• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V decembri mal najlepšiu streleckú formu spomedzi všetkých v Niké SBL, ale nie to len o tomto období. Ozren Pavlovič sa v drese Interu zhostil role jedného z lídrov tímu, 30-ročný chorvátsky pivot hrá najlepší basketbal vo svojej doterajšej kariére. Prečo sa už dlhšiu dobu pohybuje v tomto regióne, čo stojí za jeho produktivitou a mnohé ďalšie zaujímavosti sa dočítate v rozhovore so samotným hráčom.

Wilson strelec mesiaca december sa možno v žlto-čiernych farbách trochu nenápadnejšie rozbiehal, no o to je aktuálne na palubovke viditeľnejší. Svojimi konštantne kvalitnými výkonmi patrí k lídrom družstva a štatistikami si vypýtal miesto v súboji o najlepšieho hráča základnej časti. Čo stojí za tým, že priemerne máva v zápasoch cez 20 bodov, takmer 9 doskokov a 3 asistencie?

„Je to asi nastavením a skúsenosťami, ktoré teraz mám a preto sa mi ľahšie hrá na vysokej úrovni. Je tiež dôležité, keď máte dôveru od trénera a tímu, aby sme získali dobré sebavedomie. Predošlú sezónu som mal niekoľko zranení, ktoré sa potiahli až do leta a hneď na to sa mi narodil syn. Prirodzene, dal som si prestávku od hrania a trénovania, keďže sme si chceli užiť čas so synom. Na začiatku sezóny mi tak chýbala trochu kondícia,“ odpovedal Pavlovič na margo herného zlepšenia.

Nielen číselne zlepšenie je viditeľné, ale už skúsený Chorvát sa postupne na palubovke transformoval. Viac sa tlačí do podkošového priestoru: „Posledné kroky som sa presúval z pozície 'tri' viac na 'štvorku' a myslím si, že mi to sedí dobre. Útočne sa moja hra nezmenila, ale touto zmenou mám viac priestoru ukázať svoju všestrannosť a môžem otvoriť palubovku aj pre niekoho iného.“

IMG 0714

V Interi sa v tomto ročníku stretol pestrý mix hráčov. Na jednej strane je tu mladá generácia, ku ktorej patria najmä vlastní odchovanci a na strane druhej, sú tu ostrieľaní hráči ako Marek Kozlík, Goran Bulatovič, Gojko Sudžum a Ozren Pavlovič. Práve toto kvarteto by malo primárne viesť spoluhráčov a byť na palubovke najhlasnejším prvkom tímu.

„Cez leto som mal skvelý rozhovor s trénerom Rakočevičovom, počas ktorého mi predal myšlienku byť lídrom mladého jadra Interu, čo sa mi okamžite pozdávalo. Vedel som, že to nebude jednoduchá cesta a proces, ale vyzerá to tak, že správne dieliky začínajú do seba zapadať. Viem, že mám pred sebou už len niekoľko rokov hrania, takže si to chcem užiť. Vedenie klubu a ľudia okolo Interu sú skvelí, spolu s rodinou si užívame náš čas v Bratislave,“ prezradil hráč „žlto-čiernych“ k svojej pozícii v tíme.

IMG 1107

Miestenka v play off by nemala klubu z hlavného mesta ujsť, ale to, z akého miesta pôjdu do štvrťfinále, je aktuálne hudbou ďalekej budúcnosti. Stred tabuľky je mimoriadne vyrovnaný, na piate miesto, ktoré okupujú Spišskí Rytieri, napríklad strácajú len víťazstvo. „Celá súťaž je veľmi vyrovnaná. Ukázali sme, že vieme hrať proti každému a som toho názoru, že postupne pôjdeme tabuľkou smerom nahor. Myslím si, že cieľom každého tímu je domáca výhoda v play off. My nejdeme kalkulovať, ideme od zápasu k zápasu a hráme vždy s cieľom vyhrať,“ povedal Pavlovič.

Chorvátsky basketbalista sa už niekoľko rokov pohybuje po okolitých krajinách, dokonca sa v lete 2016 na malý moment objavil aj v Handlovej. Medzitým si zahral v Česku za Svitavy, Pardubice a Hradec Králové. Aj keď je už profesionálom cez 10 rokov, tak majstrovský titul mu zatiaľ v zbierke chýba. „Tak nejako to vyšlo. V skorej fáze mojej kariéry ma agent dostal na tento trh a ja som tu zanechal dobrú stopu, čo mi tu umožnilo hrať niekoľko rokov. Mojim hlavným cieľom do budúcna je byť najlepšou verziou seba a využiť čo najlepšie ponúknuté možnosti. Samozrejme, chcem sa zlepšovať, ale nemám vysnívaný cieľ alebo súťaž. Teraz chcem pomôcť Interu k úspešnému ročníku, máme na to ísť v play off ďaleko, ak zostaneme zdraví,“ dodal na záver Pavlovič.

Foto: Vladimír Dorňák