• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dlhočizná letná pauza a po nej nasledujúce prípravné obdobie sa konečne skončili! Začína sa nový ročník najvyššej súťaže basketbalistov, po novom nazvanej Slovenská basketbalová liga. Vo vzduchu cítiť vzrušenie ale aj zvedavosť, ako si budú počínať jednotlivé družstvá, kto sa začne profilovať ako favorit a kto ako outsider, či ako sa dokážu presadiť početné akvizície. 

MBK SPU NITRA – VŠEMvs KARLOVKA BRATISLAVA

ŠH Dolnočermánska ul., sobota  4. 10. od 18.00

Zaujímavá konfrontácia dvoch mužstiev, ktoré si zvolili podobnú koncepciu. Nitrania s prevažne a Karlovka s výlučne slovenskými hráčmi sa profilujú ako univerzitné, resp. akademické kluby. Kým pod Zoborom si túto stratégiu zvolili len nedávno po zmenách vo vedení klubu, Karlovka funguje ako úspešný „komunitný“ projekt už dlhšie. Zvlášť potešiteľné je, že najvyššia súťaž má po rokoch opäť nováčika. Ten nechce byť len do počtu. Kde sú však jeho reálne možnosti, je ťažké predpovedať. Mnohé napovie už tento zápas.

BK 04 AC LB SPIŠSKÁ NOVÁ VES – MBK BANÍK HANDLOVÁ

ŠH Spišská Nová Ves, sobota  4. 10. od 18.00

V minulej sezóne sa Spišiaci ponevierali na dne tabuľky, no v aktuálnom ročníku odmietajú byť fackovacím panákom. Tomu podriadili aj letnú prípravu. Pomerne horúcou novinkou je príchod dvoch amerických pivotov Stana Browna a Louisa Crafta a chorvátskeho krídelníka Andriju Hrkača. Sila BK 04 AC LB síce vzrástla, otázne však je, ako sa najnovším akvizíciám podarilo zohrať s tímom. Nového muža v zostave má aj Handlová. Na poste rozohrávača stavila na Krsta Bjelicu, dobre známeho z účinkovania v Komárne. Pochvaľuje si aj tréner Ľudovít Smačko: „Do tímu prišiel výborný rozohrávač Bjelica a razom dostáva naša hra tvár. Veľmi ťažko sa mi teraz hodnotí sila súpera, ale určite na nás čaká ťažký a húževnatý súper.”

MBK RIEKER COM-THERM KOMÁRNO – ŠKP BANSKÁ BYSTRICA

MŠH Komárno, sobota  4. 10. od 18.00

Banská Bystrica by teoreticky mohla byť povestným čiernym koňom. Lenže ako všetci vieme, od teórie k praxi býva občas poriadne ďaleko. Bude aj toto ten prípad, alebo „policajti“ hneď v úvode zhabú „lodiarom“ body? Odpoveď na túto otázku dá až samotný duel. V ňom budú domáci chcieť potvrdiť, že aj napriek nižšiemu rozpočtu a odchodu mimoriadne populárneho trénera Františka Róna do Interu (Komárno počas troch sezón dvakrát doviedol do finále, raz skončil v semifinále) stále disponujú dostatočnou kvalitou, aby sa uchádzali o umiestnenie v hornej polovici tabuľky.   

BK LEVICKÍ PATRIOTI – BC PRIEVIDZA

ŠH Levice, sobota  4. 10. od 18.00

„Príprava bola dlhá. Všetci sa už nevieme dočkať momentu, keď sa rozbehne kolotoč zápasov. Atmosféra je bojovná. Čaká nás náročný super, sme však odhodlaní zabojovať o víťazstvo,” dušoval sa pred duelom skúsený levický ostrostrelec Vladimír Klár. Všetci očakávajú, ako sa po minulej utrápenej sezóne budú prezentovať domáci Patrioti. Zloženie mužstva, rovnako ako výkony v príprave, dávajú tušiť, že na tom budú podstatne lepšie ako vlani. V prvom kole im bude chýbať Galád. Ani jeho účasť by však nič nemenila na fakte, že Prievidza obhajujúca strieborné medaily, je v tomto zápase jasným favoritom. „Baníci“ sú mnohými považovaní za kandidátov minimálne na finálovú účasť, majú na to všetky predpoklady. Azda len slabšia forma v príprave nás nabáda k určitej opatrnosti.

BK INTER INCHEBA BRATISLAVA – ISKRA SVIT

HANT Aréna, sobota  4. 10. od 18.00

Šláger kola, v ktorom na seba narazí majster a bronzový medailista. Nie tak dávno boli fanúšikovia v hlavnom meste svedkami toho, ako ich Svit nečakane vyradil v semifinále Slovenského pohára. Možno aj to napomôže ešte väčšej prestíži stretnutia. Beztak ale ide o duel dvoch ašpirantov na medailové umiestnenie disponujúcich na slovenské pomery mimoriadne silnými kádrami. Domáci nastúpia bez zranených Martina Rančíka a Petra Šimeka, no s navrátilcom Petrom Sedmákom. Preňho bude mať duel zvláštnu príchuť, keďže je odchovancom podtatranského mužstva.