• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Súbežne s koncom prvej štvrtiny základnej časti, štartuje už o niekoľko hodín ďalšia časť sezóny a aj v tomto prípade ju otvorí televízny duel Spišských Rytierov a Patriotov Levice. 

Niké SBL 2023/2024 - 10. kolo základnej časti (nedeľa 5. novembra, 18.00):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

Pred zápasom: Obaja ligoví rivali sa držia v zápasovom nasadení. U "Novovešťanov" sa z pohľadu absencií postupne a hlavne konečne vracia situácia do normálu, čo sa hneď ukázalo v Alpsko-jadranskom pohári. Doma bol späť v zostave Daishon Smith a Adam Antoni, výsledok sa okamžite dostavil. Rytierom sa v takmer kompletnom zložení podarilo skoliť aktuálneho víťaza nadnárodnej súťaže, Dabrowu Górniczu (94:92 pp). V lige nie je ich tabuľková situácia ideálna, aktuálne 6. miesto rozhodne nie je to, čo by si všetci na Spiši priali, preto by radi vyťažili z nabitého programu Levičanov. "Pohárový zápas s Dabrowou Górniczou nám ukázal, že ideme správnym smerom, vieme byť konkurencieschopni a hrať kvalitný basketbal. Čaká nás ďalší veľmi ťažký súper, Levice sú z kategórie top tímov, no do zápasu s nimi vstupujeme s víťaznými ambíciami. Samozrejme, že musíme ešte niektoré veci zlepšiť, no som presvedčený, že sme na správnej ceste. Pracujeme krok po kroku, ja som stále hovoril, že netreba panikáriť a robiť unáhlené rozhodnutia. Nie najlepší úvod sezóny mali na svedomí naše početné zranenia, ale diviaky sa počítajú až po love a sezóna je dlhá. Konečne nastúpime v plnej palebnej sile a ja pevne verím, že si na tento šláger nájde cestu do haly každý basketbalový fanúšik a spolu si užijeme parádny zápas," uviedol asistent trénera Erich Korfanta. 

Patrioti sú momentálne v najnáročnej fáze tohto ročníka, v podstate každý druhý-tretí deň ich čaká nejaký súper. Pre zverencov trénera Michala Madzina je zatiaľ dobrou správou fakt, že sa im darí v tomto smere nad očakávania. Najskôr pridali druhý úspech v Európskom pohári FIBA, keď triumfovali nad fínskou Katajou Basket (68:55) a úspešne zvládli aj predohrávku 9. kola na palubovke Lučenca (94:69). U "pelikánov" sa dokonca podarilo pošetriť opory, čo môže zohrať rolu už na Spiši. Forma majstra graduje, rád by aj v druhom meraní síl zdolal ambicióznych Rytierov. "V nedeľu je ďalšia skvelá príležitosť pre náš tím. Hrať vonku je vždy ťažšie a práve preto bude dôležité, aby sme udali my tempo a vyšli s množstvom energie a fyzickosti. Získať tak ďalšie potrebné ligové víťazstvo si bude vyžadovať úplné tímové úsilie počas celého zápasu," myslí si Aaron Wheeler. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Martina Fanfara, Ladislav Bartoš
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan