• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dvojmesačnom čakaní prišla pre Karlovku dôležitá výhra v najprekvapivejšom možnom momente. V domácom prostredí dokázali po záverečnej dráme zdolať rozdielom troch bodov ambiciózne Košice. Zverenci Milana Černického tak dokázali zvíťaziť ako prvý tím v sezóne nad niekým z top päťky.

Absencia Štefana Sviteka na lavičke Košíc a dobrý vstup do stretnutia naznačoval, že by Karlovka mohla pretrhnúť vyše dvojmesačné čakanie na víťazstvo. „Najväčší rozdiel bol podľa mňa v nasadení a bojovnosti v obrane. Už počas posledného zápasu s Levicami bolo vidieť naše herné zlepšenie. Pred zápasom s Košicami sme si povedali, že chceme hrať zodpovedne, či v útoku, či v obrane. To sa nám aj počas celého zápasu darilo,“ obzerá sa spätne za stredajším duelom Dávid Abrhám. Karloveský klub aj napriek výsledkovej kríze nakročil do stretnutia tak, ako sme boli zo začiatku sezónu na neho zvyknutý – nezľakol sa silnejšieho súpera a bojovnosťou v kombinácii s nasadením dokázal dlho držať vedenie vo svojich rukách. „Je dosť možné, že nás súper podcenil a my sme to už od úvodu zápasu využili. Rozhodovala hlavne naša agresívna obrana a rýchly prechod do útoku,“ myslí si krídelník Karlovky.

Aj napriek 13-bodovému vedeniu v zápase povolili zverenci Milana Černického zdramatizovanie diania až do záverečných sekúnd. „Mohla z našej strany prísť určitá strata koncentrácie, dôsledkom čoho bol vyrovnaný stav ku konci. Už dlhšiu dobu sme chceli vyhrať s niektorým z top 5 tímov. Myslím si, že sme si verili, že môžeme dotiahnuť zápas do víťazného konca,“ zamyslel sa Abrhám. Práve 19-ročný krídelník bol kľúčovou persónou v záverečných minútach duelu, za stavu 64:68 premenil dôležitú trojku, na ktorú nadviazal ziskom a úspešným dvojbodovým pokusom, ktorým preklopil víťazstvo na stranu Karlovky. Akú cenu má víťazstvo nad Košicami pre momentálne siedmy tím tabuľky? „Najdôležitejšie je, že sme dokázali, že vieme hrať aj so silnejšími tímami a určite si začneme v zápasoch viac veriť. Určite sme boli všetci šťastní, keďže to bolo v koncovke vyrovnané. Pre divákov to bol veľmi atraktívny zápas,“ povedal k záverečným momentom zápasu talentovaný mladík v službách bratislavského tímu. Karlovku čaká po predohrávke v Košiciach trojica súperov, nad ktorými môžu reálne vyhrať – Svit, Spišská Nová Ves. Chceme podať čo najlepší výkon vo všetkých zápasoch a budeme sa snažiť vyhrať všetky tri zápasy,“ rázne vyjadril očakávania Dávid Abrhám.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC