• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Od jeho návratu do zostavy Prievidze si mnohí sľubovali veľa, hlavne skúsenosti na tomto poste. Svoje herné kvality Romeo Crouch pravidelne ukazuje, no zatiaľ to tím nedokáže dlhodobejšie strhnúť k lepším výsledkom. S 25-ročným rozohrávačom sme v rozhovore prebrali nielen túto, ale aj ďalšie témy.

Zo zostavy sa vytratil na približne mesiac, po dobrom vstupe Prievidze do nového ročníka Niké SBL. Jeho absencia bola citeľná, výsledky v tomto období neboli podľa predstáv. Spoluhráči a aj realizačný tím pri viacerých príležitostiach spomínali, ako je dôležitým prvkom tímu. „Je to úloha, ktorú neberiem na ľahkú váhu. Vážim si, že môj tím vložil do mňa takú dôveru. Verím, že spoločne sa postaráme o to, aby z toho bola úspešná sezóna. Bolo náročné prestať hrať a začať dávať dokopy koleno. Občas som rozmýšľal nad tým, že si už v tomto ročníku nezahrám, pretože som nevidel svetlo na konci tunela. S pomocou fyzioterapeuta a ostatných doktorov som našiel silu a dôveru vo svoje koleno,“ opisuje rozohrávač Prievidze návrat do zostavy.

Za ten čas sa udialo niekoľko hráčskych rošád, v družstve skončili Alou Dillon a Mekhi Lairy, prišiel Alexander Belikov. Príliš mnoho zmien, k tomu pokračujúce zdravotné starosti a striedavé výsledky pokračovali. „Niekedy to nevyjde, aj keď si všetci prajú, aby rovnaká skupina zostala pokope celú sezónu. Musíme zostať pozitívni a vyhrávať s tým, čo máme. Som optimista z pohľadu zmien, ktoré vedenie klubu urobilo, pretože dôverujem ich krokom,“ prezradil Crouch.

IMG 2015

Na pleciach zámorského rozohrávača je veľká zodpovednosť, ktorú minimálne číselne dokáže zvládať. V zápasoch atakuje bežne hranicu 19 bodov, 5 doskokov, 5 asistencií a 3 ziskov. „Prehrávať je pre každého náročné. Chceme vyhrávať, preto je fajn, keď je na našich tvárach úsmev. Nie je pre mňa neobvyklé, že som jedna z kľúčových opôr tímu. S touto pozíciou som sa naučil fungovať už na vysokej škole, znamená to pre mňa veľa, keď mám zodpovednosť voči trénerom a spoluhráčom,“ uviedol americký basketbalista.

Fanúšikovia Prievidze si od jeho návratu do zostavy sľubovali konzistentnosť vo výsledkoch a výkonoch, ale situácia zatiaľ nie je taká, ako by si predstavovali. Áno, prišli úspechy proti Spišským Rytierom a Komárnu, ale na druhej strane sú tu tesné prehry s Interom, Levicami a najmä neúspech v hornonitrianskom derby s Handlovou.

70

„Potrebujeme čas, aby sa získala tímová chémia a dali dokopy štýl basketbalu, ktorým sa chceme prezentovať. Verím, že mnohým ľuďom ukážeme, že nám mali veriť celú sezónu. Nie sme perfektní, ale v každom zápase dávame zo seba maximum. Hoci nebol začiatok sezóny radostný, tak to môže byť lepšie. Konečne sme v plnej sile. Udialo sa mnoho zmien, zo zranení sme sa v podstate dostali, takže sa teraz môžeme koncentrovať na to, aby sme hrali čo najlepšie,“ pridal Crouch na záver povzbudivé slová.

Prievidza je pred 17. kolom na 7. pozícii s bilanciou 5 výhier a 9 prehier, vo víkendovom zápase sa pred televíznymi kamerami predstaví na palubovke Svitu v stretnutí, v ktorom obom tímom pôjde o veľa.

Foto: Ladislav Sziblla, Ľuboslav Kurinec