• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dohrávkou Levíc so Svitom sa uzatvorí 19. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy, ktoré bolo roztiahnuté až do troch hracích dní. Kto si užije sviatky s dobrým pocitom po zisku dvoch bodov?

BK Levickí Patrioti - Iskra Svit

Športová hala, štvrtok 21. decembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Martin Margala, Miroslav Matejčík 

Čo je dôležité vedieť: Záverečné kolo pred vianočnými sviatkami zakončí atraktívny duel Levíc so Svitom. Oba celky tešia v aktuálnom ročníku oko basketbalového fanúšika, preto ich vzájomný súboj môže byť zaujímavý. Patrioti síce prehrali v lige dve stretnutia za sebou, ale v utorok sa naladili víťazne. Po zlom prvom polčase totiž dokázali otočiť zápas Alpsko-jadranského pohára s Ústí nad Labem vo svoj prospech, napokon zvíťazili z výsledkového pohľadu celkom hladko - 92:78. Ziskom dvoch bodov by si zverenci trénera Tea Hojča mohli poistiť tretie miesto v tabuľke. V dobrej fazóne sú však aj "medvede", ako jeden z mála celkov majú pozitívnu bilanciu doma i vonku. Práve na palubovke súpera získali naposledy dva body, zo Spiša si ich odniesli po výsledku 94:81.

Kto proti komu: Levice aj Svit sa vo veľkej miere spoliehajú na hráčov v priestore pod košom, kde však neoperuje až na jednu výnimku klasická "päťka". Patriotov ťahá v tomto smere Žarko Djurič, Garrick Sims a Boris Bojanovský, na druhej strane je to DeAndre Davis a Pavol Lošonský.

Čísla, čísla, čísla: Vzájomné merania síl zatiaľ vyznievajú lepšie pre Patriotov - 86:82 a 99:86. Tabuľkové postavenie síce hovorí pre domácich, ale paradoxne, hostia majú väčšiu ofenzívnu silu, keďže dávajú v priemere o šesť bodov viac na zápas. Defenzíva je však doménou Levíc, v priemere inkasujú takmer o osem bodov menej na stretnutie.

Povedali pred zápasom:

Milan Žiak, hráč Levíc: "Čakáme náročný zápas, keďže Svit má slušný tím a stále sa zlepšujú. Prekvapiť nás môžu novým rozohrávačom, ale pripravíme sa zodpovedne a pozrieme si video. Sily nám po utorňajšom zápase určite zostali, chceme sa naladiť víťazstvom na vianočné sviatky."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Tešíme sa na predvianočný zápas v dobrej atmosfére. Levice sú veľmi kvalitný súper, ktorý hrá tvrdo, rýchlo a kolektívne. Len výkon na hranici možností nám umožní hrať zápas, s ktorým by sme boli spokojní. Verím, že sa takým výkonom budeme prezentovať a bojovať."

Foto: Lukáš Droppan