myslím, že náš focus sa neprejavil na streleckom výkone, ale v obrane sme hrali dobre. Prievidzi sme nedali veľa možností, strely, ktoré sa pokúšala premeniť, neboli ľahké. Výsledok nebol vyšší, lebo sme sa nepresadili. Nepremenili sme štyri či päť otvorených striel spod koša. Čistých! To je desať bodov. Keby sme to dali, mohol byť výsledok aj vyšší. Ale dobre, hovorím, že nie je umenie vyhrávať, keď sa darí, ale keď sa nedarí. Vyhrali sme a dva body zostávajú doma. Pozývam divákov na ďalší zápas, mestské derby s Karlovkou. Budeme sa snažiť podať lepší výkon a potešiť našich fanúšikov."

Michal Baťka, hráč Interu: "Vedeli sme už po prvom zápase v Prievidzi, že hrajú tvrdo a nedajú nám nič ľahko. Majú dobré družstvo, širokú lavičku. Mohli sa na nás točiť viacerí hráči a vyskočiť s väčšou energiou. Možno začiatok bol rozháraný, ale som rád, že stále sme mali bodový odstup a vyhrávali sme počas celého zápasu."

Jaroslav Musil, hráč Prievidze: "Do zápasu sme vstúpili vlažne. Mali sme síce veľa otvorených striel, ale nevedeli sme trafiť do koša. Inter nám ušiel na päť až osem bodov, čo sa odzrkadlilo aj na konci zápasu. My sme to už nedotiahli. Gratulujem Interu. Myslím, že sme hrali celkom dobrý zápas a máme na čom stavať."

 

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - PP & TV Raj Žilina 80:82 (25:15, 13:25, 19:22, 23:20)

Karlovka: Abrhám 15, Hlivák a Vido po 14, Podhorský 13, Kuffa 7 (Hašan 9, Kožár 7, Bolek 1, Halmeš a Vitek 0)

Žilina: Merešš 14, Holcomb a Wright po 11, Ďurana 7, Ďuriš 4 (Rožánek 23, Hoferica a Skvašík po 5, Hebibi 2)

TH: 15/7 – 39/24, Fauly: 31 - 21, Trojky: 11 - 4, Rozhodovali: Ženiš, Bara, Hudec

Povedali po zápase: 

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Určite som z prehry sklamaný, bez ohľadu na to, či to bolo o dva body. Súper hral to, čo sme mu dovolili. Cez prestávku sme si v šatni hovorili, že sa nesmieme zahrávať s výsledkom. Táto prehra jednoducho nemala prísť, musíme zlepšiť trestné hody, práve body z nich nám chýbali."

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Určite tam je sklamanie. Keď sme v prvej štvrtine viedli, asi prišlo isté podcenenie súpera. Určite to z našej strany nebol ideálny výkon."

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Bezprostredne po zápase cítim psychickú únavu. Bolo to zaujímavé a sme radi, že sme vyhrali. Povedal by som, že to bol basketbal bez obrán. Nechcem povedať, že sme im vrátili požičané z prvého kola doma... Na Karlovke sa vždy hrá ťažko. Myslím si, že nás zomklo vylúčenie Wrighta."

Róbert Rožánek, rozohrávač Žiliny: "Na Karlovke sa vždy hrá ťažko, od polčasu sme pridali a bolo to vydreté víťazstvo. Určite nás to teraz povzbudí."

Foto: