• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Štvrtý zápas v sérii, štvrtá výhra domáceho tímu, ale v tomto prípade hlavne dominancia jedného družstva na palubovke. Inter urobil v druhej štvrtine s Prievidzou rýchly proces a potom už len vlastne pridával na výslednom skóre. O osude sezóny rozhodne až posledný možný duel, ktorý sa dohrá už o niekoľko hodín.

Doterajšie štvrťfinálové zápasy Komárna s Handlovou nemohli byť odlišnejšie svojím scenárom a priebehom. Tretí duel bol jednoznačne najdramatickejší, najemotívnejší a priniesol najväčšiu bitku o zisk druhého bodu. „Diabli“ to uchmatli proti „baníkom“ až v samotnom závere, v ofenzívnom stretnutí uspeli po výsledku 99:92.

Kým prvé dva zápasy v sérii Levíc s Lučencom mali dosť identický priebeh, tak tretí duel sa v mnohom odlišoval. „Pelikáni“ nemali čo stratiť a 35 minút siahali na to, aby si vynútili ešte extra stretnutie. V závere ale majster zlomil výhru na svoju stranu a zatiaľ ako jediný má semifinálovú miestenku v svojich rukách.

Tradičné a často omieľané príslovie „môj dom, môj hrad“, zatiaľ do bodky platí v sérii Prievidze s Interom. Domáci v treťom zápase predviedli doteraz najlepší výkon, ktorý sa pretavil do želaného úspechu a získanej výhody. Hostia sa pokúšali o comeback, no v tomto prípade sa výrazne priblížiť nedokázali a v utorok budú odvracať možný koniec sezóny.

V správnej chvíli správna reakcia, Handlová odmietla povedať posledné slovo v tejto sezóne a v play off. Domáce prostredie výrazne prispelo k tomu, aby proti Komárnu zvíťazila a zároveň podala najlepší výkon za posledné obdobie.

Scenár v doterajších štvrťfinálových zápasoch Lučenca s Patriotmi je v podstate totožný. V prvom si „pelikáni“ udržiavajú nádej na úspech, ale po prestávke sa ukáže kvalitatívny rozdiel a výsledkom je výrazné víťazstvo Levíc. To sa ukázalo aj v druhom súboji v rámci tejto série, ktorý skončil 88:57.

Na Pasienkoch to bol kandidát na zatiaľ najlepší duel tohtoročného play off Niké SBL, či už z pohľadu atmosféry, ale aj samotnej zápletky. Prievidza mala dominantný začiatok a už sa videla s ľahkým ziskom druhého bodu v sérii, no Inter mal odlišné plány. Na svoju šancu si vyčkal a s ešte dominantnejším záverom vybojoval úspech, ktorý znamenal vyrovnanie stavu.