• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Premiéra pre Karlovku, ale aj ďalšie zaujímavosti prinieslo druhé kolo Eurovia Slovenskej Basketbalovej Ligy. Kto nás zaujal v tomto kole?

Osobnosť kola

Premiérove ocenenie zasielame na východ, počas druhého kola nás totiž svojim výkonom najviac upútal reprezentačný pivot a hráč nováčika z Košíc Michal Baťka. Ten v šlágri kola pred domácim publikom výraznou mierou dopomohol k prvému domácemu víťazstvu Košíc a rovno nad vicemajstrom. Baťka si pripísal prvé "double-double" v sezóne za 12 bodov (100% úspešnosť trestných hodov) a 10 doskokov, ku ktorým pridal aj 4 zisky či 3 bloky. Ďalšími kandidátmi na ocenenie bol 18-bodový Filip Halada, respektíve jeho spoluhráč Roman Vido, ktorý prispel k výraznemú víťazstvu majstra 17 bodmi a 10 doskokmi.

 

Slovenský hráč kola

Aj v druhom kole putuje toto ocenenie do Interu, konkrétne Radovi Rančíkovi. Proti Nitre potvrdili hráči žlto-čierni rolu favorita a bez väčších problémov zvíťazili 94:52. Mladší brat z dvojice Rančíkovcov bol síce na palubovke len niečo vyše 16 minút, ale za tú dobu ukázal, prečo je tak cenným artiklom v kádri Branka Maksimovića. Rado si pripísal na svoje konto 20 bodov, 3 doskoky, 2 asistencie a 2 zisky. Vyzývateľov bolo v tejto kategórii niekoľko, čo nás len veľmi teší. O slovo sa hneď v úvodnom zápase prihlásil 16-bodový strelec Karlovky Lukáš Hoferica. V Komárne sa začína udomácňovať Ondrej Haviar, proti Leviciam mal neomylnú mušku a zaznamenal 10 bodov. V drese vicemajstra sa v pozitívnom svetle prezentuje reprezentačný krídelník Richard Körner, ale ani jeho 13 bodov nestačilo na košický celok.

 

Šiesty hráč kola

Druhá kategória, v ktorej si ukoristili ocenenie košické býky. Srbský rozohrávač Saša Avramovič si v zápase proti Prievidzi vypýtal miesto na súpiske Štefana Sviteka. S 18 bodmi bol najlepším strelcom celého stretnutia a zaslúžene tak ukázal dôležitosť kvality hráčov na lavičke. Na juhu Slovenska sa pri vysokom víťazstve Komárna ujal aj výkon Sinišu Biliča - 10 bodov, 4 doskoky. Pod Zoborom sa po slabšom rozbehu ukázal ďalší slovenský reprezentant - Tomáš Mrviš. "Mrvo" prispel k hladkej výhre 10 bodmi, 4 doskokmi, 3 asistenciami a 4 ziskmi.

 

Strelec kola

20-bodový výkon Rada Rančíka za niečo vyše 16 minút mu stačilo na to, aby sa jeho výkon stal najlepším v druhom kole. 18 bodov si pripísal komárňanský Filip Halada a košický Saša Avramovič. O bodík menej zaznamenal skúsený Roman Vido.

 

Najlešia päťka kola

Kto sa tentoraz prepracoval do našej ideálnej päťky? Vedenie hry by sme zverili Sašovi Avramovičovi z Košíc, na krídelnícké pozície by sme obsadili Filipa Haladu z Komárna a Riša Körnera z Prievidza a pod košom by fungovalo duo Radoslav Račník a Michal Baťka.

Foto: Rastislav Búgel