• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Krátke ligové voľno opäť vyplnia povinnosti tímov v pohárovej Európe. Najskôr naskočia do akcie Spišskí Rytieri, v Alpsko-jadranskom pohári ich čaká proti Ústí nad Labem súboj o druhé miesto v A-skupine. 

Alpsko-jadranský pohár 2023/2024 - 3. kolo A-skupiny (utorok 14. novembra, 18.00 h):

Spišskí Rytieri - SLUNETA Ústí nad Labem

Kde sledovať:

Situácia v A-skupine Alpsko-jadranského pohára je zatiaľ celkom jasná, Kapfenberg je s 3 víťazstvami na čele tabuľky a Dinamo Záhreb na poslednej priečke s 3 prehrami. Ostatní majú na konte zhodne po výhre a prehre, konkrétne Dabrowa Górnicza, Spišskí Rytieri a Ústí nad Labem. Je dosť pravdepodobné, že práve tieto tímy sa pobijú o druhé postupové miesto, ktoré zaručuje účasť na Final Four. Dá sa povedať, že tromfy má aktuálne v rukách zástupca Niké SBL, keď po heroickom výkone zastavil aktuálneho víťaza tejto súťaže (94:92 po predĺžení) a opäť sa predstaví doma. "Pred nami je ďalší zápas so súperom, ktorý hrá vo svojej lige veľmi dobre a je momentálne na 3. mieste v Česku. Prezentujú sa rýchlo hrou dopredu, skórujú priemerne 90 bodov na zápas a podobne ako my, držia pokope domácu kostru mužstva. Nemáme veľa času na prípravu, ale spravíme všetko, aby sme čo najlepšie pripravení a nasadení na výzvu, ktorá nás čaká v utorok," vyhlásil tréner Teo Hojč. 

image00035

Jeho zverenci musia rýchlo preladiť a najmä zabudnúť na víkendové ligové vystúpenie, v ktorom prehrali s Prievidzou (72:79), po ktorom sa opäť zosunuli na 7. miesto v tabuľke. "Po sobotňajšom zápase sa musíme hlavne pozrieť na náš výkon a zmeniť prístup, ktorý sme predviedli v Prievidze. Je potrebné zamerať sa hlavne na energiu, s akou nastúpime. Vieme, že majú družstvo, ktoré sa pohybuje na vyšších pozíciách českej ligy, my sa však musíme sústrediť na to, ako sa budeme prezentovať my, s akou energiou nastúpime. Takisto, aby sme vyzerali ako kolektív a nie 5 individualít na ihrisku," myslí si Viktor Juríček. 

Ústí nad Labem pricestuje na Spiš po náročnom stretnutí v lige, po dvojnásobnom predĺžení padlo v Kolíne (108:112). Ohliadnúc od tohto výsledku, je však SLUNETA príjemným prekvapením z pohľadu výsledkov a formy, čo dokumentuje tretia priečka v tauľke Kooperativa NBL. Základnú os tímu tvoria ligové hviezdy - Ty Nichols, Delvon Johnson (ex-hráč Prievidze), Lamb Autrey a Ladislav Pecka. Čo sa týka Alpsko-jadranského pohára, tak súťaž odštartovali výhrou 81:73 nad Dinamom Záhreb a pred necelým týždňom prehrali v Kapfenbergu 79:87. "V zápase s Kolínom sme mali herný a mentálny výpadok na začiatku druhého polčasu, a to nás vlastne stálo zápas. Nebyť toho, nemuselo by stretnutie dospieť do predĺženia. Takým výpadkom sa musíme vyvarovať. Program je teraz náročný, v pondelok sme vyrazili na dlhú cestu, aby sme na utorkový zápas boli 100-percentne pripravení," vyjadril sa pre oficiálnu klubovú webstránku krídelník Ústí nad Labem Jan Maděra. 

Foto: Dávid Širila