• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už v sobotu sa môže rozhodnúť o troch účastníkoch semifinále HUSTE.tv Eurovia SBL play off. Levice, Lučenec a Svit sa však určite nechcú pobrať na dovolenky, preto musia v tretích zápasoch štvrťfinále bezpodmienečne zvíťaziť. V Košiciach sa bude bojovať o dôležitú výhodu v sérii.

KB Košice - MBK Handlová

/stav série: 1:1/

Angels aréna, sobota 8. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Igor Pipíška, Ján Kovalčík

Čo je potrebné vedieť: Asi málokto pred začiatkom play off očakával, že práve séria medzi prvými Košicami a ôsmou Handlovou by mohla byť najvyrovnanejšia. Opäť je však pravdou. V stredu to bola zase raz dráma až do záverečných sekúnd, v ktorej však uspel tentoraz tím z Hornej Nitry po výsledku 79:72. Zatiaľ sa ukazuje, že tabuľkové postavenie je jedna vec a skúsenosti z vyraďovacej časti zase druhá. Štvťfinálová séria sa presúva za vyrovnaného stavu do metropoly východu, kde sa bude bojovať o cennú výhodu pred štvrtým stretnutím série.

Kto proti komu: "Býci" zatiaľ zlyhávajú na rozohrávačskom poste, kde nevedia zastaviť mimoriadne produktívnu dvojicu Miloševič a Stamenkovič. V druhom zápase sa spoločne postaral o 40 bodov, 13 doskokov, 12 asistencií, 4 zisky a až 13 získaných faulov. Na košickej strane zaznamenali Nikolič, Pilčevič, White a Žiak spoločne 35 bodov. 

Čísla, čísla, čísla: Kľúčom k úspechu môže byť tímovejší výkon, úspešnosť trestných hodov a tiež bodová pomoc od lavičky. V prvých dvoch ukazovateľoch boli v stredu lepší Handlovčania, v tom treťom zase Košice.

Povedali pred zápasom:

Ondrej Haviar, hráč Handlovej: "Pravdepodobne je pred nami najdôležitejší zápas, ktorý napovie, aký bude ďalší vývoj v sérii. V prvých dvoch zápasoch sme ukázali, že na Košice máme. My musíme preniesť hlavne energiu, nasadenie a bojovnosť z týchto zápasov aj do toho sobotňajšieho. Potom máme šancu na úspech. Pod väčším tlakom je náš súper a my by sme to mohli využiť." 

 

BC Prievidza - Iskra Svit

/stav série: 2:0/

Niké aréna, sobota 8. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Tomáš Doušek, Richard Sirocký

Čo je potrebné vedieť: Úradujúci majster zatiaľ nenecháva nič na pochybách. Po hladkom víťazstve doma, si Prievidza zabezpečila druhý bod v sérii aj vonku po výsledku 97:80. Zverenci trénera Miljana Čuroviča správne načasovali formu, do toho sa pridali výborne individuálne výkony (Körner, Krayem či Rostampour) a teraz pred nimi stoji prvá šanca na ukončenie štvrťfinálových nádejí Svitu. Iskre zatiaľ nevychádza play off podľa predstáv, v oboch stretnutiach nevedela nájsť recept na hru Prievidze. Ich sobotňajšou výhodou môže byť fakt, že nemajú čo stratiť, naopak môžu len získať. 

Kto proti komu: "Podtatranci" musia hlavne zastaviť Richarda Körnera, ktorý má zatiaľ v sérii priemer 21,0 bodu na zápas. Tejto úlohy sa môže zhostiť Pavol Lošonský. 

Čísla, čísla, čísla: Svitu zatiaľ nevychádza streľba za tri body, pred domácim publikom premenili len 25% svojich pokusov. Naproti tomu Prievidza dala každý druhý pokus spoza trojkového oblúku. Zlepšiť treba aj trestné hody, "madzinovci" mali v stredajšom stretnutí len 55% úspešnosť. 

Povedali pred zápasom:

Rastko Dramičanin, hráč Prievidze: "Čaká nás tretí zápas série. Musíme sa sústrediť hlavne na seba. Ak sa nám podarí zopakovať prístup, aký sme mali v posledných dvoch zápasoch, prekvapenie nepripustíme."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Predstavovali sme si, že stav série bude pri najbližšej ceste do Prievidze iný. Musíme hrať do konca a bojovať. Byť pripravení a veriť. Vieme, že potrebujeme špeciálny výkon, ale ten môže prísť iba ak si za ním pôjdeme."

 

BK Levickí Patrioti - MBK Rieker COM-therm Komárno

/stav série: 0:2/

Športová hala, sobota 8. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Milan Brziak, Marek Turčin

Čo je potrebné vedieť: Zatiaľ najjednoznačnejšie sa vyvíja séria medzi štvrtými Levicami a piatym Komárnom. Minuloročný vicemajster pevne kráča za ďalšou účasťou medzi najlepšou štvorkou. Svoje ambície potvrdili aj v druhom zápase, v ktorom triumfoval nad Patriotmi hladko 103:74. Zverenci trénera Tea Hojča zatiaľ nedokážu nájsť účinný recept na komárňanskú hru, preto ich v sobotu čaká boj o predĺženie sezóny. Uvidíme, do akej miery sa pokúsia Levičania zariskovať v treťom zápase série. 

Kto proti komu: Budeme sa opakovať, ale kľúčom k úspechu je Boban Tomič. Slovinský rozohrávač má skvelú fazónu, o čom svedčí double double priemer v počte nastrieľaných bodov a asistencií. Levickí rozohrávači zaostávajú, viac sa jednoznačne v play off čakalo od skúseného T.J. Bannistera.

Čísla, čísla, čísla: Ak by sme to mali zhrnúť stručne, tak Patrioti musia zlepšiť všetko. Znížiť vysokú úspešnosť streľby "obuvníkov", viac doskakovať, hrať tímovejšie a mať produktívnejšiu lavičku.

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Všetci sme si vedomí toho, že séria sa skončí až vtedy, keď niekto vyhrá ako prvý tri zápasy. Všetko je otvorené, hoci nôž na krku majú momentálne hráči Levíc. My cestujeme na tento zápas rovnako pripravení, ako aj na predošlé dva v tejto sérii. Určite hráči odovzdajú na palubovke všetko, čo bude v ich silách a uvidíme, na čo to bude stačiť. Chuť po víťazstve nám nechýba a verím tiež v to, že nám ako šiesty hráč pomôžu aj naši fanúšikovia, ktorí ­ nás prídu do Levíc podporiť. Očakávam takisto dobrý zápas, pretože aj predchádzajúce dva boli kvalitné a myslím si, že aj ten tretí bude taký."

 

BK Inter Bratislava - MBK Lučenec

/stav série: 2:0/

Hant aréna, sobota 8. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste, 213 a Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Miroslav Matejčík 

Čo je potrebné vedieť: Sedem statočných Lučenčanov vzdorovalo Interu, ale šnúra 19 bodov za sebou zlomila odpor nováčika. Výsledok 79:66 vyznel lepšie pre "žlto-čiernych", ale zverenci trénera Ivana Kurillu nechcú ešte povedať posledné slovo. V sérii síce prehrávajú 0:2, ale už v predchádzajúcom stretnutí na Pasienkoch ukázali, že bez šance nemusia byť. Inter zatiaľ plní pozíciu papierového favorita, ale ani v jednom prípade sa nevyhol zaváhaniam, ktoré môže skúsenejší súper v neskorších fázach trestať. 

Kto proti komu: Tradičné spoľahnutie je na rozohrávača Strahinju Stojačiča, ktorému však dobre oponuje Američan James Kinney. 

Čísla, čísla, čísla: Zlepšiť hlavne streleckú produkciu za dva body. S týmto cieľom musia ísť Lučenčania do tretieho štvrťfinálového zápasu, doma mali totiž len 26% úspešnosť. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: „Zopakujem to, čo som povedal už po prvom zápase. Mali by sme zopakovať výkon z prvej a druhej štvrtiny prvého štvrťfinálového zápasu a pripraviť sa na semifinále. Podať dobrý výkon je jediná cesta k víťazstvu. Inak môžeme mať problémy. Lučenec určite nepríde len tak odohrať zápas. Každý z jeho hráčov sa chce ukázať a vyhrať. Sú to bojovníci. Na druhej strane, my tiež máme mančaft, ktorý bojuje. Ukázali sme to nielen naposledy v Lučenci, ale už veľakrát v tejto sezóne. V sobotu očakávam víťazstvo, ale nebude sa rodiť ľahko. Ak nebudeme makať naplno, zvýši to šance Lučenca.“ 

Ján Zorvan, hráč Lučenca: "Chceme zabojovať tak, ako aj v predošlých dvoch zápasoch. Vieme, že sa naša zostava nedá porovnať so zostavou Interu, no aj napriek tomu budeme hrať do poslednej sekundy." 

Videopozvánka Interu na 3. zápas play off:

Foto: Lukáš Droppan