• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ďalším Slovákom, ktorý pokračuje v službách Handlovej, je 24-ročný odchovanec žiarskeho basketbalu, Jakub Kádaši. 200 cm vysoký center podpísal ešte vlani s Baníkom dvojročný kontrakt a tak ho handlovskej basketbalovej verejnosti zvlášť predstavovať netreba. Napriek tomu sme sa stručne na jeho životopis pozreli.

Pre bývalého mládežníckeho reprezentanta Slovenska do 16 a 18 rokov ide už o ôsmu sezónu pod slovenskými ligovými košmi. Držiteľ zlatej, striebornej aj bronzovej medaily, začínal s profesionálnym basketbalom v sezóne 2015/2016 v Prievidzi a práve vo svojom debute si zavesil na krk vyššie spomínanú zlatú medailu. V mladom veku si odskočil do Nemecka, kde nastupoval za druholigový klub Science City Jena. Následne okúsil španielsky basketbal, keď sa v sezóne 2020/2021 upísal štvrtoligovému klubu ESET Ontinent. Predtým, ako uzavrel kontrakt s handlovským Baníkom, odohral jednu sezónu za slovenský celok BC Komárno. „Napriek tomu, že sme vlani s Handlovou zaznamenali veľmi smolnú a nevydarenú sezónu, do ďalšej práce ma to neodradilo. Akonáhle som sa dozvedel, že tím prevezme pán tréner Miloševič, hneď som si bol istý, že Handlová bude mať podstatne vyšší potenciál a uberie sa správnym smerom,“ vyhlásil hráč handlovského Baníka.

Žiarsky odchovanec nastúpil do tréningového procesu pripravený, v medzisezónnom období sa udržiaval v kondícii. Podľa jeho slov je pre každého hráča veľmi dôležité, aby počas dlhej pauzy nestratil fyzickú silu, nenabral kilogramy navyše a v neposlednom rade, aby v úvode prípravy nezaostával za ostatnými. „Prvý mesiac po ukončení vlaňajšej sezóny som sa snažil fyzicky aj mentálne oddychovať. Potom ale nasledovala tvrdá práca v posilňovni, chodil som veľa behávať a snažil som sa popracovať aj na svojich basketbalových nedostatkoch,“ priblížil Kádaši.

V čase nášho rozhovoru mal handlovský center v nohách úvodné tri tréningy, ktoré si pochvaľoval. „Chlapci sú povahovo fajn, sú súťaživí, čo je veľmi dôležité a každý jeden z nich chce na sebe pracovať. Teší ma, že nás zatiaľ obchádzajú zranenia a trénujeme takmer kompletní. V šatni chýba už iba Mihailo Todorovič, ktorý sa k tímu pridá už v sobotu. Verím, že keď budeme všetci pokope, bude to ešte lepšie,“ skonštatoval 200 cm vysoký center.

Handlovský káder sa oproti vlaňajšej sezóne výrazne zmenil, na jeho súpiske zostalo len trio Pipíška, Obert a Kádaši. Tréner Miloševič lovil vo veľkých vodách a jeho úlovky by mali zaručiť podstatne vyššiu kvalitu. Aj to je pre bývalého mládežníckeho reprezentanta veľká výzva. „Mojim najväčším prianím je, aby boli všetci zdraví počas celej sezóny, aby nik z nás neutrpel vážne zranenie a verím, že to bude omnoho lepšie ako v uplynulom ligovom ročníku. Chceme tešiť našich fanúšikoch, pretože práve ich potrebujeme najviac a basketbal hráme pre nich. Pevne verím, že nás naďalej budú podporovať v hojnom počte. Veľmi si prajem, aby sme ich svojimi výkonmi za priazeň odmenili,“ dodal v závere Jakub Kádaši.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan