• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spišskí Rytieri hlásia zmenu na rozohrávačskom poste. V družstve trénera Tea Hojča už nebude pokračovať Daishon Smith, na jeho miesto prichádza 29-ročný Američan Nigel Johnson.

Smith patril k bodovým oporám „Novovešťanov“, priemerne atakoval v lige hranicu 19 bodov, 4 doskokov, 3 asistencií a 2 ziskov. Situáciu s hráčskou rošádou vysvetlil manažér Spišiakov Michal Búza: „V priebehu približne mesiaca a pol odišiel zo Spišskej tretí hráč. V prípade Lautara Lopeza a Abu Kigaba to bolo na vlastné žiadosti, či už z rodinných dôvodov, respektíve ponuky z Nemecka. Tretia zmena prišla od nás, keďže sme cítili, že nám na rozohrávke niečo chýba. Môžeme to nazvať rozum, rozvaha, dobrá prihrávka. Voľba padla na Daishona, čo je možno pre ľudí trochu nelogické, keďže bol našim najlepším strelcom, ale takto sme sa rozhodli. Jeho náhrada, Nigel Johnson, dá podľa nás tiež tieto body a mal by to byť rozohrávač, ktorý viac vidí hru a rozdáva prihrávky. Svojim štýlom by mal družstvo viac rozohrať a lepšie brániť. Dúfam, že prinesie to, čo si od toho sľubujeme a bude to dobrý krok. V Európe už niečo odohral, bol v zápasovom rytme. Ideme do štvrtej štvrtiny základnej časti a naše postavenie nie je také, aké by sme si predstavovali. Nechceme nasilu zaplniť káder samými legionármi, potrebujeme podporu aj od Slovákov a dôverujeme tejto spolupráci.“

Johnson prichádza s nálepkou skúseného hráča na pozícii 1 a 2. V sezóne 2018/2019, ktorá bola jeho prvá profesionálna, bojoval v NBA G-League vo farbách Capital City Go-Go a Canton Charge. Následne sa vybral do Európy, kde potvrdil povesť čistokrvného strelca. Či už to bolo v kosovskej Peji alebo Prištine, vždy patril k bodovým lídrom súťaže. Podobne sa mu darilo aj v maďarskej Hübner Níreďházi, kde mal priemer 21,3 bodu, 3,7 doskoku, 4,9 asistencie a 1,6 zisku na zápas.

Túto sezónu odštartoval v lotyšskom Rigas Zelli, aby sa neskôr presunul do konkurenčného Ogre. Aj v tomto tíme patril k lídrom, priemerne mával v stretnutiach na svojom konte 13,5 bodu, 2,6 doskoku a 4,8 asistencie. Johnson si vo svojej doterajšej kariére vyskúšal Balkánsku ligu, spoločnú Lotyšsko-estónsku súťaž a v zbierke má dva Kosovské poháre.

K Spišiakom sa už pripojil a je pripravený zasiahnuť do stredajšieho stretnutia Alpsko-jadranského pohára proti Ústí nad Labem.

Highlighty novej posily Rytierov:

Zdroj: spisskirytieri.sk

Foto: bball1.hu