• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Záverečné kolo prvej polovice základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy načne duel Handlovej so Spišskou Novou Vsou. Podarí sa Handlovej odpútať od svojho tabuľkového suseda alebo sa Spišiaci priblížia vyšším métam?

SBL 2019/2020 - 18. kolo:

MBK Baník Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 

Mestská športová hala, sobota 14. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Roman Lamoš, Ladislav Bartoš

Obe družstvá svoje predchádzajúce zápasy prehrali, preto je jasné, že jednému tímu sa v tabuľke v kolónke séria zmení červená na zelenú farbu. Handlovčania majú po stredajšej prehre v Žiline (89:97) veľkú motiváciu, keďže nie sú ďaleko od šiesteho, respektíve piateho miesta. "Čaká nás posledný zápas v roku na domácej palubovke a preto by sme sa s ním chceli rozlúčiť víťazne. K tomu, aby sa nám to podarilo, musíme hrať počas celých štyridsiatich minút rýchlo a agresívne. Náš súper podáva v poslednom období dobré výkony a my ho v žiadnom prípade nesmieme podceniť. V tomto stretnutí budeme potrebovať aj svojich verných fanúšikov, s ktorými sa nám hrá vždy ľahšie," vyjadril sa pred stretnutím krídelník MBK Filip Halada. Baník potrebuje akútne zlepšiť bilanciu pred domácim publikom, keďže ju má v rámci ligy najhoršiu. Práve zisk dôležitých dvoch bodov môže mať pre nich cenu zlata, keďže sa hrá aj o umiestnenie pred štvrťfinále Slovenského pohára. "Spišiaci odohrali veľmi dobrú sériu zápasov a ich forma čím ďalej, tým viac stúpa. Navyše sa posilnili o dvoch hráčov, čiže sú na tom lepšie aj v rotácii. My sa musíme sústrediť najmä na dobrú obranu, ktorá bude kľúčom k úspechu. V útoku chceme využiť všetky možnosti, ktoré sme si počas tréningu pripravili," povedal tréner Branko Maksimovič.

Forma a herný prejav Spišskej Novej Vsi napreduje, dôkazom toho bolo aj stretnutie s úradujúcim majstrom Interom Bratislava. V tejto partii boli zverenci trénera Ericha Korfantu zdatným a vyrovnaným súperom, no napokon v ňom prehrali 70:79. Teraz cestujú na Hornú Nitru s jasným cieľom - získať prvé tohtosezónne víťazstvo o súpera a zároveň nezvýšiť bodový rozdiel medzi 7. a 8. miestom tabuľky. "Ak chceme uspieť v Handlovej, tak musíme hrať veľmi tvrdo v obrane a maximálne umne v útoku. Domáci majú skvelých strelcov, dôležité bude ich ustrážiť na oblúku, myslím si, že eliminácia tejto ich obrovskej zbrane môže viesť k víťazstvu," uviedol hráč Spišskej Novej Vsi Ramel Thompkins. 

Foto: Michal Búza