• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jedným z lídrov mladého tímu BK 04 AC LB Spišská Nová Ves môže byť v novej sezóne čoskoro 23-ročný srbský rozohrávač Aleksa Solevič. Svoje schopnosti už predviedol v doterajších prípravných zápasoch.

Solevič sa po troch rokoch vo švédskom tíme KFUM Nässjö Basket rozhodol zmeniť klubové pôsobisko. „Po tretej sezóne vo Švédsku bol čas na to, aby sa niečo zmenilo a vyskúšal som niečo iné. Myslím si, že je to dobrá možnosť ukázať svoj plný potenciál,“ hovorí o dôvodoch príchodu na Spiš srbský rozohrávač. O miesto v tíme Dávida Demečka zabojoval v troch prípravných zápasoch, v ktorých sa jeho bodový priemer dostal cez hranicu 22 bodov. Aj preto si vedenie Spišskej Novej Vsi chce poistiť Solevičove služby na celú sezónu. „Takmer na všetkom sme sa dohodli. Jasnejšie bude v tejto otázke o niekoľko dní. Ponuka bola zaujímavá z toho pohľadu, že je to dobrá šanca, aby som sa na Slovensku zlepšil a ukázal svoje schopnosti,“ vyjadril sa 22-ročný basketbalista.

Jedna z dvoch legionárskych tvári u Spišiakov mala pred príchodom dostatok informácií o slovenskej súťaži. „Viacero hráčov hrá alebo hralo na Slovensku. Počul som, že úroveň súťaže stúpa každým rokom,“ dodal Solevič. Pozitívne tiež Srb hodnotí prostredie, do ktorého prišiel: „Páči sa mi tento tím, je to mladé mužstvo, ktoré musí behať a bojovať počas celého zápasu o víťazstvo. Atmosféra je tu veľmi dobrá, sú tu skvelí ľudia a je to radosť s nimi pracovať.“

Spišiaci sa po predchádzajúcej sezóne, v ktorej hrali s čisto slovenským kádrom, rozhodli pre nedostatok kvalitných domácich hráčov zaplniť na súpiske miesto dvoma zahraničnými hráčmi. „Predchádzajúca sezóna bola pre nich náročná, pretože nemali žiadnych cudzincov a bolo prirodzene ťažké hrať proti dobrým tímom, ktoré mali piatich alebo šiestich zahraničných hráčov. Myslím si však, že v tomto ročníku sa to zmení,“ povedal Solevič. Do tímu prišiel s jasným cieľom, aby sa stal jedným z lídrov mladého tímu, pomohol družstvu pri napredovaní a tiež zlepšil svoje basketbalové schopnosti.

FOTO: Smt.se