• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kvôli zraneniu kolena sa krídelník Karlovky Filip Lehman na jeden rok odmlčal z basketbalových paluboviek. Nútená pauza je už minulosťou, keďže počas minulého týždňa absolvoval úspešný návrat v zápase proti Nitre.

Všetko sa to udialo presne 12. novembra v zápase 12. kola so Spišskou Novou Vsou. „Pri smeči a následnom dopade som pocítil vyskočenie kolena. Bol to úplne normálny dopad bez cudzieho kontaktu,“ spomína na osudné zranenie Lehman, ktoré ho vyradilo zo zápasového diania na viac ako rok. Bývalý hráč Nitry a Handlovej mal počas nútenej pauzy rôzne myšlienky, no ani raz nepomýšľal nad koncom svojej basketbalovej kariéry. „Basketbal ma stále baví a je to pre mňa akési odreagovanie od každodennej práce. Plus, trošku pohybu predsa nezaškodí,“ dodáva s úsmevom „Filo“.

Prestávku od basketbalu vypĺňal okrem zamestnania aj tréningami. „Pravidelne som trénoval, či už individuálne alebo tímovo s chalanmi. Posilňovňa, rôzne stabilizačné a balančné cvičenia, bicykel, variácie priamočiarych behov v kombinácii s behmi so zmenami smeru. Chcel som byť pripravený, aby som mohol pomôcť tímu najlepšie ako viem. Taktiež som nechcel na palubovke pociťovať žiadne obmedzenia. Teraz sa cítim fyzicky výborne,“ potešil fanúšikov Karlovky jej krídelník.

Tohtosezónny debut pre Lehmana prišiel v minulotýždňovom stretnutí s Nitrou, v ktorom zaznamenal 9 bodov, 2 doskoky a 1 asistenciu. „Všetko bolo dopredu konzultovane s trénermi a doktorkou. Dohodli sme sa, že keď sa budem cítiť a budem pripravený nastúpiť, tak im poviem. Navyše s chalanmi som už niekoľko týždňov naplno trénoval,“ zhodnotil dojmy z debutu v tejto sezóne Filip Lehman. Jeho debut však zatienil konečný výsledok. „Spokojný som, že som ten zápas zvládol bez nejakých fyzických problémov. Samotný herný výkon mohol byť lepší. Hlavne v určitých momentoch zápasu bolo cítiť, ale aj vidieť, že nie som ešte s chalanmi dostatočne zohraní. Najviac ma mrzí konečný výsledok zápasu,“ vyjadril sa k výkonu 28-ročný hráč.

Ako ďalej Lehman prezradil, po tak dlhej dobe je prirodzené, že zápasový výpadok je viditeľný. Po kondičnej stránke bol návrat aj vďaka tréningom vydarený, teraz je už dôležité získať čím skôr zápasovú prax. Výkony Karlovky zatiaľ výrazne zaostávajú za očakávaniami, preto aj osobné ciele Lehmana sú v tejto sezóne jasné: „Maximálne pomôcť tímu, najmä v tomto období, keď sa družstvu nedarí, zlepšiť jeho herný prejav. Budem sa snažiť vniesť do tímu nový impulz a pozitívnu energiu. V neposlednom rade chcem baviť divákov.“

FOTO: MARTIN ŠOPINEC