• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po ligovej prestávke trápia hráčov Komárna druhé polčasy, po nevydarenom súboji na Spiši sa niečo podobné zopakovalo v derby s Levicami. S úradujúcim majstrom držali krok, ale po prestávke neustáli ofenzívny nápor a výsledkom bola vysoká prehra. Patrioti sa úspechom opäť o čosi viac priblížili k prvenstvu po základnej časti.

Solídne zaplnená levická športová hala videla najofenzívnejší duel 32. kola, celkovo sa dočkala cez 180 bodov. V prvom polčase sa družstvá nehrnuli veľmi do defenzívy, preto tento scenár viac vyhovoval vicemajstrovi. Dokázal sa držať na dostrel a na polčas ísť len 3-bodovým mankom (42:45). „Podobne ako v Spišskej Novej Vsi, sme dokázali udržať našu hru na akceptovateľnej úrovni asi 20 minút. Tímy ako Levice alebo Spišská to dokážu okamžite využiť. Potom sa už zápas viac-menej iba dohráva. Prvý polčas bol z ofenzívnej stránky určite dobrý a myslím si, že viac-menej útok ešte dokázal do určitej miery skryť to, čo sa dialo v obrane, v ktorej sme už v prvom polčase kopili množstvo chýb,“ myslí si rozohrávač „diablov“ Martin Danielič.

Levice sa chceli revanšovať za stredajší duel v Prievidzi, v ktorom prišli o svoju víťaznú sériu a podľa toho k repríze minuloročného finále aj pristúpili. Po polčasovej prestávke spustili na Komárno ofenzívny uragán, ktorý sa len s ťažkosťami zastavil. V podstate v priebehu pár minút zlomili odpor rivala a náskok vyskočil takmer na 20-bodovú métu.

DSC 7523

„Vedeli sme, že toto stretnutie musíme vyhrať, aby sme sa vrátili k zbieraniu víťazstiev. Dni pred týmto zápasom sme boli koncentrovaní a odhodlaní, pretože prehra v Prievidzi nás mrzela. Chceme totiž vyhrávať, najlepšie až do samotného konca. Myslím si, že sme sa zamerali na obranu. V prvom polčase sme im umožnili niekoľko ľahkých košov, čiže cez polčas sme si to prebrali a po prestávke sme to zlepšili. V druhom polčase to už bolo oveľa lepšie v defenzíve,“ hodnotil duel za Patriotov Jalen Adaway.

Komárno nekládlo vôbec odpor a aj napriek solídnemu útočnému potenciálu, to defenzívne evidentne škrípalo. To sa prejavilo aj na konečnom výsledku – 81:102. Mimochodom, konečné inkasované číslo je pre zverencov trénera Ivana Djordjeviča najvyššie v aktuálnom ročníku. „Cez polčas sme si prízvukovali, že dôležitý bude vstup do tretej štvrtiny. To, ako to dopadlo, ste mohli vidieť. Myslím si, že náš najväčší problém je, že nedokážeme zastaviť 'krvácanie'. Je jasné, že sa vám nebude dariť celý zápas a príde fáza, ktorú možno prehráte 0:6, ale dôležité je to čo najskôr zastaviť a to my nie sme schopní. My dokážeme prehrať dvoj-trojminútový úsek aj 0:15, čo má potom veľký vplyv na celý zápas. Musíme hrať celý zápas, nie jednu štvrtinu, či polčas. Hrať ako jeden tím, hlavne vo fázach, keď sa prestane dariť a nie sa to individuálne snažiť otočiť. Prievidza má skvelú formu, ale určite je zdolateľná,“ prehlásil Danielič aj smerom k stredajšej výzve.

DSC 7506

Ich regionálny súper si tak užil celkom pohodlnú výhru, ktorou sa opäť o čosi viac priblížil k prvenstvu po základnej časti. A hlavne sa revanšoval za stredajšie vystúpenie na hornej Nitre. „Chceme byť víťazom základnej časti a ísť z prvého miesta do play off. Cieľom je mať víťaznú sériu, získavať sebavedomie, hrať tak, ako chceme hrať. Z tohto pohľadu bol úspech nad Komárnom dôležitý,“ dodal v pozápasovom hodnotení Adaway.

Foto: Lukáš Droppan