• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ako najlepšie zareagovať na dva, nie práve ideálne zvládnuté zápasy? Vyhrať nad tímom, ktorý ešte v roku 2024 nenašiel premožiteľa. Komárnu sa takýto počin proti Prievidzi podaril po ideálnej koncovke, vďaka ktorej si pomohol v udržaní šance na výhodu domáceho prostredia v play off.

Pred úvodným rozskokom sa tímy nachádzali v diametrálne odlišných situáciách, ale to nemalo vplyv na to, že diváci sledovali duel plný zvratov. V prvej štvrtine mali hlavné slovo hostia, v druhej domáci a táto situácia sa zopakovala aj v druhom polčase. „Podľa očakávania to bol boj od začiatku do konca. My sme urobili šnúru, oni urobili šnúru, a tak sa hralo do samotného konca. V tretej štvrtine sme nezahrali najlepšie, ale stále sme prehrávali rozdielom jediného koša. Vedeli sme tak, že v záverečnej časti sa musíme skoncentrovať,“ uviedol k priebehu pivot Komárna Sal Nuhu.

Prievidza prichádzala na juh Slovenska s 10-zápasovou šnúrou výhier a podľa očakávania si verila, že jej podarí pridať ďalší úspech do zbierky. Narazila však na odpor húževnatého rivala, ktorý ťažil z podkošovej prevahy a odhodlania hodiť za hlavu dva nevydarené zápasy u súperov. „Z tohto stretnutia sa poučíme. Na víťaznej vlne sme boli určitú dobu, preto sa z prehry ponaučíme. Nepadalo nám tak, ako sme si želali. Musíme hľadať vtedy iné spôsoby. Komárno získalo momentum a my si ho už nevedeli zobrať naspäť,“ prezradil center Prievidze Lukas Milner.

0M6A5631

O konečnému výsledku 75:62 rozhodla záverečná 10-minútovka, ktorú „diabli“ vyhrali dominantným spôsobom – 23:8. „Prievidza síce do konca bojovala, ale my sme posunuli defenzívu na novú úroveň a to rozhodlo v tomto zápase. Po dvoch prehrách bolo nesmierne dôležité uspieť doma. Každý sa v závere základnej časti pripravuje na play off a my sme vďaka tejto výhre ukázali, že sme skvelým tímom,“ vyhlásil Nuhu.

Komárno sa vrátilo do hornej polovice tabuľky a aktuálne drží výhodu domáceho prostredia vo štvrťfinále play off. Pre Prievidzu sa naopak skončila najdlhšia séria úspechov od sezóny 2014/2015 a prehrou na juhu Slovenska umožnila rivalovi zo Svitu zdramatizovať súboj o druhú pozíciu. Na ich aktuálnych priečkach je to však mimoriadne vyrovnané, takže zostávajúce zápasy budú pre oboch mimoriadne dôležité. „K víťaznej sérii nám pomohlo to, že sme sa vedeli jeden na druhého spoľahnúť a hrať kolektívne. Táto prehra nám ukázala, že nie sme dokonalí a ako tím sa ešte stále vieme zlepšiť,“ myslí si Milner.

Foto: Karol Scholtz