• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dočkali sme sa. Po takmer šiestich mesiacoch sa v Prievidzi opäť bude hrať zápas v rámci najvyššej slovenskej súťaže Niké SBL. Hneď 1. kolo tak odohráme na novej domácej palubovke proti mužstvu BKM Lučenec.

To je tradičný účastník ligy, ktorý je nám dobre známy. Tamojšie prostredie a klub ale obzvlášť dobre pozná jedna z našich nových posíl. Lukáš Bolek strávil predošlé ročníky na juhu Slovenska, kde s Lučencom v roku 2022 získal Slovenský pohár a ligové striebro. Preto priznáva, že piatkové stretnutie pre neho určite bude špeciálne, no ukrýva sa za tým viac dôvodov. Bolek totiž odohrá prvé súťažné stretnutie v drese BC ako domáci hráč, a preto sa nevie dočkať vystúpenia pred zaplnenými prievidzskými tribúnami.

"Na každý zápas sa teším, ale uznávam a priznávam to, že na tento zápas sa teším o niečo viac. Jednak kvôli tomu, že hrám proti tímu, ktorého som bol dva roky súčasťou a zažil som tam skvelé spomienky, tak isto sme spolu zažili úspech. Taktiež sa ale veľmi teším na tento zápas a bude to pre mňa veľmi špecifické, pretože po prvýkrát zažijem ostrý zápas v drese Prievidze, a to práve pred domácimi fanúšikmi, ktorí nám už v príprave ukázali, akí dokážu byť fantastickí. Teším sa, dúfam, že bude plná hala, že budeme baviť fanúšikov a všetci si to spolu užijeme," hovorí Lukáš pred piatkovým otvorením sezóny.

Samozrejme, na začiatku sezóny je ešte skauting súperov limitovaný a tímy nevedia, čo presne môžu od seba navzájom očakávať. Aj preto bude o to dôležitejšie hrať svoju hru a snažiť sa diktovať tempo stretnutia. K dobrému výkonu by určite mala dopomôcť aj atmosféra v kabíne. "V tíme je fantastická nálada. Myslím, že sa nám podarilo vytvoriť v šatni skvelú partiu. Momentálne je ťažké hovoriť o očakávaniach pre priebeh zápasu, lebo sezóna iba začína a tie tímy sa zatiaľ nepoznajú. Ale čo vieme je to, že my sa chceme sústrediť sami na seba, aby sme urobili dobrú robotu, na ktorej sme sa dohodli čo sa týka obrany, tak isto čo sa týka útoku. Musíme sa sústrediť na to, aby sme šli zápas od zápasu stále lepšie a lepšie. Verím tomu, že keď splníme všetky veci, ktoré sme si povedali, ktoré nám pripravili tréneri, tak to bude dobré," dodal Lukáš Bolek, ktorý bude pri absencii Mareka Jašša kapitánom tímu ako služobne najskúsenejší hráč.

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Lukáš Droppan