• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Až rozhodujúci piaty zápas rozhodne o tom, pre koho sa z dvojice KB Košice a MBK Handlová predčasne skončí sezóna a kto zakončí ročník s istotou cenného kovu.

KB Košice - MBK Handlová

/stav série: 2:2/

Angels aréna, štvrtok 13. apríla o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Huste a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Pavel Fuska, Zdenko Tomašovič

Čo je potrebné vedieť: Pre oba tímy to bude najdôležitejší zápas sezóny, po ktorom sa rozhodne o tom, či bolo účinkovanie úspešné alebo nie. Štvrťfinálová séria Košíc s Handlovou sa zatiaľ drží pravidla "môj dom - môj hrad", ale treba povedať, že ani jedno víťazstvo sa na oboch stranách nerodilo ľahko. Svedčí o tom aj fakt, že najvyšší bodový rozdiel v zápasoch série bol deväť bodov (80:71). "Baník" doviedol v utorok stretnutie do dokonalého obratu, keď otočil z 20-bodového manka na víťazstvo o 6 bodov. Pred posledným zápasom série sú psychicky na koni, nemajú čo stratiť, keďže ukázali lídrovi základnej časti, že dokážu s ním hrať vyrovnanú partiu. Košice stále nenašli optimálny rytmus v stretnutiach vyraďovacej časti, chýba im pohoda zo zápasov základnej časti. Štvrťfinálová stopka by bola z hľadiska predsezónnych ambícií sklamaním. Komu sa napokon podarí vydolovať viac zo svojho zvyšku síl?

Kto proti komu: Štvrtý zápas ukázal ako dôležité sú pozície krídiel. Košický LaDarius White zaznamenal len 7 bodov, jeho náprotivok Luboš Stria bol s 23 bodmi najlepším strelcom tímu.

Čísla, čísla, čísla: "Býci" zaostali hlavne v streľbe za tri body, kde mali na svojom konte o päť úspešných pokusov menej ako súper. Na druhej strane, Handlová si musí dať pozor na body z druhých šancí a tiež lavička sa musí podieľať viac na konečnom výsledku tímu. 

Povedali pred zápasom:

Richard Leško, tréner Košíc: "Súperi sa už poznajú dokonale. Nič nové sa vymyslieť nedá, teraz musíme pripraviť hráčov tak, aby si udržali stopercentnú koncentráciu počas celého zápasu. Je to pre nás jednoznačne zápas roka, ale na druhej strane sa nechceme dostať pod zbytočný tlak. Musíme byť zdravo sebavedomí a ísť do toho s ochotou vydať tam zo seba všetko."

Nenad Miloševič, hráč Handlovej: "Na oddych, regeneráciu a nejakú tú prípravu bol určite krátky čas. Využili sme ten čas, aby sme si pripravili ešte nejaké veci, čo chceme proti Košiciam hrať. Z nášho pohľadu je táto séria dobrá, dvakrát sme siahali na víťazstvo v Košiciach. Samozrejme, Košičania sú stále hlavným favoritom v tomto zápase aj tejto série. Ideme tam s tým, ako by to bol náš posledný zápas v živote a dúfam, že to bude stačiť na to, aby sme postúpili ďalej."

Foto: Peter Jaško