• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po prekvapujúcej prehre v Nitre sa na nich z mnohých strán valila kritika. Spišskí Rytieri na ňu odpovedali najlepším možným spôsobom, jednoznačným domácim triumfom nad Lučencom. Nielen tieto dva zápasy sme analyzovali s Wesleym Harrisom.

Výsledky „Novovešťanov“ sa v marci začali hýbať správnym smerom, dokonca v jednej chvíli oživili šancu na to, aby štvrťfinále play off začínali doma. To by sa však nemohli prísť duel u nováčika, ktorý sa skončil 79:91. Ako spomínal v predzápasom rozhovore asistent trénera Erich Korfanta, išlo o neospravedlniteľný kolaps a vyvodili voči tomu interné kroky, aby sa podobná vec neopakovala.

„Všetci sme si spoločne sadli, vrátane trénerov, aby sme hovorili o našej tímovej identite, ambíciách a čo je potrebné k tomu, aby sme sa pohli dopredu. Vedeli sme, že sme v stredu sklamali nielen fanúšikov, ale aj samých seba. Zápas s Lučencom sme preto museli vyhrať,“ prezradil detaily z uplynulých dní Harris.

Podľa toho pristúpili k zápasu pred svojimi fanúšikmi, už do polčasu mali vo svojej moci dvojciferný náskok a po prestávke nad Lučencom dominovali. Nespočetné množstvo pekných momentov, k tomu minutáž pre mladíkov a konečné skóre 101:69, po ktorom prišiel zaslúžený potlesk z publika.

22

„V stredu sme boli leniví a podcenili sme Nitru, ktorá má svoju kvalitu a potrestala nás. Teraz sme všetci odviedli našu robotu. Hrali sme a držali sme sa pravidiel, ktoré sme dostali od trénera,“ povedal s 31 bodmi najlepší strelec Spišiakov. Spokojnosť bola aj u trénera Tea Hojča: „Podali sme dobrý výkon a myslím si, že to bol aj pre oko diváka pohľadný basketbal. Teší ma, že v závere mohli dostať šancu aj naši mladíci, som rád, že ju využili a dúfam, že si to aj užili.“

Nebyť zaváhania v Nitre, tak by sme pokojne mohli povedať, že veci u Rytierov ideálne zapadli do seba. Návrat Lautara Lopeza priniesol družstvu pozitívny efekt, viacerí hráči sa rozohrali k výborným výkonom, stačí spomenúť Michaela Fuseka alebo práve Harrisa. Avšak aktuálne to vyzerá, že na lepšie, ako 6. miesto po základnej časti, to stačiť nebude.

„Každým tréningom sa posúvame dopredu. Sobotňajšia výhra nám dodáva pred blížiacim sa play off sebavedomie, chémiu a rytmus,“ dodal na záver rozhovoru Harris.

Foto: Barbora Klorusová