• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po nešťastnom zranení Romea Croucha sme museli zareagovať na uvoľnené miesto na súpiske. Na rozohrávku teraz po novom roku prichádza 27-ročný Američan C.J. Jackson.

185 centimetrov vysoký Jackson hráva ako profesionál už niekoľko sezón a pôsobil v Anglicku, Švédsku či Fínsku, okrem toho si skúsil aj netradičný angažmán vo Vietname. Minulú sezónu patril k lídrom švédskeho Jämtland Basket, s ktorým dokráčal do semifinále a sám mal priemery na úrovni 10.6 bodu, 4.5 doskoku, 4.8 asistencie a 1.6 zisku na zápas. Tento ročník začal v anglickom Bristole Flyers, kam prišiel ako náhrada za zraneného hráča. Viac o novej posile prezradili športový riaditeľ Matthias Haufer a hlavný tréner Saša Jankovič.

Matthias Haufer: „V prvom rade prajeme šťastný nový rok všetkým fanúšikom a partnerom BC Prievidza. Dúfame, že rok 2024 nám prinesie viac šťastia ohľadom zdravia nášho tímu a zranení, pretože rok 2023 naozaj skúšal našu odolnosť. Naposledy sme prišli o jedného z hlavných strelcov a lídrov v osobe Romea Croucha. Je v podstate nemožné nahradiť jedného z najlepších mužov ligy rovnakým typom hráča, ale veríme, že v C.J. Jacksonovi sme našli skúseného rozohrávača, ktorý nášmu tímu pomôže. V Európe hrá už piatu sezónu a minulý rok dirigoval rozohrávku mužstva, ktoré skončilo vo švédskej SBL v základnej časti na 2. mieste a postúpilo do semifinále. Až do konca roka 2023 pôsobil C.J. v britskom klube Bristol Flyers v rámci súťaží BBL a ENBL. Vďaka tomu je v dobrej zápasovej forme, čo je pre nás tiež dôležité. C.J. má iný herný štýl ako Romeo, nie je to taký čistokrvný strelec, ale skôr tradičnejší rozohrávač a je veľmi dobrý v zapájaní ostatných spoluhráčov do hry.”

Saša Jankovič: „Ide o odlišný typ hráča než aký bol Romeo Crouch, ale má vyskúšaných viacero súťaží v Európe, takže od neho očakávame, že nám prinesie skúsenosti a rozum v hre. Veríme, že mu náš štýl hry aj liga sadne a ukáže všetko, čo je v ňom.”

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: britishbasketballleague.com