• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

26. kolo plynule pokračuje, štvrtok prinesie zaujímavý duel Komárna s Interom. V hre sú cenné body a najmä vylepšenie formy, s ktorou nie sú oba tímy určite spokojné. 

Niké SBL 2023/2024 - 26. kolo základnej časti (štvrtok 25. januára, 18.00 h):

BC Komárno - Inter Bratislava

Pred zápasom: Najzásadnejšou udalosťou posledných dní v Komárne je ďalšia prekvapivá trénerská zmena. Miljan Čurovič sa stal už tretím hlavným trénerom, ktorý v aktuálnom ročníku skončil ako šéf lavičky "diablov". K rozhodnutiu prišlo po víkendovej domácej prehre s Handlovou (68:84), vicemajster ňou stratil kontakt s vedúcou dvojicou a zároveň sa k ním priblížili viacerí ligoví konkurenti. Po jednozápasovom zástupe teraz čaká doterajšieho asistenta trénera Ivana Djordjeviča náročná úloha, opätovne naštartovať tím k dobrým výsledkom a natrvalo naskočiť do pozície komárňanského kouča. Výhodou v tomto smere je fakt, že v domácom prostredí dosiahlo hlavnú časť dobrých výsledkov. "Bude to náročný zápas a špecifický pre nás. Musíme hrať s dobrou energiou, nasadením a sústrediť sa na náš herný prejav. Očakávam boj na ihrisku o víťazstvo," prezradil Samuel Volárik. 

Bez trénerskej zmeny, ale v podstate v rovnakom rozpoložení sa nachádza družstvo Interu. Výsledková fazóna má ďaleko od ideálu, "žlto-čierni" ťahajú momentálne trojzápasovú šnúru prehier. Pri tom ani v jednom prípade neťahali výraznejšie za kratší koniec, ale vždy tomu niečo chýbalo. Naposledy takto prehrali doma s rozbehnutou Prievidzou (78:87). Tréner Danilo Rakočevič už dlhšiu dobu nie je spokojný s herným prejavom svojich zverencov, keďže interisti sú v tabuľke na 7. pozícii a mierne stratili kontakt s tabuľkovo lepšie postavenými družstvami. Z tohto pohľadu to je pre oboch nesmierne dôležitý duel. "V situácii, keď družstvo vymení trénera, sa vždy očakáva nejaká reakcia a nová energia. Myslím, že nás čaká tak či tak ťažký zápas v Komárne. Na tú energiu, ktorú doma majú, musíme odpovedať. Majú hráčov hrajúcich veľmi fyzicky a aj v tomto musíme byť dobrí, v kontaktnej hre. Samozrejme, v obrane musíme podať maximálny výkon a využiť naše silné stránky v útoku. Rozprávali sme sa o tom, snažíme sa pripraviť a preto dúfam, v Komárne podáme dobrý výkon. Vždy musíme ísť za víťazstvom, tak to iné nebude ani tam. Hlavne ale podajme dobrý výkon a uvidíme, ako to dopadne. Prial by som si však, aby sme zanechali lepší dojem ako proti Prievidzi, s ktorou sme po dlhšej dobe nezanechali taký pozitívny dojem," vyjadril sa tréner Danilo Rakočevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Anton Šarišský, Martin Margala, Eduard Uhrin
Kde sledovať:

Foto: Anton Vanya