• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tabuľkoví susedia sa proti sebe postavia v súboji o to, kto bude po 26. kole patriť do hornej polovice a kto do dolnej polovice súťaže. Prievidza môže doma získať už piate víťazstvo za sebou, ale Svit s dobrou formou na palubovkách súperov, chce tento plán prekaziť. 

Niké SBL 2023/2024 - 26. kolo základnej časti (piatok 26. januára, 19.00 h):

BC Prievidza - Iskra Svit

Pred zápasom: Rešpekt vzbudujúca fazóna, to aktuálne sprevádza prievidzské družstvo. V Niké SBL držia aktuálne najlepšiu formu, keď vyhrali 4 stretnutia za sebou. Nejde len tak o výhry, ale o to, že postupne zdolali tri najvyššie postavené tímy a k tomu cez víkend uspeli na Interi (87:78). Razom tak celok z hornej Nitry klope na povestné dvere hornej časti tabuľky, čo je méta, ktorú si stanovil klub pred sezónou. Stačila k tom trpezlivosť a správne hráčske zmeny. Teraz môžu dokončiť úspešnú sériu proti tabuľkovo lepšie postaveným družstvám. Isté je, že k dispozícii nebude Alexander Belikov a s veľkou pravdepodobnosťou ani Lukáš Bolek. "Čaká nás naozaj ťažký súper, ktorý má veľkú kvalitu. Svit má vysokých hráčov a sú veľmi silní na ofenzívnom doskoku, takže ich musíme dobre odstavovať a hrať ako tím, presne ako sme hrali v posledných zápasoch. Posúvať si loptu, hľadať voľné pozície, o tom to je. Verím, že keď budeme hrať tak ako v posledných zápasoch, tak môžeme poraziť každého. Je to len o nás, aby sme sa koncentrovali od začiatku do konca a potom môžeme zvládnuť tento ďalší krok," myslí si asistent trénera Maroš Helmecy. 

Podtatranský celok sa po celý čas drží medzi najlepšou štvorkou a toto postavenie by rád natiahol na najdlhšiu možnú dobu. Pri výsledkoch z ostatných kôl môže pomýšľať napríklad aj na tretiu pozíciu za istých okolností. Naposledy odohral celkom solídnu partiu s úradujúcim majstrom, z Levíc odchádzal napokon s tesnou prehrou (72:81). Na začiatku týždňa klub oznámil zaplnenie voľného legionárskeho miesta, v Prievidzi absolvuje debut v drese Iskry Zach Walton. Svit má priaznivú bilanciu na vonkajších palubovkách, čo rozhodne dodáva družstvu trénera Lukáša Vargu sebavedomie. 

Delegácia rozhodcov:
  • Marek Kúkelčík, Zdenko Zubák, Stanislav Bara
Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla