• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pokračujeme v programe 28. kola, jeden duel si môžete užiť už v piatok. Pod Tatrami to bude pre Svit generálka na Česko-slovenský pohár, do Iskra arény pricestuje Inter Bratislava s ambíciou potvrdiť herný a výsledkový progres.  

Niké SBL 2023/2024 - 28. kolo základnej časti (piatok 9. februára, 18.00 h):

Iskra Svit - BK Inter Bratislava

Pred zápasom: "Medvede" sa cez víkend vrátili do hornej polovice tabuľky, keď predviedli proti Komárnu v podstate ideálny druhý polčas. V ňom vygradovali svoj výkon do momentu, keď v záverečnej štvrtine dovolili Komárnu len jeden kôš z hry a výsledkom tak bolo jasné víťazstvo (96:72). V stredu ich síce víkendový súper opäť preskočil, ale hráči Svitu si môžu zobrať v piatok späť požičané. Stačí im k tomu potvrdiť dobrú formu pred svojimi fanúšikmi. "Uhájiť domácu palubovku je dôležité, takže chceme uspieť, aby sme nadviazali na to, čo sa nám podarilo v predchádzajúcom zápase a odštartovať záverečnú štvrtinu základnej časti na dobrej vlne. Chceme zároveň nadobudnúť momentu pred Česko-slovenským pohárom v Prahe," prezradil AJ Sumbry. 

Interu vyšla rozlúčka so športovou halou Vietnamská, taktiež výborný druhý polčas ich doviedol k výhre nad Handlovou (80:68). V pozitívnom svetle sa ukázal ex-hráč Spišiakov Daishon Smith a aj keď sa druhá posila Mate Mandič napokon neoblečie do žlto-čiernych farieb, tak so zverencami trénera Danila Rakočeviča rozhodne treba počítať. Na Česko-slovenskom pohári ich síce neuvidíme, ale pod Tatrami by radi nadviazali na herný a výsledkový progres, ktorým by sa rád priblížili šiestej priečke. "Asi nepoviem nič špeciálne, iba, že vo Svite sa vždy hrá ťažko. Musíme byť pripravení, že náš čaká tím, ktorý má individuálnu kvalitu a najmä doma hrá s veľkou energiou a nasadením. To sú veci, na ktoré musíme správne reagovať. Musíme udržiavať egalový stav, aby sme potom mali šancu zabojovať o víťazstvo. Dúfam, že aj zápas s Handlovou pozdvihol našu obranu, ale na druhej strane, každý duel je iný. Bol by som veľmi rád, keby sme nezopakovali slabých päť minút zo zápasu v Komárne, keď sme trocha poľavili v defenzíve a oni otočili zápas vo svoj prospech. Bol by som teda rád, keby sme udržali istú úroveň obrany, ktorú chceme udržiavať," uviedol tréner Danilo Rakočevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Marek Kúkelčík, Eduard Uhrin, Peter Gacík
Kde sledovať: 

Foto: Vladimír Dorňák