• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V stredajšom programe Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sú na programe štyri stretnutia štvrtého kola. Kolo uzatvorí februárová dohrávka Komárna s Prievidzou.

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Handlová

Hala prof. Rovného, streda 19. októbra o 19.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.skYoutube

Delegácia rozhodcov: Roman Lamoš, Tomáš Holländer, Richard Sirocký

Čo je dôležité vedieť: Karlovka mala počas víkendu voľno, preto sa mohla dôkladnejšie pripraviť na súpera, ktorý zatiaľ stále čaká na prvý dvojbodový zisk v novej sezóne. Handlovčania majú v úvode nového ročníka ťažký žreb, v sobotu prehrali na palubovke Košíc 67:93. Negatívnu sériu by "baníci" radi uzavreli výhrou na ihrisku "vysokoškolákov".

Kto proti komu: Zverenci trénera Petra Ivanoviča si musia dávať pozor hlavne na pivota Petra Sedmáka, ktorý sa hneď v úvode rozbieha k stabilne kvalitným výkonom. Tejto neľahkej úlohy sa zhostí na domácej strane Ivan Židzik a Juraj Hašan.

Čísla, čísla, čísla: Handlová predstavuje pod košom hrozbu, proti Košiciam zaznamenali desať útočných doskokov a tiež 24 bodov z tohto priestoru.

Povedali pred zápasom:

David Abrhám (hráč Karlovky): "Handlová má skúsený tím a kvalitných podkošových hráčov. My by sme v stredajšom zápase mohli využiť pozitívnu energiu z posledného zápasu s Košicami, kde sme ukázali našu silu, a tiež agresivitu v obrane s rýchlym prechodom do útoku."

 

BK Iskra Svit - KB Košice

Iskra aréna, streda 19. októbra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Peter Karniš, Ján Kovalčík

Čo je dôležité vedieť: Svit sa hotuje v domácej aréne zastaviť ďalšieho papierového favorita. V sobotu odchádzali s porážkou hráči Interu, o triumfe rozhodla Iskra po skvelom comebacku v predĺžení. Neporaziteľnosť tentoraz prídu otestovať Košičania, ktorí sú nabudení hladkou výhrou nad Handlovou.

Kto proti komu: Kľúčový z nášho pohľadu bude súboj rozohrávačov, Svit ťahá veľmi efektívna dvojica Eric Palm a Evan Singletary, na košickej strane je to zase duo Radenko Pilčevič a Milan Žiak.

Čísla, čísla, čísla: Očakávame trojky na oboch stranách, vo víkendových stretnutiach dal Svit i Košice v tomto ukazovateli zhodne až 14 úspešných pokusov. Oba tímy zdobí aj dobrá streľba za 2 body, úspešnosť z posledného zápasu sa pohybovala na hranici 50%.

Povedali pred zápasom:

Michal Madzin (tréner Svitu): „Ďalší zápas a ďalší favorit na titul. Opäť stojíme proti družstvu s nabitou súpiskou plnou skúseností. Rešpektujeme silu súpera. My sa chceme prezentovať výkonom na hranici naši možností, potešiť našich fanúšikov a dopriať zážitok sebe aj divákom, aby sme odchádzali spokojní a plní emócií. Pôjdeme na maximum a budeme bojovať. Verím, že nám naši skvelí diváci opäť pomôžu.“

Vladimir Ivelja (hráč Košíc): "Bude to veľmi ťažký zápas. Dobre vieme, že Svit porazil v domácom prostredí Prievidzu aj Inter. Počul som, že tam vládne výborná atmosféra a súperom sa tam hrá ťažko. My však máme svoj vlastný cieľ a tým je víťazstvo."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Inter Bratislava

Mestská športová hala, streda 19. októbra o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: 213Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Marek Kúkelčík, Lukáš Životský

Čo je dôležité vedieť: Spišiaci postupne zlepšujú svoje výkony, na zisk vytúženého víťazstva to zatiaľ však stále nestačí. Počas víkendu sa predstavili v Prievidzi, kde nakoniec hladko prehrali 57:94. S prehrou prichádzajú aj hráči Interu, ktorí stratili vyhraný zápas vo Svite. S Iskrou prehrali 106:114 po predĺžení.

Kto proti komu: Zverenci Olivera Vidina majú veľkú silu pod košom, trojica Radoslav Rančík, Aleksandar Radukič a Tomáš Mrviš zabezpečuje v priemere 55 z celkových 98 bodov Interu. Zastaviť efektívny podkoš bude mať za úlohu Phil Henry s Michalom Dolníkom či Adriánom Smikom.

Čísla, čísla, čísla: Streľba za tri body (47% úspešnosť), streľba za dva body (58%) a 40 doskokov, Inter hrozí zo všetkých strán ihriska.

Povedali pred zápasom:

Lukáš Krajňák (hráč Spišskej Novej Vsi): "Musíme nadviazať na začiatok zápasu s Prievidzou , kde sme hrali naozaj dobre a zároveň sa vyhnúť výkyvom, ktoré nás stále stretávajú a stoja zápasy. Doma hráme podľa mňa dobre, netreba sa Interu báť a pokúsiť sa odohrať sebavedomú partiu. Za seba som rád, že som v Prievidzi konečne nastúpil, som rád za každú minútu a budem sa samozrejme snažiť presvedčiť výkonmi trénera, že patrím do rotácie."

Martin Bílik (hráč Interu): „V každom prípade chceme uspieť, takže pôjdeme jednoznačne za víťazstvom. Chceme napraviť to, čo sme spôsobili vo Svite, aby sa to už neopakovalo. Netreba pochybovať, že pôjdeme do zápasu s odhodlaním a veľkou chuťou zvíťaziť.“

 

MBK SPU Nitra - BK Levickí Patrioti

Mestská športová hala, streda 19. októbra o 19.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk Youtube

Delegácia rozhodcov: Igor Pipíška, Martin Margala, Martin Hudec

Čo je dôležité vedieť: Tradičné regionálne derby prinesie súboj dvoch tímov z opačných koncov tabuľky. Nitrania zatiaľ zaostávajú za svojimi očakávaniami, stále totiž čakajú na prvú výhru v aktuálnej sezóne. V Lučenci prehrali s nováčikom 65:94. Patrioti sú jediným celkom, ktorý zatiaľ neokúsil chuť prehry. Zverenci trénera Tea Hojča zvládli aj náročné jarmočné derby, nad vicemajstrom triumfovali po výsledku 82:69.

Kto proti komu: V drese Nitry by mal debutovať kanadský rozohrávač Juevol Myles, čo je veľká hrozba pre levickú obranu. Na ich strane je však Jarvis Summers, proti Komárnu autor 21 bodov, 10 doskokov a 7 asistencií. 

Čísla, čísla, čísla: Nitrania si musia dávať pozor na stratené lopty, Levice totiž dokážu z tohto ukazovateľa vyťažiť mnoho bodov. Zaujímavý bude aj podkošový súboj, v ktorom sú Patrioti od úvodu sezóny veľmi silný. 

Povedali pred zápasom:

Nikola Miloševič (hráč Nitry): "Bude to pre nás ďalší ťažký zápas, pretože Levice majú kvalitný tím. Musíme zlepšiť naše obranné doskoky a pokúsiť sa streliť niekoľko jednoduchých košov z rýchlych protiútokov. Zároveň musíme lepšie ovládať loptu, nie ako v posledných stretnutiach. Máme nového rozohrávača, ktorý môže priniesť nové veci do našej hry. Tú rozhodne potrebujeme vylepšiť." 

Ladislav Garaj (generálny manažér Levíc):  "Doterajšie tri víťazstvá dodali hráčom sebavedomie, nesmú nás ale uspokojiť. Cestujeme do Nitry, ktorá dopĺňa tím o kvalitných legionárov a určite bude chcieť doma vybojovať prvé víťazstvo v sezóne. Čaká nás ťažký zápas, ktorý nesmieme ani na minútu podceniť. Do Nitry sa chystá množstvo našich fanúšikov a s ich podporou chceme vybojovať štvrté víťazstvo v súťaži. Zdravotný stav v tíme je dobrý, nastúpime v plnej sile."

Foto: Peter Jesenský