• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 15. kole Eurovia SBL favoriti nezaváhali. Jubilejné desiate víťazstvo v rade zaznamenali hráči Interu proti Žiline. Z palubovky súpera si berú dva body aj Levice a Svit. Šláger kola dopadol lepšie pre Košice a Komárno zvíťazilo proti Karlovke až po tuhom boji.

PP & TV Raj Žilina - BK Inter Bratislava 77:106 (21:21, 12:34, 16:23, 28:28)

Žilina: Rožánek 22, Merešš a Skvašik po 15, Ďuriš 8, Ďurana 4 (Ďurčík a G. Hoferica po 4, Hebibi 3, Kuric 2, Šváby 0)

Inter: Vlahovič 30, Rančík 17, Grznár a Matovič po 8, Mrviš 4 (Baťka 14, Bulatovič 12, Kozlík 6, Ondruš 5, Praženka 2, Páleník 0)

TH: 24/17 - 26/21, Fauly: 24 - 26, Trojky: 6 - 7, Rozhodovali: Šarišský, Margala, Macura

Povedali po zápase:

Miroslav Futo, asistent trénera Žiliny: "Pri porovnaní s predchádzajúcim zápasom s Prievidzou, bol náš výkon lepší. V hre bolo oveľa viac pozitívných vecí, aj konečný rezultát je príjemnejší. V obrane sme mali dobré úseky, v útoku hráme bez legionárov len to, na čo máme kvalitu. Potešil ma výkon nováčika v tíme, juniora Švábyho."

Timotej Šváby, hráč Žiliny: "Mal som trému, ale keď som sa dostal na ihrisko, spadla zo mňa. Priamo v zápase som si uvedomil, aký veľký rozdiel je medzi juniorskou súťažou, či prvou ligou a najvyššou súťažou. Verím, že ešte dostanem príležitosť a budem sa zlepšovať."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Pre nás bolo povinnosťou vyhrať, z tohto pohľadu som spokojný. Robili sme však aj chyby, ako keby hráči chvíľami strácali motiváciu. Žilina hrala čo mohla, snažila sa o behavý basketbal, ale bez ďalších kvalitných hráčov to má ťažké. Momentálne bez zahraničných posíl nie je schopná s najlepšími mužstvami držať krok. Keď sa jej vrátia cudzinci, bude pre každého nepríjemným súperom."

Richard Grznár, hráč Interu: "Vedeli sme, že Žilina je bez Američanov, v podvedomí to predsa len spočiatku ovplyvnilo náš výkon. Do zápasu sme vstúpili nekoncentrovane, s úvodnou štvrtinou nemôžeme byť spokojní, so silnejším súperom by sa nám to mohlo vypomstiť. Od druhej desaťminútovky to už bolo podstatne lepšie, darilo sa nám v obrane i v útoku. Zaslúžene sme vyhrali výrazným rozdielom."

 

BC Prievidza - KB Košice 95:99 (22:33, 32:16, 20:23, 21:27)

Prievidza: Wisseh 23, Martin 16, Sitton 11, Batina 7, Bílik 6 (Jašš 14, Glasgow 12, Smith 4, Musil 2)

Košice: Fletcher 22, Stamenkovič 18, Marič a Pilčevič po 16, Körner 6 (V. Djordjevič 11, Sedmák 10, Baldovský a Židzik 0)

TH: 15/14 - 25/16, Fauly: 25 - 22, Trojky: 15 - 11, Rozhodovali: Tomašovič, Ženiš, Sirocký

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Zápas rozhodlo doskakovanie. Našim cieľom v zápase bolo, aby sme Košice odstavili na doskoku. Košice nás na konci zápasu preskákali o 16 doskokov. Zápas sa rozhodol na doskakovaní, dostali sme veľa ľahkých košov. Každý jeden hráč, ktorý nastúpi na ihrisko, musí prísť s takou energiou, s akou hral Marek Jašš. Takú energiu musí predviesť každý hráč. Urobili sme aj veľa dobrých vecí, hrali sme nesebecky, mali sme 23 asistencií. Štrnásť útočných doskokov súpera je neakceptovateľných."

Marek Jašš, hráč Prievidze: "Pre nás je veľmi ťažké prehrať takýmto nízkym rozdielom doma. Na ihrisku sme nesplnili to, čo sme si povedali v šatni na to, aby sme uspeli v zápase."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Ďakujem fanúšikom Prievidze za pekné privítanie. Sme veľmi radi, že sme dokázali vyhrať v tak ťažkom prostredí, aké má Prievidza."

Igor Marič, hráč Košíc: "Vynikajúca atmosféra. Bolo veľmi pekné prísť opäť do Prievidze. Mám tu len tie najkrajšie spomienky za tie tri sezóny, ktoré som tu odohral. Mám veľké srdce pre nich. Kvalitný zápas, Prievidza hrala veľmi dobre. Na konci sme mali trochu viac šťastia, možno aj sebavedomia. Dôležité bolo, že sme bojovali celých 40 minút."

 

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Levickí Patrioti 63:90 (16:33, 19:17, 12:20, 16:20)

Spišská Nová Ves: Bennett 20, Nzege 17, Majerčák 6, Ninkovič 4, Lenárt 0 (Antoni 9, Krajňák 7, Kobulnický a Osvald 0)

Levice: Vašl 15, Krajčovič 13, Smith 10, Kurbas 7, Sims 4 (Bachan 12, Bojanovský 10, Danielič a Žiak po 7, Djurič 5, Adámik 0)

TH: 15/4 - 22/15, Fauly: 23 - 22, Trojky: 9 - 1, Rozhodovali: Kovalčík, Karniš, Čurilla

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Vieme, v akých sme problémoch, pred zápasom som nemal ružové okuliare. Na lavičke sme mali iba deviatich ľudí, z toho troch juniorov a troch zahraničných hráčov. A tí nezahrali extra dobre. Pod 20 bodov sme to však mohli a mali uhrať. Zápas v globále nechcem hodnotiť ako úplný ´prúser´. Boli tam celkom dobré momenty, chlapci to nezabalili a bojovali do konca. Levice sú však kvalitou úplne inde."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Pri prehre o 27 bodov si náš divák povie - zasa poriadne dostali. Myslím si však, že sme po dlhšom čase zahrali celkom dobrý zápas. V prvom polčase sme nedali desať šestiek a prehrávali sme o 15 bodov. Keby sme premenili aspoň osem, sme v zápase. Samozrejme, súper ťažil aj z rýchlych brejkov. Výkon teda nehodnotím zle, ale celkové skóre to neukazuje."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Pripravovali sme sa na systém, ktorý sme chceli v tomto zápase hrať, a to sme aj ukázali. Na konci prvého polčasu sme trochu stratili koncentráciu. Rozhovor v šatni však pomohol, lebo v druhom polčase sme zahrali tak, ako sme chceli. Toto víťazstvo sme potrebovali, aby sme sa po prestávke vrátili na starú správnu cestu. Vieme, že Spišská Nová Ves má problémy. Keď sa im uzdravia hráči, budú nepríjemní pre každého."

Žarko Djurič, hráč Levíc: "V predchádzajúcom kole sme utŕžili ťažkú prehru v Košiciach, teraz sme sa potrebovali nakopnúť, a to sa nám aj podarilo. Hrali sme zodpovedne a tvrdo, lebo sme vedeli, že Spišská Nová Ves je doma nepríjemné mužstvo. Myslím si, že sme odviedli dobrú prácu. Dôležitý bol náš úspešný vstup do zápasu. Utvorili sme si náskok a potom už išlo všetko ľahšie až do konečného triumfu o 27 bodov."

 

MBK Handlová - Iskra Svit 81:108 (20:30, 20:28, 24:28, 17:22)

Handlová: Tyus 20, J. Djordjevič 13, Gabrič 12, Landenbergue 11, Štefek 8 (Zejak 9, Stanojevič 8, Dratva, Haviar a Mátych 0)

Svit: Avramovič 26, Lošonský 23, Walton 20, Ivelja 11, Jackson 5 (Galata 17, Davis 6, Findura 0)

TH: 22/15 - 34/24, Fauly: 32 - 17, Trojky: 8 - 4, Rozhodovali: Fuska, Matejčík, Izák

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar, kapitán Handlovej: "Veľmi sme sa snažili podať čo najlepší výkon, ale na ihrisku sme nedodržali nič, čo sme si povedali. Súper zaslúžene zvíťažil."

Ivan Zejak, hráč Handlovej: "Nepodali sme vôbec výkon hodný ligového tímu. Súper nás predčil vo všetkých ukazovateľoch a zaslúžene vyhral."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Som veľmi rád, že sme tento ťažký zápas vyhrali. Výsledok nezodpovedá dianu na ihrisku. Chcem poďakovať mojim chalanom za predvedený výkon."

Maurizio Galata, hráč Svitu: "Odohrali sme dobrý zápas vo výbornom prostredí. My sme hrali rýchlo a jednoducho, výsledok zápasu nás veľmi teší."

MBK Rieker Com-Therm Komárno - VŠEMvs Karlovka Bratislava 84:79 (23:17, 22:17, 17:23, 22:22)

Komárno: Tomič 18, Bowman 16, Diminič a Jankovič po 15, Stojanov 6 (V. Djordjevič 8, Adams a L. Hoferica po 3, Vojtek 0)

Karlovka: Podhorský 16, Hašan, Hlivák a Kuffa po 9, Abrhám 7 (Kožár 14, Vido 13, Bolek 2, Vitek 0)

TH: 16/14 - 16/12, Fauly: 19 - 21, Trojky: 10 - 13, Rozhodovali: Kúkelčík, Pipíška, Turček

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Chcel by som pogratulovať mojim chlapcom k víťazstvu a rovnako aj súperovi z Karlovky, ktorý odohral pekný duel. Páčila sa mi ich hra, preto by som im rád zaželal veľa šťastia v ďalšej časti sezóny. Pozitívne na zápase je jedine naše víťazstvo. Neboli sme dostatočne dôrazní v obrane, no zároveň sme si niektoré defenzívne činnosti nemali možnosť nacvičiť na tréningoch pre náš nahustený zápasový program. Potrebujeme na tom ešte popracovať, pretože tu mám výborných hráčov, no keď nebudeme hrať dobre v obrane, stane sa z nás len priemerný tím. Ak zapneme v obrane na vyššie obrátky, môžeme byť a aj budeme veľmi nebezpečný tím pre všetkých súperov. V opačnom prípade to bude len priemer. Ale ja verím svojim hráčom, že zapracujeme na tvrdšej obrane, že sa zomkneme a potom môžeme seriózne pomýšľať aj na vyššie méty."

Miles Bowman, hráč Komárna: "Myslím si, že nás môže tešiť jedine víťazstvo. Stále to nebol výkon, aký očakávam ja a aký sa od nás celkovo očakáva, no teší ma aspoň to, že sme vyhrali. Bolo to z pohľadu našej psychiky dosť dôležitý zápas. Verím, že sa od tohto víťazstva odrazíme a bude to úvod k našej budúcej sérii víťazstiev."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Myslím si, že sa chalani nemajú za čo hanbiť. Podali sme v Komárne fakt dobrý výkon. V prvom polčase sme mali trošku vyššie percento streľby, no teší ma, že sme vyhrali s tak kvalitným družstvom, ako je Komárno druhý polčas. Na celkové víťazstvo to však nestačilo, ale verím, že nadviažeme na tento výkon v ďalšom zápase a bude z toho naše víťazstvo."

Roman Vido, hráč Karlovky: "Zo začiatku to bol taký ustráchaný basketbal z oboch strán, no myslím si, že potom bol z toho celkom atraktívny zápas. Chalani bojovali, popadali nám niektoré dôležité strely, ale stále sme sa na Komárno len doťahovali. Bohužiaľ, možno nám chýbal jeden alebo dva kroky k tomu, aby sme to otočili. Aspoň sme si dokázali, že vieme hrať basketbal aj s takým silným tímom, akým je Komárno, navyše aj na ich palubovke. Podľa mňa môžem náš tím pochváliť za predvedený výkon a už sa musíme sústrediť na ďalší zápas."

Foto: Jakub Ruman