• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zatiaľ má nová sezóna Niké SBL za sebou len dve kolá, ale už sa prejavujú určité náznaky toho, ako tímy na začiatku vyzerajú. Prievidza môže byť po dvoch výhrach mimoriadne spokojná, Spišskí Rytieri sú po dvoch prehrách mierne za vlastnými očakávaniami.

Tieto dve konštatovania sa preukázali vo vzájomnom sobotňajšom súboji. Celok z hornej Nitry sa pokojne dá zaradiť aktuálne medzi šťuky súťaže, hlavne kvôli spôsobu, ako k úspechu dokráča. „Hrali sme od úvodu so skvelou energiou a rytmom v obrane a v útoku. Urobili sme úžasnú robotu, aby sme narušili ich ofenzívne sety, z čoho pramenilo množstvo bodov v protiútoku. Trošku nás vyradila na začiatku druhého polčasu nedisciplinovanosť, mysleli sme si, že to príde samé. Rýchlo sme sa spamätali, keď sa súper priblížil takmer na vyrovnaný stav,“ vyjadril sa k priebehu zápasu z víťazného tímu Romeo Crouch.

Spišiakov zatiaľ v oboch doterajších stretnutiach zradila streľba z diaľky a strata koncentrácie, vďaka ktorej sa súper mohol dostať do komfortu. V tomto konkrétnom zápase pustili Prievidzu až do 22-bodového vedenia, pozitívom následne bolo, že manko dokázali takmer kompletne zmazať, ale otočiť priebeh už na svoju stranu nedokázali.

„Ťažko sa hodnotí zápas, veľmi zlý začiatok a v podstate celý prvý polčas. Boli sme stratení v útoku, o čom svedčí 55 bodov a aj v obrane. Stratili sme veľa lôpt a tak to aj vyzeralo, prvý polčas sme prehrali o 20 bodov. V tretej štvrtine sme začali brániť a hneď to vyzeralo lepšie, avšak na rozbehnutú Prievidzu to vôbec nestačilo. Stiahnuť 20-bodové vedenie nás stálo veľa síl a nepodarilo sa nám to otočiť. Znova sme začali robiť chyby na oboch stranách ihriská a Prievidza to využila,“ povedal otvorene za Rytierov Adam Antoni.

snsv pd navratka 2

Prievidžania sa totiž v správnej chvíli vrátili ku svojej hre a minimálne začiatok sezóny 2023/2024 ich zastihol vo výbornom rozpoložení. Dá sa povedať, že po výsledku 71:55 zaknihovali ďalšie jednoznačnejšie víťazstvo. „Výborne sme to zvládli, rozhodla obrana. Aj keď sme sa trápili so skórovaním, respektíve stratami lôpt, tak sme boli pripravení využiť našu šancu. Začiatok sezónu 2-0 je skvelé, dáva nám to sebavedomie, že patríme k najlepším v lige. Budeme v tom pokračovať, aby náš každý súper rešpektoval,“ vyhlásil Crouch.

Rytieri naproti tomu majú rozhodne čo vylepšovať, čo naznačil aj samotný Antoni: „Na to, aby sme začali vyhrávať zápasy, tak musíme začať brániť dobre ako tím. Pomáhať si, robiť menej chýb a v útoku sa asi potrebujeme viac zohrať. Nebude to ľahké, ale celá sezóna je ešte len pred nami. Treba sa z toho spamätať a v ďalšom zápase si ísť po víťazstvo. Chcel by som sa poďakovať našim fanúšikom a zároveň ich pozvať na ďalší domáci zápas, v ktorom sa vám budeme snažiť ukázať krajší basketbal, ako sme predviedli proti Prievidzi a snáď aj s lepším koncom. Budeme Vás potrebovať.“

Foto: Barbora Klorusová